Delen vinden we super lief

New York is weer helemaal klaar om toeristen te ontvangen. Bars, restaurants en musea zijn open en op Broadway kan je gaan kijken naar een spetterende musical. De Big Apple is de perfecte bestemming voor een meerdaagse citytrip. Wat deze metropool aantrekkelijk maakt is dat er zo veel te zien en te beleven valt dat je snel wil terugkeren om andere plekjes te ontdekken. Ga je voor het eerst? Dan zijn dit de hotspots die niet mogen ontbreken op je to visit-lijstje. 

New York, New York…

Pizza eten bij Lombardi’s 

Lombardi’s op de hoek van Spring Street met Mott Street is officieel de eerste pizzeria van de Verenigde Staten. Gennaro Lombardi opende de tent in 1905. Reserveren is niet mogelijk maar laat je niet afschrikken door de lange rij wachtenden. Het gaat snel vooruit. Ondertussen kan je een drankje nuttigen aan de bar. Alcohol drinken op straat is trouwens ten strengste verboden. Door de legalisering van cannabis sinds 15 maart mogen New Yorkers met wietzaden zoals die bij Zamnesia zes wietplanten kweken en op straat marihuana roken. Alcohol drinken in publieke ruimtes daarentegen mag alleen in aangeduide zones. 

Metropolitan Museum of Art 

Het Metropolitan Museum of Art, kortweg Met genoemd, heeft een indrukwekkende collectie kunstschatten. Zelfs wie niet zo tuk op musea is, zal hier grote ogen trekken. Zo staan er unieke Egyptische, Romeinse en Griekse, Afrikaanse, Aziatische, Oceanische, Midden-Oosterse, Byzantijnse en Islamitische kunstschatten, muziekinstrumenten en schilderijen van Vlaamse meesters. Hou er rekening mee dat je makkelijk drie uur binnen bent en waarschijnlijk heb je dan nog maar een deel gezien. Maak aan het begin van je bezoek een keuze uit de verschillende verdiepingen en tentoonstellingen.  

Empire State Building: iconisch gebouw 

De koningin van de wolkenkrabbers is zonder twijfel het Empire State Building. Neem de lift tot de bovenste verdieping van dit 443 meter hoge gebouw en geniet van het uitzicht over de stad. Het uitkijkplatform bevindt zich op 320 meter hoogte. Het is een aparte ervaring om midden in het centrum van Manhattan te staan en alleen nog de sirenes van de hulpdiensten te horen. Een kaartje naar boven kost 42 dollar. Het trappenhuis met 1860 treden is ook toegankelijk maar iedereen verkiest toch de lift. 

Gratis bootje varen langs het Vrijheidsbeeld 

Het Vrijheidsbeeld verwelkomt iedereen die naar de Verenigde Staten komt: zowel Amerikanen zelf als immigranten. Je kan een vaart boeken waarbij een toeristenboot rond het Vrijheidsbeeld vaart en de gids meer vertelt over het bekendste beeld van New York.

Vind je dat te duur of wil je eigenlijk gewoon wat van dichterbij het beeld bewonderen, neem dan de gratis ferry naar Staten Island. De ferry vaart 104 keer per dag uit. Verwacht u niet aan een toeristisch uitstapje. Het instappen moet snel gaan en er varen veel passagiers mee. Het beste uitzicht op Manhattan heb je op het achterdek bij de heenreis. 

Alles is weer open maar de capaciteit is soms beperkt. Controleer dus voor je bezoek of je moet reserveren. Krijg jij ook al de reiskriebels? Ik kan niet wachten om mijn tas te pakken en deze fantastische citytrip te boeken. Amersfoort en Arnhem waren tof, maar dit is toch wel next level!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief