Delen vinden we super lief

roomba stofzuiger, robotstofzuiger

Het eind van het jaar is overwegend feestelijk, maar met een druk gezin en alle aanverwante werkzaamheden, is de decembermaand stiekem best stressvol. En ik blijk niet de enige te zijn die de stress in december ervaart, blijkt al snel als ik een rondvraag doe. Eigenlijk best jammer, aangezien het juist om gezelligheid, het samenzijn en feestelijke feestdagen zou moeten draaien. En met name in de huidige situatie verlangen we des te meer naar die gezelligheid en genegenheid.

Feestelijke feestdagen alert

feestelijke feestdagen

Het is eigenlijk niet gek dat we de donkere dagen van het jaar steeds vroeger opleuken met kerstdecoraties, heerlijke muziek en andere versieringen. We schreven al eerder dat we gaan voor een kerst zonder stress en dat we dit jaar écht een feest van de feestdagen willen maken! Met de volgende tips houd je december stressvrij en creëer je feestelijke feestdagen, beloofd!

1. Een vroeg begin is het halve werk

robotstofzuiger, iRobot, Roomba i3 Robot Stofzuiger, robot, robot stofzuiger, woonkamer, lente, wandelen, feestelijke feestdagen, kerst, eindejaar, december stressvrij

Waar blijft de tijd: december staat altijd in het teken van kerst en oud en nieuw. Daar komt soms heel wat organiseertalent bij kijken. Een tip is om al rustig te beginnen met je planning voor de feestdagen, want hoe vroeger je begint, hoe meer ruimte je hebt om alles te organiseren en ook om weer te veranderen. Ons kennende, worden de plannen toch tig keer aangepast of omgegooid. En zodra de kerstvoorbereidingen worden opgepakt, is de hele sfeer anders en zijn we met zijn allen in de feeststemming. Dus doe jezelf een lol en grijp deze kans op dikke voorpret met beide handen aan!

2. Laat het los, laat het gaan

kerstkaart, kerstdiner oudejaar, adventskalender, adventskalenders, feestelijke feestdagen, kerst, eindejaar, december stressvrij

Voorkom decemberstress door je verwachtingen bij te stellen. Perfectionisme is een belangrijke reden van stress rond de feestdagen, dat je eenvoudig voor kunt zijn. We hebben vaak bepaalde verwachtingen van hoe de feestdagen eruit moeten zijn, en zijn daardoor al snel teleurgesteld als het dan niet ‘lukt’ om de feestelijke feestdagen optimaal vorm te geven.

Kies daarom voor jezelf en je kleine innercircle deze maand. Wees dankbaar voor de kleine dingen en leg je lat iets lager, (of juist héél hoog zodat je er onder door kunt lopen). Wees vooral bezig met waar het écht om draait: het samenzijn. Zolang je de feestdagen doorbrengt met je geliefden, ben je eigenlijk al een gezegend mens. Ook als je soufflé instort, de chocolade fondue ontploft, of er rode wijn op je nieuwe blouse terechtkomt.

3. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd

Rommel in huis zorgt voor een hoger stress niveau, en bovendien kan rommel heel afleidend werken. Een cliché van jewelste, maar daardoor niet minder waar. Door vóór, tijdens, en vooral na de feestdagen te zorgen voor een opgeruimd en schoon huis, maak je deze periode al een stuk feestelijker voor jezelf.

robotstofzuiger, iRobot, Roomba i3 Robot Stofzuiger, robot, robot stofzuiger, woonkamer, lente, wandelen, feestelijke feestdagen, kerst, eindejaar, december stressvrij

Nog beter wordt het als je het schoonmaakwerk kan uitbesteden. Daar hebben wij onze Roomba j7+ robotstofzuiger voor, om afgevallen dennennaalden op te zuigen. Mijn beste vriend sinds dit voorjaar waarmee ik met de update een Clean Zone kan aangeven aan de robotstofzuiger (rondom de boom). De boom zelf (het midden) laat de robotstofzuiger met rust dankzij de Keep Out Zone. Berehandig voor opgeruimde, schonen én feestelijke feestdagen!

thuis voelen, verhuizen, heimwee, home is where your heart is, herinneringen, netwerken, feestelijke feestdagen, kerst, eindejaar, december stressvrij

Ik deelde al mijn ultieme kerst cadeau top 5 en eigenlijk hoort daar de Braava jet robotdweil ook op te staan! Hiermee wordt de keukenvloer gedweilt terwijl jij met je gasten nog zit (na) te genieten van dat heerlijke kerstmaal. Onze hal zal weer glimmen waarna de gasten in stijl huiswaarts gaan en jij na hun vertrek kunt neerploffen op de bank. En met een nog extra voordeel; de Roomba werkt ook gewoon door op nieuwjaarsdag – dan wordt die feestelijke, maar lichtelijk irritante confetti alvast voor je opgeruimd, terwijl jij lekker een gat in de dag slaapt. Als de kinderen me laten liggen overigens…

Tot slot

feestelijke feestdagen, kerst, eindejaar, december stressvrij
De marmeren vloer in onze hermitage

Wordt jouw stressgehalte al lager bij het lezen van bovenstaande tips? Knuffel er deze feestdagen op los, organiseer een fijne staycation en laat je huis schoon maken door je Roomba robotstofzuiger. Bovenaan mijn wishlist staat de Braava dweilrobot en dan kan ik helemaal in de zen modus deze kerst doorkomen! Wellicht een cadeautje aan mijzelf in het nieuwe jaar!

We wensen jou fijne, feestelijke feestdagen die met name stressvrij zullen zijn!

Gerelateerde blog: 28 Speciale kersttradities die familietradities worden voor een overgetelijke tijd

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief