Delen vinden we super lief

Nog voordat we op zomervakantie gingen, was de wintersport al geboekt. Heerlijk een week in de Oostenrijkse sneeuw. Skidragers op het dak, koffers pakken en gaan! Met kleine kinderen is een wintersportreis wel even schakelen en neem je meer mee dan verwacht. We geven je in deze blog onze acht tips voor een heerlijke vakantie voor ons allemaal. We bestelden bij rameder.nl het juiste gear waar we eerder slaagden voor relingdragers, en kajakhouders. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

1. Pret onderweg

Voordat je in Oostenrijk bent moet je echt héééééél lang in de auto zitten. Die reis moeten we dus zo leuk mogelijk maken. Mijn moeder werd ‘vroeger helemaal gek van het bandje “Bert en Ernie op reis“. Wij vonden het fantastisch! Nu we zelf kinderen hebben, wordt er regelmatig Eftelingmuziek gedraaid en een stapel boeken ingeslagen!

Thuis download ik vast wat filmpjes voor onderweg. Voor de oudere kindjes (en voor grote mensen die niet achter het stuur zitten) zijn reisspelletjes de uitkomst. Het is natuurlijk helemaal ideaal als de kleintjes lekker gaan slapen op de achterbank. Het liefst zo lang mogelijk. Onze dakkoffer is dan ook rijkelijk gevuld met entertainment.

2. Breek de reis

We houden niet van filerijden. Daarom hebben we al jaren geleden besloten om nooit op zaterdagochtend in de auto te stappen, om vervolgens op een slakkentempo richting de bergen te rijden. Zeker met kinderen vinden we het ideaal om laat te vertrekken en een extra hotelletje te boeken. Natuurlijk ben je meer geld kwijt maar het maakt de reis zo veel relaxter. Als wij in een sfeervol Duits hotel achter de schnitzel en de Weissen zitten, is de vakantie begonnen. Dus een extra vakantiedag dat voor ons een win-win situatie is. Ook onderweg stoppen we regelmatig om de benen te strekken, een wc te bezoeken en als het mee zit zelfs even te spelen in een speeltuin of -hoek.

3. Met een groep op wintersport

Wintersport vind ik het leukst met een groep. Maar je kunt ook prima met z’n tweeën. Mijn man heeft mij zelfs ten huwelijk gevraagd tijdens een skireis voor twee. Wanneer de kinderen mee gaan is het echt veel leuker en praktischer om met een groep te gaan. Natuurlijk moet je wel rekening houden met welke groep je gaat. Samen met tien feestende vrijgezellen in ‘Val Tho’ lijkt me geen succes.

Wij gaan altijd met een groep vrienden met kinderen, of met mijn familie. Supergezellig, maar ook praktisch. Anders moet je om de beurt in je eentje de piste op. Nu blijft er één bij de kids en kan de ander met de groep mee. Wel zo gezellig. Daarnaast vinden oma en opa het vaak ook leuk om een dagje met de meisjes in de weer te zijn. Zo kunnen wij ook zo nu en dan samen skiën.

4. Chaletje in de sneeuw

Twee jaar geleden zaten we in een huisje met allemaal open trappen midden in de huiskamer. Een fantastisch huisje, echter niet handig met een avontuurlijke dreumes die graag op ontdekkingstocht gaat. Zorg voor een veilig huisje met voldoende ruimte om lekker te spelen. Ook handig als het een beetje goed bereikbaar is. Alleen maar steile hellingen om je heen beperkt je mogelijkheden. Wij willen graag een plek waarvandaan we lekker kunnen wandelen met de slee en een mooie sneeuwpop kunnen bouwen. Prinsessenjurk mee en het is “Frozen” in Oostenrijk.

5. Mijn lieve Teletubbie in een tè schattig pakje

Wist je dat uit onderzoek is gebleken dat kinderen die skiën beter presenteren op school?

Voor jezelf is het fijn om lekker warm ingepakt te zijn, maar voor de kleine is het nog belangrijker. De pret begint al bij het kopen van een baby- of peuter skipakje. De kleintjes maken niet alleen de blits op de berg, maar is ook heel handig voor koude Hollandse dagen. Vorig jaar was ik maar al te blij met de dikke, warme onesie van ons meisje. Ideaal voor een dagje Winter Efteling in januari, Winterwonderland in december of gewoon de mini fietstocht naar de supermarkt.

6. Voor het eerst op de ski’s

Dit jaar gaat de oudste voor het eerst op skiles en haar skietjes gingen mee in de dakkoffer. We proberen eerst een dagje of ze het leuk vindt. Het is voor haar ook vakantie dus vooral leuke dingen doen. Ideaal is natuurlijk een Nederlandse skileraar en Nederlandse kindjes. Misschien wat minder idyllisch dan een geboren en getogen Oostenrijker, maar wel een stuk vertrouwder voor ons kleine meisje. Het wordt niet de eerste keer op de ski’s. Vorig jaar stond ze al apetrots tussen papa’s benen. “Sneller papa, sneller!”. Oh wat was papa trots op zijn kleine meisje.

7. Things to do

wintersport

Als ons meisje het over wintersport heeft, gaat het vooral over dansen in ‘De Geit‘. Het is niet heel handig om keihard te gaan après-skiën met de kids. Maar als ze het leuk vinden en de muziek niet te hard staat, kan je best een dansje wagen en een lekker glas appelsap drinken. Er zijn zo veel leuke dingen te doen als je niet op de lange latten staat. Natuurlijk is het superleuk om een sneeuwballengevecht te houden, een sneeuwpop te maken en te sleeën. Maar er is nog meer. Wat dacht je van een tocht in een paardenwagen of naar een lekker warm binnenzwembad (bij voorkeur met een peuterbadje)?

8. Een aangepast programma

In ons kinderloze tijdperk was de planning duidelijk: skiën, apres-skiën, eten en slapen. Oké misschien nog een spelletje en een saunaatje tussendoor. Tegenwoordig doen we veel meer. Er gaan stiften en speelgoed mee. Met de kinderen op wintersport betekent een stuk minder après-ski. In plaats daarvan spelen we meer spelletjes, helpt de allergrootste en fanatiekste kleine keukenprinses een handje mee in de keuken. ’s Avonds zetten we “Frozen” of “The Snowman” op. Lekker toepasselijk in de witte wereld. Mama en papa hebben samen een combipas, want er is altijd wel iemand niet aan het skiën. We gaan voor zo veel mogelijk fun voor ons allemaal. Ik kan niet wachten om de latten weer om te kunnen binden, met name na onze zeer lange staycation.

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief