Delen vinden we super lief

De langverwachte DOWNTON ABBEY: A NEW ERA is in Koninklijk Theater Tuschinski te Amsterdam in premiere gegaan. De presentatie werd gedaan door Antje en Romy Monteiro waarbij we ons even in het classy Engeland waanden. Bij de film konden we echt weer even weg dromen en streken neer in het zuiden van Frankrijk. Mariken vertelt je er alles over!

Premiere

De exclusieve premiere van de nieuwe Downton Abbey film, in de mooiste bioscoop van Nederland…. het prachtige Tuschinski. Als groot Downton Abbey dan kan je mij geen groter plezier doen dan dit. De kostuums, de kastelen en vooral, die geweldige Engelse humor. In de statige sfeer van het Tuschinski komt deze film natuurlijk helemaal tot zijn recht.

Nadat de familie Crawley koninklijk bezoek kreeg van de koning en koningin van het Verenigd Koninkrijk, bereidt de familie zich nu voor op een nieuw avontuur.

Wat heb ik weer genoten. Waar sommige sequels een herhaling van zetten worden is dat bij Downton Abbey niet het geval. Een top mix van de bekende cast, aangevuld met nieuwe sterren en een nieuwe draai aan het verhaal. Hoe de bewoners en staff van Downton Abbey het nieuwe tijdperk verwelkomen levert hilarische situaties op. Niet iedereen staat direct open voor het nieuwe tijdperk, maar de familie Crawley heeft geld nodig en dus wordt er een filmcrew binnen gehaald. Uiteraard met de nodige hilariteit.

Waar Lady Mary weinig overtuiging nodig heeft om zich eraan over te geven, is Violet uiteraard, zeker als blijkt dat de stomme film uiteindelijk toch een gesproken film wordt, sceptisch. Haar hilarische opmerking – ‘I always thought the best thing about films was that they were siglent. Maybe it was best if they would be blind too’ – zegt alles.

We waren omringd met BN’ers en influencers die zich helemaal in stijl hadden gekleed Bastiaan van Schaik, Antje Monteiro en vele andere bekende gezichten verschenen in stijl en velen met hen. Zoals je in de aftermovie kunt zien was het een feestelijk gebeuren.


De film heeft twee verhaallijnen. Naast de filmopnames op Downton blijkt Violet de erfgename te zijn van een Frans landhuis van een voor de rest van de familie Crawley onbekende Markies, en dus trekt een deel van de familie naar de Franse Riviera om de zoon en weduwe van deze Markies te ontmoeten. Er ontstaan wat twijfels of Violet zich wel als een dame heeft gedragen in die tijd. Speculaties over de escapades van een jonge Violet geeft stof tot hilarische verwijzingen naar haar liefdesleven in haar jonge jaren. Alleen echte Engelse humor kan iets wat keurig wordt gezegd heel schunnig laten klinken 😉

Violet is natuurlijk weer de koningin van de sarcastische humor en gelukkig heeft zij een grote rol in deze film. De talentvolle Maggie Smith is toch echt degene die deze film weer op een hoger niveau brengt. Violets one liners zijn het hoogtepunt van de Downton Abbey films. Regelmatig halen mijn bestie en ik Violets quotes aan. Mijn favorite: “I Know Several Couples Who Are Perfectly Happy And They Haven’t Spoken In Years.”

Vele verhaallijnen komen tot een climax in deze film. Vooral bij het personeel worden er wat lang verwachte stelletjes gevormd. Zelfs de ietwat klunzige Mr. Mosley blijkt een talent te hebben voor het maken van film scripts en vindt eindelijk de liefde. Een dan tot slot toch een kleine spoiler alert, met een lach en een traan nemen we in deze film afscheid van Violet. Downton Abbey… A new Era is dus eigenlijk het einde van een tijdperk. Want zeg nou zelf… kunnen we ons een Downton Abbey zonder Violet voorstellen. Een aanrader dus!

Nadat de familie Crawley koninklijk bezoek kreeg van de koning & koningin van Groot-Brittannië bereidt de familie zich deze keer voor op een nieuw avontuur: een vakantie naar Frankrijk in een riante villa van de Gravin van Grantham, Violet Crawley. Het bezoek van de Crawleys verloopt zoals gewoon met een hoop drama. 

Crew

Het script is geschreven door Downton creator en Academy-Award® winnaar Julian Fellowes. De film wordt geregisseerd door Simon Curtis (My Week with Marilyn). En mocht je alvast een tipje van de sluier willen? Check hier dan zeker de trailer:

Voor meer informatie: DowntonAbbeyFilm.nl

Liefs Mariken

Olivette is ook actief op Twitter |Facebook |Youtube | Instagram. We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief