Delen vinden we super lief

Er zijn van die momenten dat ik thuis mijn kont niet kan keren. Het woord ‘opruimen‘ kennen ze bij ons thuis niet. De hele vloer is bedekt met rommel, kastdeuren klemmen door stapels met kleren, verdachte geurtjes overmeesteren de slaapkamers en ik struikel over het speelgoed. Ook speelt mijn huissleutel zo vaak verstoppertje, zo’n 5 minuten voor ik vertrek naar mijn werk! Het kwijt zijn van spullen heeft echt de gave om de ochtendroutine (en soms de hele dag!) te verpesten.

Hoog tijd om de ruimte effectief op te ruimen! Om te voorkomen dat je in een woede-uitbarsting vervalt, hebben we ideale opruimtips verzameld! In no-time heb je weer rust in je hoofd!

Project opruimen! In mijn drie weken vakantie staat opruimen, sorteren & weggooien bovenaan mijn things- to-do-lijst📚 Waar we voorheen terugkwamen en een dag erna weer gingen werken, hebben we het nu anders aangepakt! Een paar dagen voor én na onze vakantie tijd ingepland voor ‘decluttering’ Ik ben beginnen met ‘mijn kastje’ Zo’n onbestemde plek waar alle rommeltjes, handige dingen en musthaves liggen. En voor je het weet is het kastje dichtgeslibd en kun je het nagelschaartje, batterij, of powerbank niet snel terug vinden. Tijd voor de opruimmodus! Nu ik toch veel meeneem op vakantie kan ik net zo goed alles opruimen. De onderste plank is netjes, langleve de handige afsluitbare boxen van leitz. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd ✨👌😊 #todolist #monday #mondaymotivation #opruimen

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

1 / Maak elke morgen je bed op voor een opgeruimde kamer

opruimen
The More the merrier

Het bed is het middelpunt van je kamer. Een opgemaakt bed zorgt voor veel rust in je hoofd en een opgeruimd geheel. Als je jezelf er aan went om het bed op te maken, of om er elke ochtend een plaid over te gooien (ja, elke ochtend!) heb je al een stuk gewonnen. En je hoeft hier echt geen leger-carrière voor hebben doorlopen.

Strijk het laken recht, schud de kussens op, lijn het bed uit en wis de lelijke plooien … je zult zien dat je ook s ’avonds veel lekkerder in je bed zult stappen! Vergeet ook de rommeltjes niet op je nachtkastje! Dit kan er heel ongeorganiseerd en rommelig er uit zien.

2 / Berg altijd je kleding op die in de kamer rondslingert.

We kennen allemaal het fenomeen van kleding die zich op de stoel verzamelt, op het bed ligt en soms zelfs op de grond rond slingert. … Om te voorkomen dat je wordt overvallen door alle kledingstukken,, laat je zien wie de baas is met de volgende opruimtruc; Gooi het op het bed en verdeel het in 2 stapels; Wasmachine, of terug in de kast, of strijkmand Afhankelijk van de status waarin het kledingstuk zich bevindt. het weghalen van de stoel is ook een optie, maar daar gaat manlief niet mee akkoord! De riemen, dassen en accessoires berg ik overigens netjes op in de handige opbergbakken!

“Have less, Do More, Be More”zwarte hakken esprit collectie

3 /Ga de strijd aan indringers met ongedefinieerde objecten.

Observeer het slagveld eens goed (het nachtkastje, de vloer, de planken en het bureau …) en  identificeer de indringers van jouw woning. Zijn ze welkom, mogen ze blijven of worden ze de deur uit gestuurd?  De boeken terug naar de bibliotheek, oude kranten bij het oud papier, de tijdschriften in het tijdschriftenrek, de post in de postlade en het aanrecht ontdoen van alles tv-avonden restanten (wijnglazen, chipszakkjes, borden van het avondeten)opruimen leitzopruimen leitz

  • Opgeruimd naar bed

Er is niets vervelender dan s’ochtends in de keuken te komen en de vaat van de dag er voor staat nog op het aanrecht! Dat is niet echt glamoureus en een slecht begin van de dag. Geef alles een plekje en niet verschuiven hé! Zorg er voor dat dit je nieuwe  geloofsbelijdenis wordt! Als er NNIO (Niet nader te identificeren object) rondslingert, geef het dan een plek in een doos, op een plank, in de prullenbak, of geef het weg. Kortom een ​​plaats alleen voor hen waar ze vanaf nu nooit meer aan je kunnen ontsnappen

5 / Gebruik slimme opslagaccessoires

leitz mybox opruimen

Met kapstokhaken, hangers in je kasten, een onderbedopslag of het doe-het-zelf-sieradenrek: Met fijne gadgets kun je de boel snel opruimen en sorteren en wordt de opslag van de kamer geoptimaliseerd. Voor schoenen heb je speciale schoenenkasten, voor riemen kun je een stang aanschaffen en ook stropdassen kennen een eigen hanger. Al hebben ze bij manlief een lade waarin ze opgerold liggen.

Ook voor de woonkamer bestaan er ideale opbergboxen. Zoals je ziet kun je er je keuken en werkplek mee organiseren.

Video opruimen met MyBox

“Kinderen kunnen nooit hun spullen vinden, maar een stukje groente in de spaghetti is geen probleem”

6 / Sorteer je spullen regelmatig

Weggeven, bewaren, verkopen, weggooien, wat op te bergen? Om dit dilemma met een goed antwoord op te lossen, zou je moeten proberen om alleen de kleding, boeken en accessoires te behouden die je écht gebruikt en / of die je vreugde brengen. En gebruik anders een regel van 1-2 jaar. Die spijkerbroek die je nooit aan hebt, zul je aankomend jaar ook niet gebruiken. Ruimte in de kast is ruimte in je hoofd. Weg ermee. En waarom bewaar je dat boek als je er nooit in kijkt? Veel geld gekost? Geef het weg aan iemand die er dolgelukkig mee is!. Ook hoorde ik de tip 1 ding nieuw, 2 dingen weg, al valt me dit wel heel zwaar.

4 / Ruim je kleren opopruimen leitz mybox

Is jouw klerenkast ook ontploft en is het net alsof je een naald in een hooiberg moet zoeken?  Om een ​​huiselijke harmonie te bereiken, adviseer ik om de inhoud van je kasten, dressoirs en kleedkamer op hangertjes te hangen. Hang je kleding zo veel mogelijk op, zelfs als je een kledingstang zou moeten toevoegen. Wees hierbij wel voorzichtig en prop je kleding niet in de kast alsof het sardientjes zijn!

  • Kledingkast tips

Er moet altijd wat ruimte zijn om de kleding  te laten ademen. De rest van de kleding kan goed gevouwen worden en indien mogelijk verticaal neergelegd worden., En leg alles bij elkaar! Broek met broek, t-shirts met korte mouwen en t-shirts met korte mouwen …Op die manier vind je je witte hemdje of zwarte tanktop makkelijker terug!opruimen leitz

Ruim je kasten dus echt op, het sluiten van de deuren is echt niet voldoende!  En je hebt ongetwijfeld al jaren lang een paar schoenen op de bodem van je kast liggen die je nooit meer aan hebt. En nee! Ze komen echt niet meer in de mode …

Heb je het echt nodig? Als je meer dan 10 seconden aarzelt om deze vraag te beantwoorden, is het antwoord nee. Opruimen maakt je leven overzichtelijker, geeft je nieuwe energie, ruimte en comfort. Hoe minder je hebt, hoe minder opslagruimte je nodig hebt: denk er eens over na bij het sorteren!

7 / Wacht niet tot de bazaar zich ophoopt om alles op te slaan

Soms komen de kilo’s sneller terug na een streng dieet.  Als het jojo-effect de netheid van je omgeving (en het huis) bedreigt, kan het zijn dat de leefruimte nog steeds te druk en vol  is. Om wanorde in het huis voor altijd te verbannen, moet opslag een gewoonte worden van het dagelijks leven, een gemoedstoestand, een levensfilosofie.

Houd het ultieme beeld in je hoofd en zorg er elke dag een beetje voor dat je dat nastreeft. Elke keer een beetje opruimen betekent dat je eigenlijk niet echt hoeft op te ruimen.opruimen leitz

“Nee mama, dat van mijn kamer opruimen was een verkiezingsbelofte”

Succes met het organiseren van jullie kastjes. Ik begin er kastje voor kastje mee. Met de opslagboxen gaat het goed komen! En mijn dochter helpt me vrolijk mee. Dat wil ik ze toch wel heel graag meegeven.

Gerelateerde blog: Huishoudelijke taken van 2 tot 12 jaar. Onze kinderen helpen mee

Winactie

Het opruimen is gelukt en de kastjes zijn geordend en stijlvol ingericht. Om dit te vieren geven we heel graag een kleine Leitz MyBox met sorteertray incl handvat weg. (Het model links boven). Ideaal om je kastje mee op te ruimen! De MyBox is beschikbaar in hoogglans wit met roze, groen, blauw of grijs als accentkleur. Stijlvol opruimen is nu een feit!

meedoen is eenvoudig. Lat hieronder een bericht achter, of onder de Facebook winactie en de winnaar wordt a.s zondag gecontacteerd.

  • MyLeitz

Het modulaire opbergsysteem creëert een unieke stijl, thuis of op kantoor. De sorteertray met handvat is stevig en gemaakt van premium materiaal met een hoogglans afwerking. Het past perfect in de Leitz MyBox Groot en Klein. Het modulaire systeem zorgt voor een optimale maar ook mooie opbergoplossing. We zijn er heel blij mee! het kan ook gebruikt worden zonder opbergdoos.

Veel succes! We maken de winnaar aankomend weekend bekend.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief