Delen vinden we super lief

oogbescherming Specsavers zomerEn toen konden de koffers worden ingeladen en ging onze familievakantie echt van start. Eindelijk konden we ons opmaken voor het vertrek  naar Frankrijk. Nog 1 dagje opvang voor de kids zodat we de familievakantie goed konden voorbereiden. En je kent het wel; de laatste dingetjes halen kost je vaak een rib uit het lijf.

Een laatste tijdschrift, een puzzelboek, oja nog een fles zonnebrand, speelgoed voor de kids. Een leuke laatste outfit die in de sale is…. katsjing…

Maandag 6 augustus

Maandag begon deze week lekker kalm en relaxed. Met een familievakantie voor de boeg was ons humeur vrolijk gestemd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Just an ordinary monday morning 🌈 Om de monday blues voor te zijn, beginnen we het kleurrijk 🦄 nog 1 dagje opvang en dan kunnen we gaan inpakken voor de vakantie ☀️ #ordinaryday #summer #happy #mondayvibe #mondaymorning #mondaymood familievakantie #mondaymotivation #monday #mondayfunday #newweeknewgoals #mondayvibes #magic #positive #riseandshine #loveandpeace #color #onelove #love #blogger #vakantie #bijnatwee #zomer #creche #opvang familievakantie

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

 • BSO

De planning was nog 1 dagje BSO om de  goed voor te kunnen bereiden. Maar moeders is echt aan vakantie toe…ik had ze namelijk voor drie weken uitgeschreven en er was geen plek meer. En Yvette gaat pas het nieuwe schooljaar naar de BSO, oeps.. “change of plans”. De laatste vakantieboodschappen doe ik dus samen mét deze 2 belhamels … Ik zou enkel voor sandalen gaan voor Olivier, maar kom met 2 volle tassen terug. Aanbieding hier, ohw dat is handig daar …, zonnehoedje, ijsje, harinkje, tijdschriften, leuk afgeprijsd jurkje, toffe zwembroek in de aanbieding, slippers, wasstraat, lekkers voor onderweg oefff

 • Blut of reis

Last- minute geef je meer uit dan je je indenkt…wel heel tof dat we bij het tanken verrast werden met een Lipton zonnebril en bij supermarkt de Deen kregen we een strandtas. Thanx! En zo lief van de kassamevrouw dat we er eentje extra voor Lucas kregen. En de mevrouw voor ons gaf haar tas aan Yvette.

“Een lieve geste, leuk gebaar, compliment, of simpelweg een ‘fijne vakantie’ wensen maakt me blij☀️ Weer een reminder dat je zelf de wereld zo mooi kunt inkleuren als je zelf wil”

 • Reddende engel deze familievakantie

En ‘last but not least‘ waren er de 2 reddende engelen in Gemeente Diemen. Olivier zijn fietsje, fietste heel erg zwaar. De rem bleef hangen en zijn kleine beentjes waren al een lang stuk hard aan het werken, arm jochie. (goedkoop is duurkoop!!!) “Mama, het lukt me niet meer“, riep hij mijlenver achter me. Toen we stopten, bleek de rem helemaal vastgelopen te zijn. Twee mannen aarzelden geen moment en hielpen ons uit de brand. Echt heel tof! Ze haalden hun gereedschap uit de auto en hielpen ons gelijk! We konden weer wegfietsen alsof er niets was gebeurd! Als je de twee helden herkent, laat het me weten hé! Ze verdienen echt een extra bedankje!

opruimen

 • Opruimen

Project opruimen! Tijdens de drie weken vakantie, naast onze familievakantie, staat opruimen, sorteren & weggooien bovenaan mijn ‘things- to-do-lijst📚’ Waar we voorheen terugkwamen en een dag erna weer gingen werken, hebben we het nu anders aangepakt! Een paar dagen voor én na onze vakantie tijd ingepland voor ‘decluttering’. Ik ben begonnen met ‘mijn kastje’ Zo’n onbestemde plek waar alle rommeltjes, handige dingen en musthaves liggen.

 • Opgeruimd hoofd

En voor je het weet is het kastje dichtgeslibd en kun je het nagelschaartje, batterij, of powerbank niet snel terug vinden. Tijd voor de opruimmodus! Nu ik toch veel meeneem op vakantie kan ik net zo goed alles opruimen. De onderste plank is netjes, langleve de handige afsluitbare boxen van Leitz. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd ✨👌😊

Lees ook: Opruimen doe je zo….verplaatsen van rommel naar plaatsen waar het minder zichtbaar is
 • Pizzatime

Om de laatste dag voor het vertrek van onze familievakantie fijn af te sluiten, aten we bij onze favoriete pizzeria.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Roodkapje die ging varen en de boot ging zingen 🎼🎤🎬🎹 @margherita_tutta_lavita Kleine wibi’s in de maak #pianoplayer #pianocover #music #pianomusic #piano #pianist #pianolove #pianotime #pianogirl #musiclife #singersongwriter #pianokids #ilovemusic #musicismylife #originalsong #musicvideo #talentedkids #wanderlust #lifeofanartist #diemenzuid #campusdiemenzuid #musicislife #practicedaily #musicianship #instagood #verdi #song familievakantie

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Dinsdag 7 augustus

 • Winnie the Pooh

Onze favoriete knuffelbeer komt tot leven in de nieuwste film van Disney.

”I always get to where I’m going by walking away from where I’ve been.”

In het Ketelhuis in Amsterdam ging Disney’s hartverwarmende live-action avontuur Janneman Robinson & Poeh in première. Een film waar we naar uit hebben gekeken. Het is geen tekenfilm, maar Pooh komt echt tot leven! De film vertelt het verhaal van Janneman Robinson, het jongetje dat vroeger talloze avonturen beleefde met Winnie de Poeh in het Honderd Bunderbos. Wie is er niet groot mee geworden! We konden niet aanwezig zijn bij de première, maar vertelden er wel graag alles over. 

Lees ook: Pooh, Winnie de Poeh, het liefste beertje is terug op het witte scherm!
 • Roadtrip

Die ochtend vertrokken we naar Frankrijk en verbleven we een nacht op een mysterieuze en gave plek.  Op mijn instagram vertelde ik er al over:

“Terwijl ik uitkijk op een graanveld dat besproeit wordt, strijk ik neer op het terras van onze Chambre d’hôtes net iets onder Parijs. De gastheer doet er alles aan om het naar onze zin te maken. Nooit eerder heb ik me zo welkom gevoeld in zo’n toffe entourage. Na een middag spelen in de geweldige tuin zijn de kids k.o en manlief probeert ze ‘as we speak’ boven in slaap te houden. Als ze slapen sluipt hij naar buiten.

 • Vino

De fles vino staat klaar om te proosten op een geslaagde “half way there trip” ok, ok de kids zaten enorm te rellen op de achterbank. Ik overweeg om langs de bouwmarkt te gaan en schotten te halen om hun grenslijn te markeren.”

Uiteindelijk viel de rit mee en hebben de kinderen zich uitmuntend gedragen! In de kasteeltuin hebben ze veel kunnen ravotten. En met de kasteelhond zijn ze beste vrienden geworden. Hij heette ‘plume’ vanwege het witte plukje in zijn hals bij de geboorte.

 • Ontbijt

Koning Lucas zat aan het hoofd van de tafel, misschien was ‘Louis’ toch een betere naam voor  hem geweest. We vervolgden de route en kwamen in de middag aan op ons vakantieadres: Camping ‘le Pin parasol‘ in de Vendée waar we een stacaravan via Vacansoleil hadden geboekt.

Ik ben gelijk 5 bedden gaan klaarmaken, heb de auto leeg gehaald en alles werd gelijk ingericht. Het blijft een volksverhuizing met drie kinderen, maar het is het waard. De blije koppies van de kids vertellen me genoeg. Manlief dook gelijk de lokale Leclerc supermarkt in om ons van alles te voorzien en om die avond gelijk de meegenomen BBQ te kunnen ontvlammen.

 • International cat day

Kattenliefhebbers opgelet! Het is elk jaar op 8 augustus WORLD CAT DAY 🐯 Op deze ‘Internationale Dag van de Kat’ worden de schattige, wollige, poezelige, speelse, en vaak lieve huisdieren verwend. Een soort Dierendag met de katten in de hoofdrol. Deze speciale dag is opgericht d.m.v een Internationaal Fonds voor Dierenwelzijn & dierenrechtenorganisaties. (2002) Wereldwijd zijn er geschat 500 miljoen katten, en dat is best veel! Ben jij een kattenmens of een hondenmens? Of misschien wel allebei? Wij hadden in mijn jeugd een Beagle en was niet bepaald een kattenmens. Tot ik in Amsterdam Centrum ging wonen en muizen het appartement overnamen. Ik zwichtte, en voor ik het realiseerde, woonden Rosé & Selva bij ons.

 • Inchecken

Na het checken van de stacaravan, het verdelen van de kamers, en inruimen van de kastjes, konden we woensdag op onze veranda van de stacaravan neerstrijken. De Kids speelden in het gras en wij ontpopten ons 1e Franse wijntje. Tot zoonlief de IPad had gevonden en ermee naar buiten liep. Nope, Deze vakantie géén digitale afleidingen voor de kids! Allereerst omdat er geen WiFi in onze stacaravan beschikbaar is en we er ook bewust niet naar zoeken. Ook is er geen televisiescherm aanwezig en is er geen escape voor ons om ze bij hoge nood achter een schermpje te zetten

 • Us-Time

De 2 gedownloade Netflix films zijn verlopen en bij écht hoge, hoge nood, werkt de AH jurassic park app van Freek Vonk ingeschakeld, of ze kunnen de eigen video-opnames bewonderen. Deze vakantie hebben we oog voor elkaar, zwembadpret en de prachtige omgeving waar we ons bevinden. De kinderen worden creatiever, inventiever en spelen tot de zon ondergaat. Ook voor mij is het afkicken geblazen om zo weinig online aanwezig te zijn. Geen getwitter, Facebook, FaceTime, of YouTube deze vakantie!

We zullen tig keer de glijbaan afglijden met de bandito’s . Het wordt deze vakantie de ultieme Ipad detox en 100% aandacht voor elkaar. Met m’n notitieapp voor deze berichtjes daargelaten. Ook ik heb een me-time momentje ingepland als papa z’n man-duty doet (vuilnis wegbrengen, of wijn kopen ;-))

 • Nooit uitgeluld

Wel fijn om erbij te vertellen dat we samen nog niet zijn uitgeluld. Tussen ons zit het snor. We zouden immers niet de eersten zijn die er tijdens de vakantie achterkomen dat ze eigenlijk helemaal niets meer in elkaar zien. De cijfers liegen er niet om! Het aantal scheidingen is na de zomer schrikbarend hoog! Onze tip: blijf communiceren en heel hard om elkaar lachen

Donderdag 9 augustus

 • Zwembad dag

De vakantie begint pas echt aan het water. En vandaag is dat het zwembad. De nieuwe strandtasjes werden gevuld, de handdoeken klaargelegd en de nieuwe badkleding werd aangetrokken. Deze dag werd de geur van Zwitsal vervangen voor chloor.

En het klopt als een bus dat de vakantie voor ouders begint als kinderen spelen & genieten. Ik had hoogstaand literatuur doorgenomen en ben op de hoogte van alle ins & outs van de BN’ers. Altijd fijn om te weten dat Dionne Stax smoorverliefd is, Bridget weer Single en Patricia Paay aan het rellen is op een recreatiepark.

 • BBQ

Voor manlief is deze camping walhalla. Hij kan hier oneindig joggen in een prachtige entourage. We zitten aan een groot meer dat voor hem uitdagende jog-routes heeft uitgestippeld. Naast sporten wordt hij gelukkig van BBQ-en en zo geschiede! Na een dag zwemmen, wandelen en op avontuur geweest zijn op de camping, rammelden de buikjes wel van de kindjes. Het was nog steeds wel een beetje puzzelen met de tijden. Maar ze zeggen dat het 4 dagen doet voordat kinderen in de vakantieritme komen.

 • Voorlezen

De koffers van de kinderen waren goed gevuld met voorleesboeken. Mijn favoriete boek is het ‘Frozen‘ boek dat we van Disney hebben mogen ontvangen om te reviewen. Elke avond mocht ik het boek er weer bij pakken. Het zijn eenvoudig, leesbare avonturen van onze Disney-vrienden. Na een dag spelen voor mij fijn om te lezen en voor iemand die lastig kan lezen is dit een uitkomst.

 • Frozen

In de ‘makkelijk lezen serie” zijn er verschillende edities uitgebracht: De verhalen van zes Disney-klassiekers Frozen, Cars, Beauty and the Beast, Rapunzel’s, The Incredibles en The Jungle Book. Deze serie is  ontwikkeld voor kinderen van 7 jaar en ouder die moeite hebben met lezen of dyslectisch zijn. Ik heb hier zelf geen last van, maar eerlijk, is eerlijk, het leest heel fijn voor!

Vrijdag 10 augustus

M’n scouting roots komen ook goed van pas tijdens onze familievakantie! We houden van op avontuur gaan en van buiten zijn. Maar op ‘avontuur’ gaan, betekent steile verrassingen. We gingen het ‘Lac ju Jaunay’ bezoeken en dit ging via de leuke bergweggetjes. Er komen was een ander verhaal! Gelukkig was papa mee.

Hij beschikt toch echt over superkrachten! Hij tilde de kinderwagen met zijn superkrachten naar beneden. Er kon bij het meer heerlijk worden gewandeld en gefietst en voor vissers is het hier een paradijs.

Lees ook: Papa is een SUPERHELD hij beschikt over deze essentiële SUPERPOWERS!!!
 • World lion day

Internationale dag van de leeuw🦁 Zoals papa de leeuw zijn kroost beschermt, zouden de leeuwen wereldwijd beschermd moeten worden Nog geen 100 jaar geleden waren er meer dan een miljoen leeuwen. Het is schrikbarend om te lezen dat er vandaagdedag rond 20,000 of 35,000 leeuwen op deze planeet leven. En minder dan 2,000 leeuwen leven in het wild! Verdrietige constatering. Papa loopt trots rond met zijn ‘Hakuna Matata’ pyama shirt. Hij is de leeuw en beschermer van zijn kroost deze familievakantie.

Zaterdag 11 augustus

Eat, sleep, zwembad, repeat” Vakantie heeft niet veel meer nodig dan water en mooi weer. We zijn ook even in de bezienswaardigheden gedoken van de omgeving. Er is zoveel te doen in de Vendée.

 • Fotograaf 3.0

Zoonlief heeft ook papa’s telefoon ontdekt deze familievakantie en maakte van elke mier, wesp, grasspriet en steen een foto 📸 Ach papa heeft toch 100-nogwat gigabite op zijn telefoon “MAM nu van ons een foto… Pap, jij er ook bij …” Hij mocht wat later opblijven en voelde zich “the king of the town” Deze jongen is een nieuwe top fotograaf in de maak.

Zondag 12 augustus

Mijn schoonzusje en ik begrijpen elkaar. We zijn beide middelste kind en weten wat dat met zich meebrengt. Er is zelfs een nationale dag voor uitgeroepen!

“Shout out to all middle children!” “HAPPY MIDDLE CHILDREN DAY“🤟” it’s your day!

Uiteraard schreef ik er eerder een blog over:  https://olivette.nl/het-middelste-kind-syndroom/
Bij ons thuis is Yvette het middelste kindje. Voor haar, ons ‘sandwichkind’ zoals het ook wel heet, was het deze 12 augustus 2 jaar geleden nog niet een feestdag voor haar! De dag erna op 13 augustus kwam hier verandering in! Toen kreeg ze haar broertje Lucas en waren ze met hun drietjes.

Welkomstshow

 • Animatie team ellende deze familievakantie

Het is fijn om in Frankrijk om ook op een woensdag te kunnen aankomen. Daarmee omzeil je de zwarte zaterdagen. De zondagavond hadden ze een welkomstdrankje, maar we waren inmiddels al dermate ingeburgerd dat dit niet echt nodig was. Het animatieteam had ik  inmiddels verbannen aangezien we niet heel vriendelijk werden behandeld. Voor mijn zoontje (5) en dochter (4) was het best spannend om hier naartoe te gaan, maar ze hadden er veel zin in en keken uit naar het maken van maskers.

Ik bleef er even bij zitten en zag dat er meer Nederlandse kindjes best gespannen waren. Tot mijn spijt sprak er niemand Nederlands die de kinderen de aandacht kon geven. “Non, snauwde ze, je kunt niet van ons verwachten dat we elke dag werken” Oops, ik geloof dat ik een gevoelige snaar raakte.

 • Er uit gezet

De Nederlandse kindjes werden compleet genegeerd, waar mijn hart door brak. Ik wilde er met alle liefde bij blijven om te vertalen en de inmiddels 10 kinderen gerust te stellen, ik spreek immers Frans en ben ooit volleerd animatie-team medewerker geweest op 2 Franse campings. Dit werd niet gewaardeerd en ik werd met een snauw weggestuurd.

 • Whatt?

Ik bleef buiten de zaal nog even hangen vanwege de wifi en tot mijn verbazing werd Yvette er uit gezet. Ze gaf aan dat ze het gecheckt had bij de receptie en dat ze geen 4 jaar oud is? Huh? Mijn klomp brak! Ik weet toch echt wel hoe oud mij dochter is. Ik bleef vriendelijk, maar met een verdrietig meisje ging ik terug naar manlief. Olivier ging ook maar mee. Manlief keek verbaasd op dat we terugkwamen en ging gelijk om opheldering vragen.

Naderhand sprak ik ook de nadere ouders en geen van de kinderen had het echt leuk gehad maar durfden niet zomaar weg te gaan. “Ze begrepen me niet mama

 • Campingvriendjesfamilievakantie vacansoleil

Puntje bij paaltje had deze specifieke animatrice zich vergist en ging het om een ander kindje. De attitude en de onbeschoftheid van deze ene animatrice was niet o.k. Je begrijpt dat we niet meer naar de miniclub zijn geweest. Je brengt je kindje niet met een goed gevoel naar iemand die je niet ligt. Dit was overigens een incident en de kids dansten elke avond vrolijk mee met de mini-disco. De mini-club bouwden we zelf met de campingvriendjes. Het werd steeds gezelliger in ons straatje.

Het vervolg van onze familievakantie lees je weekoverzicht 33

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

Lees ook: #1 Weekoverzicht #1 Olivette fris en fruitig het nieuwe jaar tegemoet #2 Januari Weekoverzicht #2 Een week met avonturen #3 Blue monday, daar doen we niet aan! Weekoverzicht #3  brengt een vrolijke noot #4 Ups & Downs. Een week dat voorbij vloog Weekoverzicht #4 #5 Februari, we gaan richting de lente Hooray Weekoverzicht #5  Een week van uitersten: galafeest, girlsnight out, tot aan sneeuw & kinderfeestjes, altijd wat te doen bij Olivette weekoverzicht #6  Avonturen & belevenissen met Valentijn als hoogtepunt weekoverzicht #7  Negenmaanden beurs, avonturen & een gebroken mama hart Weekoverzicht #8 Kou, het woord van de week in dit weekoverzicht #9  Maart begint leuk met de BHV praktijkdag, proefslapen en meer weekoverzicht #10  Lentekriebels, weekoverzicht #11  met de schilder, lente, Landal & Olivier zijn verjaardag  Maart roert met zijn staart, een leuk weekoverzicht #12 
Drukte van belang! Het woord van de week in dit weekoverzicht 13 #14 April doet wat hij wil weekoverzicht #14 Schoenen, de familie loopt in nieuwe stappers, gingen op stap en ook zette ik de eerste stap weekoverzicht #15  Kleurrijk is het woord van deze week. Qua weer, kleding, uitjes, thuis en mijn humeur! Let the sun shine! weekoverzicht #16  In mei leggen alle vogels een ei! Een weekoverzicht van Cas de Ranger, Mayday, vrijheid, oorlog en heel veel meer Weekoverzicht #17  Variëteit in het voorjaar: Pipo de clown, Elsenhove, ode aan van Manen…. Weekoverzicht #18 een variëteit aan bijzondere momenten  Weekoverzicht 19 Variëteit in dit voorjaar, een week vol kleurrijke hoogtepunten, gekkigheid en asperges. Weekoverzicht 20 De BV Family was deze week in orde in huize Olivette: Schoolreisje, theater….weekoverzicht 22 
Weekoverzicht 23 : JUNI, de maand begint met Jurassic World, Casper en Emma, kinderfeestjes en vakantie!!!! Weekoverzicht 24: Schoolvakantie voor zoonlief! Dat betekent ‘Off-we go”… op avontuur! Weekoverzicht 25: Het juni weekoverzicht bestond uit opvang geregel en chaos weekoverzicht #26: Themadag, deze week zat vol met themadagen! Fijne dag van de… Weekoverzicht 27: Zomervakantie is nabij, dit weekoverzicht staat in het teken van veel water, ballet, zon en kusjes… Weekoverzicht 28: Juli de beste maand van het jaar! Weekoverzicht29:  Laatste schooldag, laat de grote vakantie maar beginnen! Weekoverzicht 30: Hittegolf, PAW Patrol, onweer & een girls night out #weekoverzicht 31: Augustus wordt feestelijk ingeluid en ook feestelijk afgesloten! Lees je mee … #weekoverzicht 32: Familie vakantie naar Frankrijk op camping “Le Pin Parasol”

Delen vinden we super lief