Delen vinden we super lief

Back to school‘Back to school!’ De eerste schooldag is voor alle schoolgaande kinderen een feit. Inmiddels zijn de scholen weer geopend en gaat het gros van de ouders in polonaise richting school. Eindelijk weer rust , reinheid en regelmaat bij veel gezinnen.

Ging bij jullie de vlag uit, of brak je mama hart bij het wegbrengen van je kroost? Met de vakantieweken die verstreken, werd m’n haar in ieder geval warriger….

‘Back to school’ geeft een dubbel gevoel

Voor sommige ouders is de grote schoolvakantie een chaotische eenheid van geplan en geregel. Eindelijk komt er weer ritme in het gezinsleven nu de vakantie voorbij is! Zoals mijn zusje het mooi verwoorde; Ik moet er weer inkomen met werken, maar ook lichamelijk, mentaal en moet echt het familie ritme weer terugvinden. En niet alleen de ouders, ook de kinderen moeten er echt weer aan wennen.

Was het voor jullie veel gedobber en gestress om een deel van de zes weken te vullen ? Of kon je er juist geen genoeg van krijgen? Voor iedere ouders kan het verschillen. En zijn jullie opgelucht, of toch ook weer niet? Bij mij is het gevoel dubbel nu de vakantie ten einde is! Een weemoedig gevoel.

Instagram ‘Back to school’

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

BACK TO SCHOOL Kinderjaren gaan snel, geniet er van!! hoor ik van ervaringsdeskundigen” En dit klopt Deze ochtend knuffelde ik de kindjes net even iets langer. We hebben er naar uitgekeken en het is dan ein-de-lijk zover! Voor Olivier (5) is het spannend om na een lange vakantie zijn vriendjes weer te zien! Ook krijgt hij een nieuwe juf, waar hij wel even aan moet wennen! En Yvette (4) is een echte peuter die haar 1e schooldag zal hebben. Zakdoekjes mee dus!! Ze groeien zo snel en de tijd vliegt Ook Lucas is al geen baby meer. Onze ‘Benjamin’ zal ons nog veel avonturen verzorgen en Yvette is van dreumes in een echte dame veranderd! Het is een cliché, maar het is waar: De tijd vliegt⚡✨In een fractie van tijd zijn het tieners en veranderen ze in 2 jonge mannen en ongetwijfeld een opstandige puberdochter. Ik meimer en knuffel nog heel even verder… tot de 2e snoozzzz gaat… en tien kwam de onvermijdelijke REALITYCHECK! Tijd om op te staan! Broodsmeren, tafeldekken, douchen, twee broodtrommeltjes vullen, nieuwe outfit aan en een bak koffie voor mama. Een dikke knuffel en Off-we-go 💙💖💙 Back to school #weernaarschool #school #backtoschool 

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Aftakelen eindelijk weer back to school

  • Eerste weken

Ik begon als de Barbie links in de 1e week van de vakantie…. Ik was ‘Fris & fruitig’. We keken enorm uit naar de vakantie om samen te zijn en om heel veel leuke dingen te doen. En nu 6 weken later komt mijn gestel overeen met Barbie nr 6….

Als werkende moeder werd er veel gepuzzeld, geregeld en georganiseerd voor een optimale family routine. De eerste weken was het passen & meten, met fijne opvang, uitjes en logeerpartijtjes, we did it! Met m’n haar wat messy en elke week slordiger… maar ach… we gingen op vakantie. Tijd genoeg om bij te komen.

  • Laatste drie weken

De laatste 3 weken heb ik vrij genomen en stond alles in het teken van “Familytime” Het einde van de zes weken is gearriveerd en het is echt back to school!

Enerzijds mag voor mij de vlag uit. Er is weer ruimte voor rust, reinheid, regelmaat, leren en de kids weten weer waar ze aan toe zijn. En laten we ons eigen gestel niet vergeten. 6 weken is best een lange rit voor veel ouders. M’n haar staat na zes weken in ieder geval op ‘half 7’ en koffie is m’n grote vriend ☕️

‘Back to school’ geeft Dubbel gevoel

Anderzijds breekt mijn hart nu de scholen weer begonnen zijn. De eerste schooldag is voor mij wel een emo-ding. Het onbeperkt samen zijn, knuffelen, kletsen, het ontdekken, bewonderende oogjes, het lachen, samen wakker worden. Ik weet zeker dat ik straks een leegte ga voelen.

Liefdesverdriet naar het zoveel samenzijn. Wat was het een fijne vakantie. En ook druk, heel druk. En m’n haar? Ach daar hebben we de kapper voor en m’n wallen, daar hebben we een maskertje voor, et voilà.

Nu eerste even zorgen dat we de eerste schoolweek doorkomen. het zijn hier thuis kleine terrors!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

 


Delen vinden we super lief