Delen vinden we super lief

Afgelopen dagen sliep ik minder goed, was het minder goed met mijn energie gesteld en was ik niet zo fit en positief als anders. Ziek ben ik gelukkig nooit, maar ik loop wel te sukkelen en ben kribbig. De winter is te goed ingeburgerd, de corona perikelen gaan me niet in de koude kleren zitten en mijn lichaam en geest missen de zon! Het weekend is pas over 5 dagen, de feestdagen zijn ver weg en ik ben bankroet na de dure decembermaand. Ok,ok, ik heb nog 7,- op de rekening staan… ouch.. De winterdip is bij mij neergedaald en daar wil ik zo snel mogelijk van af! Ik deel met je mijn tien tips hoe ik de winter blues probeer te overwinnen….…, en met de naderende Blue Monday extra belangrijk om op tijd te handelen!

Blue monday omzettten naar ‘happy monday’

Op de 3e maandag van het jaar is het de meest deprimerende dag van het jaar en om algehele malaise te voorkomen, is het tijd voor actie! Van Blue Monday maken we een Happy Monday! En eigenlijk is daar niet heel veel voor nodig, behalve ‘omdenken‘ en actie! Dit jaar is het echter wel een extra uitdaging aangezien er veel van ons wordt gevraagd in deze gekke tijden. We hebben tien tips en tricks uiteengezet om te voorkomen dat je je extra treurig, neerslachtig of weemoedig hoeft te voelen deze blue monday….

blue monday, positief. bring your life

1. Investeer in een wake-up light

Wakker worden met een wake-uplight is fijn! De dagen zijn lang, grauw en donker waardoor dit echt een goede investering is! Met behulp van deze slimme wekker onderdruk je de winterdip doordat je trager en natuurlijker wakker wordt met het gesimuleerde licht. Voorlopig gaan we nog niet richting de echte zon, dan maar het zonnetje in huis halen! Je kunt ook kiezen voor een snipperdag, of kleine staycation om jezelf in bescherming te nemen voor Blue Monday.

Onze slaapkamer in Diemen dat is ingeruild voor een grotere versie

2. Sporten

We weten dat sporten goed is voor je fysieke gesteldheid! Ook heeft het een positieve invloed op je mentale gezondheid. Als ik op kantoor, of tijdens het thuiswerken even klem zit in een project, of even een mentale boost nodig heb, doet een rondje wandelen, of fietsen wonderen. Mijn humeur krijgt daar een oppepper van, nu alleen nog echt even inplannen! De Fitbit is in ieder geval een eerste goede investering voor mezelf!

3. Geluk zit ‘m in kleine dingen

Wat maakt jou blij (naast jezelf omringen met dierbaren)? De geur van vers brood, verse bloemen en iets lekkers bij een goede bak koffie, yeah! Trakteer jezelf in aanloop op Blue Monday dan ook eens op iets écht lekkers! Troostvoer is voor mij een macaron waar ik me nu al kan verheugen!

Verder word ik blij van complimenten (geven), leuke muziek en het eten bij mijn favoriete restaurant. Lastig op een drukke maandag (en ook nu met de lockdown), maar thuisbezorgen kunnen we wel! Blue Monday versus mijzelf 3-0 #GameIsOn

4. Aromatherapie

Lekkere geuren kunnen wonderen verrichten. Bij de kindjes voeg ik soms ook een paar druppels essentiële olie toe aan het badwater waar ze rustiger van worden. Je triggert de geurreceptoren in de neus en met de diversiteit aan geuren worden er ook nog eens vrolijker van. De geursticks van Rituals doen overigens ook wonderen. Van lekkere geuren wordt je echt blij!

5. Vitamine D

Vitamine D speelt een belangrijke rol in het voorkomen van een winterdip! Maar laat je lichaam die nu net aanmaken bij zon. Dus,…. of je zoekt de zon op, of je helpt je lichaam een handje! Zelf slik ik het nu als standaard onderdeel in mijn vitaminen routine. Soms moet je de natuur gewoon een handje helpen om Blue Monday geen kans te geven!

6. Ergens naar uit kijken

Blue Monday en de winterdip gaan hand in hand. Graag kies ik voor positief, maar soms kan ik ook echt zuurpruimen. Door alvast plannen te maken voor het voorjaar en de zomer, kikkerde ik gelijk snel op. Ergens ‘zin in hebben’ verhoogt echt mijn geluksgevoel. Het voorjaar uitje is gepland, een sauna dag gepland (al ver in april) en er staan toffe avonturen op de planning! Afgelopen jaar plande ik tickets voor het theater, bezochten we een Amsterdamse comedy avond en bezochten we voor het eerst een festival, waar ik al lang naartoe wilde! Dit jaar is het aanpassen, maar het helpt me om ergens op te kunnen verheugen, al is het over een paar maanden pas. En daarnaast supporten we de cultuursector!

We hebben dus echt iets om naar uit te kijken, dat is al een goed begin! En ook plannen we alvast onze grote vakantie met de middelen die we hebben. Als dat ons niet happy gaat maken!!

7. Een dag niet gelachen…

Maak een lijstje van dingen waar jij blij van wordt en zorg dat je elke dag iets van die lijst doe. Vooral lachen helpt daarbij! Met lachen ontspan je je lijf, het is goed voor de spieren, zorgt voor de productie van ‘geluksstofjes’ en vermindert stress. Het is lastig om af te dwingen, maar denk er eens over na en schrijf eens op wat je blij maakt! En een kietelsessie met de kids doet ook wonderen!

8. Een beetje kleur doet wonderen

Voor ons humeur én interieur doet kleur echt wonderen. Voor in onze woonkamer heb ik daarom een kekke kleurtje uitgekozen waar ik aankomend weekend mee aan de slag ga! Zo sluit je deze deprimerende tijd toch nog vrolijk af en gaan we gewapend Blue Monday tegemoet. De muur wordt overigens niet blauw deze keer! Misschien toch zonnig en trendy geel!

9. Snoozen

Blijf lekker lang snoozen voordat je aan deze blauwe maandag begint. Laat je in de ochtend vooral niet gek maken en neem een stapje terug. Dan kom je maar een keertje te laat, let it go… je geeft gewoon de schuld aan Blue Monday! Iedereen is toch mede sjaggie en dus heb je een heel goed excuus! Een schoon, fris opgemaakt bed maakt me overigens ook zeer gelukkig, vooral met het krakende katoen van net gewassen beddengoed! Snoozen doe ik minder door mijn Miracle Morning ritueel, maar op Blue Monday zijn we minder streng voor ons zelf.

10. Sluit de dag af met een extra dikke knuffel van je dierbaren.

Je maakt endorfine, het gelukshormoon aan door veel te knuffelen! Begin de dag dan ook eens goed om je dierbare eens goed te knuffelen voordat de dag echt begint. Je bent dan goed op dreef om je winterdip aan te pakken. Ook sluit je de dag er perfect mee af en zet dan gerust een knisperend haardvuurtje aan op Netflix, een leuk sfeermakertje!! En kruip s’avonds lekker onder een dekentje en kijk je favoriete serie op Netflix! Daar hebben we geen World Cuddle Up Day voor nodig!

Hugs & cuddles

Wat maakt jou gelukkig?

Gelukkig hebben we onszelf aan het begin van dit jaar niet al te hoge doelstellingen opgelegd waardoor we nu extra depri zijn. De F*c-it list was gewoon veel verstandiger en heeft plaats gemaakt voor de standaard bucket-list. Het levert immers geen energie op als je de focus legt op wat mis kan gaan! Daarom kijken we naar wat wél goed is gegaan! En ach… als je goede voornemens al gesneuveld zijn, ‘No worrys’ er komt vanzelf weer een 1 januarim of wacht tot Chinees nieuwjaar dan heb je weer een kans!

Blue Monday, no way!

Met bovenstaande tips en tricks kielhalen we de winterdip en zijn we klaar voor Blue Monday. Daarnaast in januari eigenlijk een periode waarin we juist onze zegeningen zouden moeten tellen en waarin we dankbaar balans kunnen opmaken. We hoeven geen kerstboom neer te zetten, kerstdiner voor te bereiden, we worden niet geleefd, hoeven niet extra aardig te doen tegen onze schoonfamilie en geen ellenlang sinterklaasgedicht te maken. We maken er gewoon een ‘Happy Monday‘ … uhm.. month van!

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter|Facebook| Youtube| Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief