Delen vinden we super lief

In December vertrokken we richting Zuid Limburg. Lekker een weekje er tussenuit. Net zoals in de zomervakantie bleven we dicht bij huis, maar oh wat heerlijk om op vakantie te gaan. Alles was dicht, maar we hadden genoeg bij ons om weken op vakantie te gaan. Op het dak stonden twee racefietsen en een mountainbike, maar volgend jaar willen we die toch weer graag inwisselen voor een dakkoffer met een paar ski’s er in. Lang leve het multifunctionele dak van de auto!

De ene dakkoffer is de andere niet

We hebben lang de gammele dakkoffer van mijn ouders gebruikt. Prima op zich, maar het kan beter en ietwat ‘fashionable-er‘. Misschien wel het belangrijkste is dat de koffer goed sluit. Zeer belangrijk, want je wil niet dat je een spoor van ski-jacks, shawls en erger op de snelweg achter laat. Dat staat een beetje slordig, maar is vooral ook erg gevaarlijk. Tegenwoordig zijn er dakkoffers die zijn voorzien van een slidelock systeem waardoor de koffer automatisch wordt afgesloten en aangeeft wanneer het veilig gesloten is. Je hoort het links en rechts ‘klik‘ zeggen’. Geen geduw, gemor, of gebroken sleutels…. ideaal…

De skibox anno nu heeft tig vernuftigheden

Ook zijn er tegenwoordig PowerClick snelmontage systemen waarmee de dakkoffer makkelijk te monteren is. Geen gehannes voordat je kunt beginnen met pakken, of als je de dakkoffer op plaats van bestemming wil demonteren. En je kunt ook makkelijk bij je spullen als de skiboxs aan twee kanten te openen is. Tenminste als je het model kiest dat wij ook op ons dak hebben.

Ik ga op vakantie en neem mee….

Nou best veel tegenwoordig’. Of eigenlijk ging er altijd al veel mee. Lang geleden vertrok ik met niks meer dan mijn vaders oude back pack richting de Filippijnen. We gingen zeven maanden weg, maar ik was binnen een kwartier klaar met pakken. Tegenwoordig kan ik er wel een dag voor uittrekken. Uiteindelijk blijft er altijd iets thuis omdat het niet in de auto past. Dit jaar heeft mijn Nespresso/cappuccino apparaat plaats gemaakt voor de gitaar van mijn man. Pure luxe, want ik overleef een cappuccino-vrije week prima. Maar ja, we zitten in lock down dus een warme koffie zit er ook niet in.

Fietsen, ski’s en onze hele kampeer outset, in en naast, de dakkoffer

Al zo lang ik me kan herinneren, bevestigde mijn vader een skibox op het dak wanneer we richting de Oostenrijkse sneeuw vertrokken. Mijn man en ik zijn zelf begonnen met alleen een paar ski’s op het dak. Ondertussen kunnen we niet zonder onze goed gevulde dakkoffer zodra we richting de bergen rijden. Dat geldt niet alleen voor de wintersport. Ook in de zomer hebben we meer spullen dan in de auto passen.

camping

In de tijd dat de achterbank nog niet gevuld was met kinderzitjes, gebruikten we elke centimeter van onze auto. Kamperen met een eigen tent en alles wat er bij komt kijken, vraagt om heel wat bagageruimte. Als je het dakkoffer een beetje handig plaatst, past er zelfs nog een mountainbike naast ook.

Wegdromen over nieuwe avonturen

wintersport

Het kan nu allemaal nog even niet, maar ik heb goede hoop dat we volgend jaar rond deze tijd weer lekker tussen de witte bergtoppen zitten. Stiekem kijken we alweer een beetje rond naar mooie skioorden. Wij zijn meestal “chef-ski” omdat er nou eenmaal heel wat ski’s en snowboards mee kunnen op ons dak. En komende zomer dan? Voorlopig staat onze boeking van afgelopen jaar nog steeds.

Vroeg boeken

We hadden vorig jaar voor het eerst vroeg geboekt omdat we afhankelijk zijn van schoolvakanties, ik nog een festivalletje mee wilde pikken en misschien zelfs nog een stukje van de tour live konden zien.

We kijken of het er dit jaar dan in zit. De tent ligt klaar en mocht het allemaal toch anders gaan dan gepland dan gaat de dakkoffer gewoon weer mee naar een mooie Hollandse camping. Mijn dochter wil maar al te graag terug naar het prachtige Zuid Limburg.

Staycation, dakkoffer, Thule, eropuit

Verder pakken we in….

In de Thule Upslope skirugzak hopen we weer snel onze ski’s op te kunnen bergen waarmee we alles binnen handbereik hebben. Grote spullen bergen we dan op in onze stoere Thule Chasm duffeltassen waarmee je meer dan voldoende ruimte hebt. Voor nog meer extra opbergruimte voor je trip is een dakkoffer echter echt wel een must-have. Kleintjes in het gezin zijn bij ons fan van ritjes in de Thule Urban Glide 2 kinderwagen. Perfect voor winterse wegen, of modderige wandelpaden. Laten we heel hard duimen voor tijden waarin we allemaal onze droomreizen kunnen maken.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief