Delen vinden we super lief

Hadden jullie onze eerste vakantieweek op Camping Le Pin Parasol al voorbij zien komen? De omgeving is ontdekt, we hebben ons onderworpen aan al het lekkers van de Franse keuken en het zwembad is uitgebreid getest. De kinderen geven deze camping een dikke tien.

De Camping Le pin parasol is onderdeel van Yellohvillage en is ons uitermate goed bevallen. De wandellaan is autoluw en in de hofjes van stacaravans is het rustig met auto’s. Rondom onze stacaravan hebben we enorm veel speelruimte voor de kinderen. En genoeg ruimte voor papa zijn BBQ, dat niet geheel onbelangrijk is.

Maandag 13 augustus

In de ochtend ben ik er het eerst uit, of één van de kids kruipt bij ons in bed. Vooral deze maandag melden ze zich vroeg omdat het een feestdag is! Lucas is vandaag 2 geworden! Dat betekent groot feest!

 • Jarige jop

“Ogen die stralen Liefdevol, als een kind zo blij! Sprankelend en levendig ja, lieve Lucas dat ben jij”
Alweer 2 veelbewogen jaren waarin we alles deelden, waarin je groeide en ons leven vult met zoveel plezier! Blijf zoals je bent lief kind Ons geluk is pure weelde. Vandaag maken we er een groot feest van”

Zoals elke moeder herbeleef je weer de dag dat je je kindje voor het eerst in je armen hebt genomen. Dat was een bijzondere dag. Misschien toch eens een blog schrijven over mijn 3 bevallingen. Wordt vervolgd…..

 • Storm

A calm Sea, never made a True Sailor
Op vakantie met drie kids, betekent niets meer en niets minder dan meevaren met de golven. Elke dag brengt nieuwe uitdagingen  en tsja af en toe een echte storm. Ook wel “Het ontdekken van grenzen” genoemd. In het midden van de winkelstraat gingen er die middag twee kinderen hysterisch te keer. Ze wilden hun bolletje ijs in een bakje in plaats van op een hoorntje….Het scheelde niet veel of de Gendarmerie werd op de Camping Le Pin Parasol erbij geroepen.

 • Naar het strand in Les Sables D’Olonne

Een dagje bewolking is echt niet erg! We gingen er op uit en de schepjes en emmertje werden in overvloed meegenomen. De Vendéé staat bekend om het grillige weer, maar strandgenoten vertelden ons dat deze zomer echt uniek mooi was.

familievakantie

De kinderen vonden al snel strandvriendjes. En dat het twee Franse jongetjes waren, maakte voor het spel niets uit. Er werden zand- ijsjes, dammen en kastelen gebouwd. Samen met papa hebben de kinderen de zee omgelegd en de tofste zandkastelen gebouwd. De dammen bouwers wisten niet van ophouden.

Het Sables D’Olonne is een leuk strand met enkele eettenten om leuk te lunchen. Op de terugweg moest er uiteraard een taart en cadeautje gekocht worden. En s’avonds zijn we wezen swingen bij de minidisco. Het was een hele fijne feestdag!

Dinsdag 14 augustus

Het moederschap heeft me veel gebracht: een engelengeduld, een instinct als G.I Jane, slapeloze nachten, een met kruimels bezaaide auto en tig rimpels erbij… Maar dat alles staat in het niets bij de liefde die je er voor terug krijgt. O, zo cliché, maar sinds de kids mijn dagindeling bepalen, leer je te genieten van de hele, kleine dingen in het leven die op je pad komen. En vooral creatief mee-ouwehoeren: ….

familievakantie

De steentjes in de speeltuin van Camping Le Pin Parasolzijn haaientanden, in de wolk ziet er eentje de vorm van de Hulk en het zwembad doet een dutje aangezien het een kleed over zich heen krijgt…. Love It! Behalve de rimpels dan…. maar daar hebben we anti-rimpel crème voor.

Woensdag 15 Augustus

 • Cultuur opsnuiven

Keuzes, choices, choix,…. ohboy! En wat is een ‘must See‘ en wat is een ‘no-go?” … als je wilt, kun je er elke dag op uit in de Vendéé. En toch heb je ook te maken met vakantiebudget, tijd en wensen. Wij kiezen voor een goede mix van camping vertier, strand, zwembad en Frankrijk uitjes De Francofiel in mij wil het liefst elk hoekje van deze streek ontdekken. En vertelt manlief doodleuk dat hij Bradley Cooper heeft gespot tijdens het rennen bij het Lac du Jaunay #omg Chique als ik ben, tag ik ‘m niet, privacy enzo… en groupiesss

Equalizer 2 premiere

Denzel’s back! & It’s personal….. 🎬 De Equalizer is een groot succes en werd feestelijk geopend in Pathé Arena. Zijn doel is gerechtigheid, zijn middel is wraak. He takes them down… One by one…. en hoe… ! Gastblogger Dolly was bij de speciale screening van The Equalizer 2 in Pathé Arena aanwezig en heeft veel BN’ers op de rode loper gespot! Ze was naderhand laaiend enthousiast over de film! Een must-see aldus haar.

Lees ook: THE EQUALIZER 2 Denzel’s back! & It’s personal….. Zijn doel is gerechtigheid, zijn middel is wraak
 • ‘National Relaxation Day’ 15 august

Ja echt, het bestaat: “National Relaxation Day” Een nationale dag in Amerika, maar laten we deze dag gewoon ook omarmen in Europa! Puik plan, aangezien het belangrijke is om zo nu en dan een paar versnellingen terug te schakelen. Af en toe een pauze nemen van het ‘rennen, vliegen, dansen, vallen opstaan en weer doorgaan’ is cruciaal.☀️ Voor mij nu ‘makkelijk praten’ aangezien ik op vakantie ben. Ik ben volledig losgekoppeld van mijn werk, heb een telefoon detox en ben heerlijk ondergedompeld in het gezinsleven!

 • Volleerde kinderanimatrice op Camping Le Pin Parasol

Tijdens de vakantie was het best puzzelen om een stapje terug te nemen. Daar waar ik op mijn werk een dag vrij neem, gaat je ‘mom life’ tijdens de vakantie 24/7 door. Vannacht was kleine Lucas uit bed gekukeld, oeps….klaarwakker ben ik de keuken maar wezen opruimen. En kleine Yvette was om half 7 alweer onder mijn voeten aan het kriebelen.

Dat is haar signaal van “mam ik ben wakker, kom je me vergezellen anders loop ik rondjes in de caravan en wordt iedereen wakker”. En vervolgens is mama de volleerde kinder-animatrice in actie..familievakantie vacansoleil vendee le pin parasol

Donderdag 16 augustus

Kinderen zijn soms onredelijk, dramatisch, autoritair, panisch en vernielzuchtig. En ohwjah manipulatief 😆 Het gekrijs gaat ongetwijfeld bij elke ouder door merg en been en ook deze moeder zult je in pure wanhoop wel eens uit haar slof zien schieten!

Ik geef het maar toe dat ik niet goed ben in boos worden en om heel streng te zijn. Daarentegen ben ik wel duidelijk… ‘nee’ blijft veelal ‘nee’ … Die fout heb ik al vaak genoeg gemaakt, no worries. En tsja… ik ben ook maar een mens. Op vakantie is het ‘nee’ zeggen tegen alle souveniertjes lastig… op elke hoek van de straat worden de kids getriggerd… ik word er behendiger in… en de kids werken aan hun skills van overtuigingskracht.

 • ‘Bretignolles sur mer’ StranddagCamping le pin parasol

”A Balanced Diet is An IceCream in Each hand
Deze kleine eenhoorn voorziet ons van overheerlijke zand ijsjes. De smaak compositie heeft nog wat verbeteringen nodig, maar daar wordt aan gewerkt. Er worden wat schelpjes aan toegevoegd voor de ‘bite’. Een stranddag is altijd een goed idee! Het was ook wel fijn dat het niet heel heet was in de Vendéé.

 • Een veilig gevoel op Camping Le Pin Parasol

De kinderen lopen veel vrij rond en op de camping zorgt dat niet snel voor een probleemsituatie. Maar als je een kindje verliest op het strand, of in de supermarkt is het een ander verhaal. De SOS bandjes vind ik persoonlijk een uitkomst!

“Children left unattented, Will be left at the circus”

Voor een dagje pretpark, strand, of op de camping echt ideaal. Op de SOS armbandjes staat je naam van het kindje en ook de geboortedatum en telefoonnummer van zowel mama als papa! We hebben het deze vakantie gelukkig niet om het lijf gehad dat we ze kwijt waren, maar het zal je toch gebeuren…

 • Spelen

“Children don’t need more things. The best toys a child can have is a
parent who gets down on the floor and plays with them.” »

Een toepasselijke quote die de spijker op z’n kop slaat. Daarbij is fijn speelgoed wel handig. Met stokjes en stenen komen we ver, maar met z’n verjaardagscadeau zijn we verzekerd van een kopje koffie en wafel. Met finesse maakt hij een latte voor me!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Papa liefde 🎶 is meedansen tijdens de minidisco 💖💙Camping Le Pin Parasol  #babygirl #family #daddy #instagood #daughter #happy #princess #girl #familylife #dad #dadlife #portrait #daddydaughtertime #prouddad #minidisco #travel #fun #music #vacation #holiday #dancing #animasyon #animation #spasshaben #smiles #kidsdisco #proudparent #daddyslittlegirl #mylove le pin parasol

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

 • Slaap lekkerfamilievakantie

“I’ll always be here to tuck you in tight. A hug, a kiss, and say goodnight! And when there comes the morning light, I’ll still be here when you rise and shine” 🌛 Sweet dreams meisje…. One down… 2 to go….”

Grote broer houdt de wacht, terwijl z’n broertje z’n zus een kusje zou brengen voor het slapen gaan. Spelen met haar barbiepoppen vond hij echter interessanter. Qua indeling heb ik de jongens bij elkaar op 1 kamer gezet in het 2 persoons bed. Yvette had haar eigen kamer. Wij sliepen op een 1 persoonsbed die we naast elkaar geschoven hadden. Ideaal van een stacaravan bij Vacansoleil.

Vrijdag 17 augustus

Op 17 augustus hebben zwarte katten hun eigen feestdag. Een zwarte kat is mysterieus en in sommige culturen in relatie gebracht met heksen en ongeluk. Ze zijn minder geliefd en in het asiel moeten zwarte katten vaak langer op een nieuw huis wachten of worden zelfs in laten slapen. Zwarte kattendag is in het leven geroepen om daar aandacht voor te vragen. Bij ons heeft ze gelukkig een veilig tehuis gevonden.

 • Kasteel ‘Château Talmont’

In Frankrijk kun je je hart ophalen met de vele kastelen, forten en bezienswaardigheden. Ook in de Vendéé was er voldoende keuze. We werden gewezen op Chateau Talon waar er ook veel te doen was voor jong & oud. Tof, daar houden we van. De foto’s vertellen eigenlijk genoeg. Olivier is zelfs tot ridder benoemd. We hadden een toffe dag dat eindigde op de camping Le pin parasol bij het zwembad.

Er is geen betere plek om te slapen dan bij mama op het ligbed aan het zwembad 🏖💙💤💤💤 Nu is het de schone taak om de 2 andere kids op veilige afstand te houden.

“Je weet dat je een ouder bent als je je hele ‘volwassen’ leven propt
t
ussen de tijd dat je kids op bed liggen en dat je zelf gaat slapen”

Zaterdag 18 augustus

Voor sommigen is de zomervakantie na dit weekend voorbij en komt er weer ritme in het gezinsleven! Was het voor jullie veel gedobber en gestress om een deel van de zes weken te vullen ? Of kon je er juist geen genoeg van krijgen? Bij mij is het gevoel dubbel nu de vakantie ten einde loopt.

 • Aftakelen op Camping Le Pin Parasol

Ik begon als de Barbie links in de 1e week…. Fris & fruitig. En nu 6 weken later komt mijn selfie overeen met Barbie nr 6 op rechts…. Als werkende moeder werd er veel gepuzzeld, geregeld en georganiseerd voor een optimale family routine. De eerste weken was het passen & meten, met fijne opvang, uitjes en logeerpartijtjes, we did it! Met m’n haar wat messy en elke week slordiger… maar ach… we gingen op vakantie.

De laatste 3  vakantieweken heb ik vrij genomen en stond alles in het teken van “Familytime” Nu de kinderen weer naar school gaan mag voor mij de vlag uit; rust, reinheid, regelmaat, kids weten weer waar ze aan toe zijn… en ook mama-zen…al zal het ook wel enorm wennen zijn.

Lees ook: Back to school! Liefdesverdriet naar het zoveel samenzijn, maar toch…
 • Zwemdiploma

En ‘off-we go‘ to the pool. De kids hebben nog geen zwemdiploma en kunnen echt niet zonder bescherming het water in. Zwembandjes werken niet echt doordat ze steeds afschieten. Wij hebben gekozen voor zwemhesjes, al kan Lucas er niet makkelijk mee omhoog komen als hij voorover valt. We verliezen de kleine geen minuut meer uit het oog. En om te voorkomen dat de kids valpartijen hadden, hadden we uiteraard de Ockyx mee.

Lees ook: Zwemsokken, zo gek nog niet: Sweakers die lijken op sneakers: Ockyz

Met zwemlessen heb ik bewust gewacht tot Yvette 4 is en dan zullen ze samen van start gaan. ‘Time efficiency’ zegmaar. Ik hoor ook veel om me heen dat jongetjes het iets later oppikken. Geen idee of dit zo is, maar ik geloof het graag

 • Vakantievriendje

Het is een vakantie met een gouden randje. De reden dat we graag kamperen met Vacansoleil is ook wel het gemak waarmee kinderen op een camping vriendjes maken. Ze spelen snel met elkaar en kunnen samen de camping ontdekken. We vertrokken zonder verwachtingen richting Frankrijk en dan ontmoeten je kindjes op de camping in dezelfde straat hele lieve vriendjes & vriendinnetjes die al snel onafscheidelijk waren ! Wat waren het leuke stellen die we leerden kennen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een vakantie met een gouden randje 💛 We vertrokken zonder verwachtingen richting Frankrijk en dan ontmoeten je kindjes op de camping in dezelfde straat hele lieve vriendjes & vriendinnetjes die vanaf nu onafscheidelijk zijn ! 💛💙Het ene terras is omgetoverd in het kinder picknick pannenkoek 🥞restaurant en ons terras is het “ouders” gedeelte. Typisch Frans ;-)! En met vier stellen kom er dan op tafel wie wat meeneemt op vakantie … bij het pannenkoeken bakken heel handig 💪 #teamwork Een ieder had 2 pakken Koopmans mee, de ander een tefal pannekoekpan, de ander een mixer! Vakantiemodus to the max ✨🥞Camping Le Pin Parasol Camping Le Pin Parasol #makingfriends  

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Lust ik niet, wil ik niet

Lust-ik-niet…Wil-ik-niet. Daar waar de zalm gepureerde prakkies met aardappel & doperwten er een jaar geleden als zoete koek in ging, weigert de kleinste momenteel elke vorm van groenvoer! Brood lukt als geen ander en de alombekende “P’,s… zijn immens populair! Ach het is vakantie, ook handig voor mama, maar toch…. Soms vraag ik me af waarom ik weer in de keuken gedoken ben.

 • Het is een fase

Thuis schuift hij alles zo voor zich uit, Lucas is in niets geïnteresseerd. Heeft jouw kindje ook die drang naar de 4 P’s? Op de één of andere manier weten ze dat deze caloriebommen hun buikje snel en lang vult. Alleen zo jammer dat Pizza, Pasta, pannenkoeken & patat vol zit met koolhydraten en vet! Kon ik me er eerst over opwinden, ik heb het nu echt naast me neer gelegd. Met een mix van gezond en af en toe een ‘P,’ bieden we zoveel mogelijk gezonde voeding aan. We worden er creatief op zegmaar. Eenmaal weer thuis dan zal de koelkast weer met groenvoer gevuld worden, belooft!!!

Zondag 19 augustus

 • Weer naar school gesprek

Mam… ik wil niet meer naar school” Vanmorgen waren we aan het kletsen over de laatste weken van de vakantie… en al het leuks wat we hadden gedaan… tot hij realiseerde dat duedate er aan komt … “Maar lieverd… hoe leer je dan lezen?” ”Nou mam… dan verzin ik gewoon verhaaltjes…” “Ennn, vervolgde ik… mis je je vriendjes dan niet? “Nee hoor mam, ik heb genoeg vriendjes…En gym dan? Dat vind je altijd zo leuk…” “Ok”, vervolgde hij, “dan ga ik daarvoor wel even heen…

Of ik hem dus nog naar school krijg was die dag een grote vraag. Eerst maar even lekker zwemmen 💦

“Keep the circus going inside you, keep it going, don’t take anything too seriously, it’ll all work
out in the end.” 🎪🎟 en zo is het … Papa en mama zijn weer gezwicht! We gaan ook dit jaar weer naar het Circus.

Circus op Camping Le Pin Parasol

circus

De magische aantrekkingskracht van het circus is bijzonder. De verwondering en verbazing in de ogen van de kinderen is aanstekelijk. De spanning loopt al op bij het kopen van de kaartjes. We konden er eigenlijk niet omheen om er naartoe te gaan. Op de camping stonden er overal billboards en op de dag zelf reden de artiesten rond met een speaker om de kids op te zwepen.

 • Platzak

De kinderen waren unaniem! Hier wilden ze naartoe! Alle ouders hebben in de buidel getast en zo geschiedde.. Manlief en ik waren wel zo stom om geen cash mee te nemen. Deze circus artiesten hebben geen verstand van de pin-technologie. Er zat dus geen popcorn, glitter ster-stok, of suikerspin in. We konden wel geld lenen van de vakantievriendjes, maar ach het was ook wel goed zo. Tijdens de show hebben ze echt hun ogen uitgekeken.

Lees ook: Circus! You love it, Or you hate it! Ons leven is een circus dus ach.. ‘Let’s join the ride”

En er lijkt maar geen einde aan deze vakantie te komen. De twee weken zijn voorbij gevlogen, maar we mochten er nog een week aan plakken, wat een luxe!

Camping Le pin ParasolCamping le pin parasolCamping le pin parasol

We verbleven op camping “Le Pin Parasol” een mooie, charmante en goedverzorgde camping. Het meertalige personeel bij de receptie en het restaurant is vriendelijk en kan goed uit de voeten in het Engels. Er zijn ook meiden die Nederlands spreken dat voor de kinderen een uitkomst is. Helaas niet bij de ochtend mini-club, waardoor het geen groot succes om ze hier te laten spelen. Dit bleek voor meer kindjes het geval te zijn. We hebben onze eigen mini-club gebouwd bij de stacaravan Met 4 stellen werden de kids uitermate goed geëntertaind en al snel waren we als ouder overbodig.
 • StacaravanCamping le pin parasol

Onze gehuurde caravan zag er netjes uit en is van alle gemakken voorzien. Precies zoals we eigenlijk wel elke keer weer van Vacansoleil gewend zijn. De camping wordt goed bijgehouden en is ruim en vooral groen opgezet. Elke dag zijn mensen in de weer om de groenvoorziening op orde te houden. Het zwembad is ruim opgezet en is voor elk wat wils. Er is één zwembad voor peuters met diverse speeltoestellen waar wij veel met de drie kids waren. Rondom het zwembad staan er voldoende ligbedden van waaruit je op je gemak je kindje in de gaten kunt houden.
Ze konden er klimmen, glijden en alle drie in het water staan. Ideaal! En vooral overzichtelijk!
 • Groter zwembadCamping le pin parasol

Ook is er een groter zwembad voor de oudere kinderen en volwassenen. In de middag is hier het animatieteam actief en kun je naar hartelust waterpolo
spelen, of meedoen aan de andere activiteiten. Er is een goed gevuld animatieschema mocht je hier interesse in hebben. Er zijn in totaal 5 verschillende glijbanen, waar je er bij drie een glijband kunt gebruiken. Tot slot is er nog een mooi binnenbad.
 • Nature & sense

Op 1 juli 2018 heeft de camping een tweede gedeelte geopend: ‘Nature & Sense’. Dit ligt naast de oorspronkelijke camping, maar is wel gescheiden. Het ziet er nieuw en stijlvol uit. Ook het bargedeelte is fijn toeven. Gasten kunnen overigens wel vrij bewegen tussen beide delen.
Wij waren vooral veel te vinden op de speeltuin die dit gedeelte te beiden had. We hebben hier niet zelf gezwommen. Het nieuwe, moderne deel is wat luxer met een groot en lang zwembad om baantje te trekken. Ook zijn er een paar mooie relax-baden die niet door kinderen gebruikt mogen worden. Je kunt er ook behandelingen reserveren.
 • Speeltuin

Er is een grote speelplek aangelegd in het nieuwe deel van Camping Le Pin Parasol Hier vind je een grote varieteit voor jong en ouder. Diverse klimtoestellen, schommels, kabelbanen en ook een volleybal- en voetbalveld. je kunt er ook skelters huren voor op de skelterbaan. Het is er allemaal nog heel open en kaal omdat het echt nieuw is. Ik zou nog een paar jaar wachten om daar te kamperen. Le Pin Parasol is zijn 5 sterren absoluut waard en vinden we een aanrader!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

Lees ook: #1 Weekoverzicht #1 Olivette fris en fruitig het nieuwe jaar tegemoet #2 Januari Weekoverzicht #2 Een week met avonturen #3 Blue monday, daar doen we niet aan! Weekoverzicht #3  brengt een vrolijke noot #4 Ups & Downs. Een week dat voorbij vloog Weekoverzicht #4 #5 Februari, we gaan richting de lente Hooray Weekoverzicht #5  Een week van uitersten: galafeest, girlsnight out, tot aan sneeuw & kinderfeestjes, altijd wat te doen bij Olivette weekoverzicht #6  Avonturen & belevenissen met Valentijn als hoogtepunt weekoverzicht #7  Negenmaanden beurs, avonturen & een gebroken mama hart Weekoverzicht #8 Kou, het woord van de week in dit weekoverzicht #9  Maart begint leuk met de BHV praktijkdag, proefslapen en meer weekoverzicht #10  Lentekriebels, weekoverzicht #11  met de schilder, lente, Landal & Olivier zijn verjaardag  Maart roert met zijn staart, een leuk weekoverzicht #12 
Drukte van belang! Het woord van de week in dit weekoverzicht 13 #14 April doet wat hij wil weekoverzicht #14 Schoenen, de familie loopt in nieuwe stappers, gingen op stap en ook zette ik de eerste stap weekoverzicht #15  Kleurrijk is het woord van deze week. Qua weer, kleding, uitjes, thuis en mijn humeur! Let the sun shine! weekoverzicht #16  In mei leggen alle vogels een ei! Een weekoverzicht van Cas de Ranger, Mayday, vrijheid, oorlog en heel veel meer Weekoverzicht #17  Variëteit in het voorjaar: Pipo de clown, Elsenhove, ode aan van Manen…. Weekoverzicht #18 een variëteit aan bijzondere momenten  Weekoverzicht 19 Variëteit in dit voorjaar, een week vol kleurrijke hoogtepunten, gekkigheid en asperges. Weekoverzicht 20 De BV Family was deze week in orde in huize Olivette: Schoolreisje, theater….weekoverzicht 22 
Weekoverzicht 23 : JUNI, de maand begint met Jurassic World, Casper en Emma, kinderfeestjes en vakantie!!!! Weekoverzicht 24: Schoolvakantie voor zoonlief! Dat betekent ‘Off-we go”… op avontuur! Weekoverzicht 25: Het juni weekoverzicht bestond uit opvang geregel en chaos weekoverzicht #26: Themadag, deze week zat vol met themadagen! Fijne dag van de… Weekoverzicht 27: Zomervakantie is nabij, dit weekoverzicht staat in het teken van veel water, ballet, zon en kusjes… Weekoverzicht 28: Juli de beste maand van het jaar! Weekoverzicht29:  Laatste schooldag, laat de grote vakantie maar beginnen! Weekoverzicht 30: Hittegolf, PAW Patrol, onweer & een girls night out #weekoverzicht 31: Augustus wordt feestelijk ingeluid en ook feestelijk afgesloten! Lees je mee … #weekoverzicht 32: Familie vakantie naar Frankrijk op camping “Le Pin Parasol” #weekoverzicht 33 : Camping Le Pin Parasol onveilig gemaakt door familie Olivette #weekoverzicht 34:

Delen vinden we super lief