Delen vinden we super lief

De magische aantrekkingskracht van het circus is bijzonder. De verwondering en verbazing in de ogen van de kinderen is aanstekelijk. De spanning loopt al op bij het kopen van de kaartjes. De kinderen konden niet wachten tot de circusartiesten acte de présence zouden geven. Al huppelend liepen we richting de circustent…

Off-we go

De mooiste outfits werd aangetrokken en de hele middag waren de kinderen al aan het stuiteren. Er klonk muziek uit de grote, rode tent en ze hadden al een glimp opgevangen van een kameel en het paardje. De kinderoogjes werden steeds groter en de grijns op hun gezicht breder bij het plaatsnemen op de houten bankjes.

Het circus is dé plek waar de tijd voor eventjes stilstaat. Hier wordt jong & oud meegevoerd in een fantasiewereld waar alles draait om ‘sensatie en het eeuwenoude ‘Wow-effect’.

Instagram

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ons leven is een circus, dus ach “ Why not Enjoy the ride” 🎪🎟😅🤡👻🍿 #cirquefriteau #circus #cirque #bouil #camel #france #friteau #instantsmagiques #circusworld #circuscircus #circusfun #circuseveryday #circusgirl #france #magique #circusact #circusart #cirquedefriteau #circusnation #circusday #cirque #blogmom #bloglife #olivette #lepinparasol #vacansoleil

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Circus 2.0

Door de jaren heen is het circus veranderd doordat ze geen dieren meer inzetten. Dit heeft circus Renz onder andere de kop gekost. In Frankrijk lijkt het Circus in het algemeen nog wel een gouden business te zijn. De ene na de andere circustent zagen we in de omgeving. Die avond stroomde de tent aardig vol en ik telde al snel zo’n 300 mensen. Er werd zelfs nog snel een podium bijgebouwd.

  • De magie van het Circus

In het circus kun je als ouder even alles vergeten en opgaan in de glinsterende ogen van je kindjes en de vele bezoekers om je heen. In de circustent wordt passie voor ‘show’ geboren en worden toeschouwers gespiegeld in hun verlangens! En zeker, ik heb ook mijn bedenkingen bij het inzetten van de 2 paarden, kameel, lama, en de 2 kittens die de leeuw met charme heeft vervangen.

Ik was extra alert, maar keek er met een gerust hart naar. De dieren zagen er verzorgd uit en overdag zag ik de lama, kameel en het paardje gemoedelijk in het gras grazen. Dit is het circus 2.0. Het niveau was niet zoals ‘Cirque du soleil’, maar daar was de prijs ook niet naar. circus

Opstandige kameel

De kameel was tijdens de show opstandig en weigerde te buigen. Groot gelijk dachten alle ouders. En de kids vonden dit stiekem heel grappig. De kittens vond ik wel ietwat jong, maar ze liepen behendig tussen de obstakels door. Dit had vooral een hoog schattigheid gehalte. We hebben een plezier gehad van ‘Le Cirque friteau’ die het met totaal 6 familieleden runnen. Ze doen het maar wel eventjes!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

The kids whatched it with glittering eyes ✨Something about the circus stirs their souls 🤡 and they ache for it when it’s absent… #circuslife #circusartists #france #vendee #plezier #showtime #circusartist #circuslove #circusinspiration #wanderlust #eropuitmetkids #lifeisacircus

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Hard werken

Elk weekend wordt de tent opgebouwd en ook weer afgebroken. En de 6 werknemers zijn echt van alle markten thuis; Papa Friteau was kaartjesmeneer,  jongleur, stond bovenop een stapel stoeltjes, had clown skills en verkocht in de pauze glittersterren. Het op-en afbouwen van de act van hun zusje niet te vergeten.

Mevrouw Friteau kon suikerspinnen maken, popcorn poppen, was dansmarieke, zwierde met hoelahoeps, kon koorddansen en hing ook nog eens in de lucht haar kunstjes te vertonen om in de pauze weer volleerd popcorn te poppen🍿Menig manager kijkt hier met jaloerse ogen naar. Circusmensen kunnen echt heel veel verschillende dingen en zijn multi-inzetbaar.

Goodnight sleep tight

Na een show van dik een uur was het wel geweest. Lucas had er geen in meer in en het houten bankje zat niet meer zo lekker. We hadden dikke pret en het allerbelangrijkste waren de kinderen. Ze hadden de grootste lol met z’n allen. En wij moeders grinnikten bij het aanschouwen van de sexy, ahum jongleur met zijn glitterblousje en veel te strakke glitter broek. We weten waar de naam ‘le friteau‘ op gebaseerd is, zeiden we tegelijkertijd gekscherend….

Keep the circus going

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

“Keep the circus going inside you, keep it going, don’t take anything too seriously, it’ll all work out in the end.” 🎪🎟#quote #DavidNiven en zo is het … Papa en mama zijn weer gezwicht…. 🎪🎟🎪🎟 #circusarts #circus #circusshow #circusartist #circuslove #circusinspiration #circusworld #circuscircus #circusfun #circuseveryday #circusgirl #circusfamily #circusact #circusart #circusskills #circusnation #circusday #cirque #familyfun #performance #pose #clown #acrobatics #circuseverywhere #instacircus #magic #chapiteau #bigtopcircus

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

En de volgende dag was het terrein weer leeg. De tent weg, het terrein verlaten, de wagens weg, het circus was alweer  vertrokken naar de volgende franse toeristenplaats. Daar waar gisteren kindermagie afspeelde, ziet het er nu raar leeg uit. Je ziet enkel her en der een kruis op de grond waar de middelste paal heeft gestaan van de circustent…..

Zijn jullie fans van het circus, of echt helemaal niet? Ik ben benieuwd!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief