Delen vinden we super lief

shirts personaliseren nazomerSeptember gunt ons een fijne nazomer. De eerste schoolweek hebben de kinderen overleefd en deze 2e week waren ze extreem moe. De nieuwe indrukken, belevenissen en ervaringen maakt indruk op ze. We besluiten om het wat rustiger aan te doen. Het ritme zit er weer in, toch heb ik wel liefdesverdriet naar de zomer. Het vele samenzijn is nu een stuk minder en dat is echt even wennen.

Met het grijze en regenachtige weer begin deze maand, geloofde ik er niet echt in, maar we kunnen toch echt onze zonnebril tevoorschijn toveren …. het gaat een fijne nazomer worden.

Maandag 10 September

 • Snoepkontnazomer snoeppot

SNOEPKONT is ook wel m’n tweede naam. Op kantoor noemen ze me ‘feeder‘, maar de liefde gaat door de maag toch? Ik geef toe dat ik de snoeppot op kantoor vaak vul en hem veilig bij m’n collega neer zet. Maar wat ze niet weten, is dat ik dat doe om mezelf te beschermen 🍭🍬🍫 De extra vakantie kilo’s worden aangepakt en mijn drive & de sportschool gaat me daar bij helpen. Dan zijn die kleurrijke zoetigheden geen goed idee natuurlijk.

Mijn kids zijn ook dol op snoepjes en geef het ze met mate. Eigenlijk net als de Fransen die het ‘Le goûter’ moment hebben rond een uur of 4. Ze gaan er echt voor zitten om een taartje, gebakje, of iets zoets te eten. Hierdoor zeuren de kids niet de hele dag om snoep en maken we er een feestje van. Deze maandag voor mij pas op de plaats, maar zal de snoeppot snel vullen voor m’n lieftallige collega’s. Ik ben dan ook een goede klant bij de Jamin.

shirts personaliseren

 • Bestelling Digitransfer

De bestelde vesten kwamen die middag binnen, hooray ! Het wordt kouder en de dagen korter. Het is nu nog even genieten van de nazomer, maar in de avond merk je dat we richting de herfst gaan. Een warm vest is daarbij handig. Het zijn drie vestjes met hun naam erop geworden. Super leuk! Nu ze weer naar school gaan, zijn ze enorm bezig met letters, namen en getallen. Je begrijpt dat ze beretrots hun vest pakken elke ochtend. En voor de juf gelijk handig om de namen te onthouden. Rond sinterklaas zijn T-shirtjes weer ontzettend tof, en wel zo handig voor de sint! Hij wordt immers ook een dagje ouder! Een absolute aanrader!

Lees ook: Shirts bedrukken en personaliseren is een geweldig cadeau idee!
 • Bedritueel

Nu twee kids naar school gaan probeer ik s’avonds tijdens het bedritueel tijd in te ruimen voor voorlezen, of kletspraat. Ik had gehoord over slaapklets, een boek dat je helpt om de dag door te nemen met je kindje. nazomer slaapklets

Tijdens de SshowUp was ik in contact gekomen met de ontwerpster die me een exemplaar heeft toegestuurd. Deze week gaan we het heel graag uitproberen en ontdekken. Het maakt onze gesprekjes extra bijzonder en speciaal voor het slapen gaan!  Ik zal er snel meer over schrijven.

Dinsdag 11 September

Oma Judith was vroeg bij ons thuis waardoor ik bijtijds naar kantoor kon scheuren. Papa bracht de kids naar school en voor je het door hebt is de dag weer voorbij. Bij thuiskomst waren ze heerlijk aan het kleuren en knutselen. Deze keer waren ze in uiterste concentratie hun eigen kussensloop aan het inkleuren.

 • Papa

“Treat your parents with loving care, you will only know their value when you see their empty chair.”

Een quote die me altijd bij is gebleven na het overlijden van mijn schoonvader. Het zien van zijn lege stoel snijdt in onze ziel en het is en blijft een groot gemis. Mijn man stimuleert mij daardoor extra om veel meer aandacht te geven aan mijn vader! “Ik zou willen dat ik nog met hem op reis kon gaan” zei hij me onlangs toen ik twijfelde om mee te gaan naar een international Lions event in Milaan aankomend jaar. “Doe het gewoon en maak herinneringen”ik regel het hier thuis wel” beklemtoonde hij nogmaals!

Mijn vader is mijn trots & rots in de branding en hij heeft gelijk! We worden ouder en met het drukke gezin, sociale leven & werkleven, hobbel je de weken voorbij en vliegen de jaren. Onlangs gaf ik het boekje papa van Elma van Vliet en dat was bijzonder. We kunnen onze ouders niet vaak genoeg zeggen dat we van ze houden.

Mijn vader is nog in mijn leven en weet als geen ander dat ik dit moet koesteren. De tickets zijn inmiddels geboekt en in oktober staan er leuke uitjes op de planning met mijn vader.Nazomer september

Woensdag 12 September

Kids naar school en mama aan het werk. Bij het aankleden vroeg mijn dochter wanneer ze weer bij Zoe, haar vriendinnetje mocht spelen. Alsof ze het gehoord had, want even later kreeg ik een leuk spontaan bericht of Yvette zin had om te komen spelen.Nazomer septemberNazomer september

We werden ook uitgenodigd om te komen lunchen, superleuk!. Het was een complete invasie en complete take-over met z’n viertjes en wat was het gezellig! Ook Olivier bleef gezellig spelen waardoor ik in alle rust kon werken. Ik weet het, woensdag werk ik de halve dag, maar soms wil je even wat werk dat is blijven liggen wegwerken!

En in de middag kwam de cupcake-squad me verrassen met eigen gebakken creaties! Wat waren ze mooi! Ook een reminder aan mezelf dat ik dit ook echt vaker moet doen, wat leuk en wat hadden ze het gezellig!

 • (b)Engeltjes

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Cupcakes maken met haar vriendinnetje Gelukkiger kun je dit elfje niet maken 🧚‍♀️ . . . . . #cupcake #cookies #love #desserts #yummy #cupcakes #instafood #chocolate #happy #cakes #cakedecorating #foodie #inlove #sweet #delicious #cakedesign #instagood  nazomer

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

 • National Chocolat Milkshake daynational chocolate milkshake day

Ook is deze nazomer dag MILKSHAKE DAY! En dat brengt een goed excuus om m’n ‘Guilty Pleasure’ tegemoet te komen. En ach… laten we gelijk het Guinness World Records breken met de DUURSTE Milkshake van de wereld. Ik vond het een heel leuke blog om te schrijven. Vooral omdat ik zo’n fan ben van milkshakes en het me eigenlijk te weinig gun.

Lees ook: Zin in MILKSHAKE? 12 september is het elk jaar National (chocolate) milkshake dag
 • Surprise bezoekje deze nazomerFamilie agenda Home work time nazomer

Mijn zus kwam gezellige op visite en ook een vriendin kwam als verrassing langs. Heerlijk die hectiek terwijl je ook nog eens aan het koken bent. De boontjes kookten wel droog, maar ach ‘who cares’ daar verzinnen we wel weer wat op. Ik ben echt fan van de zoete inval. het nazomer weer zit ons wel mee. Het is buiten heerlijk toeven.

Lees Ook: Geen tijd voor haast! We hangen wat, in onze hangmat. Chillen met die billen!

Donderdag 13 September

We zijn fan van de bioscoop en met name kinderfilms spreken me echt aan. Afgelopen zomer heeft mijn zusje de cast van de film “Superjuffie” mogen interviewen en kwam dolenthousiast terug. Het kidsweekend in de Kinepolis bioscopen spreekt me dan ook zeer aan! Het artikel met de cast wordt zsm geplaatst. Deze nazomer wordt het genieten van toffe films! superjuffie kinepolis

Lees ook: Superjuffie toverkrachten in de Kinepolis bioscopen tijdens Kids Weekend: SAVE THE DATE
 • Home Sweet home

Thuis aangekomen waren de kinderen heerlijk aan het spelen. Er werd geknutseld en ze liepen rond in hun verkleed outfits. “Hoi mam, ik ben nu batman hoor!” “Ok jongen! ga eerst maar even de wereld redden! “

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

The BatChild 👀 tadadadadadaDada davda da 🦇 . . . . #backhomefromwork #home #blijei #maarwaarisrobin #picoftheday #pretletter #pleziervoortien #street #dressup #instadaily #homesweethome #ootd #bestestever #batmanforever #batmanreturns #batman #batmanfan #batmanandrobin #batmanbeyond #thebatman #superheld #verkleden #vegaoo #batmancomics #batmanadventures #kloq #momblogger nazomer

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

 • Home Work Timefamilieagenda Home Work Timefamilieagenda home work life

Dat moeders niet zo héél veel tijd voor zichzelf hebben is niet onbekend. Echter, dat moeders slechts 17 minuten per dag voor zichzelf hebben is toch wel heel treurig. Je kunt de 2 uur per week oprekken door later te gaan slapen, of langer op het toilet te zitten, maar wij weten wel beter! Mijn geheim is een strakke planning, goede organisatie en een goede agenda!

Mijn partner in crime is de familie agenda dat me meer lucht geeft. Hebben jullie een fijne familie planner, of agenda ? Mijn nieuwe agenda is aangekomen en boy wat ben ik er blij mee! En het is er niet zomaar eentje, we staan zelfs op de achterkant van de kaft vermeld! Hoe tof is dat! Echt een enorme eer! Er staat een uitgebreide blog van live!

Vrijdag 14 September

 • Terror kapper

Na een ochtend werken, belande ik die middag bij de kapper. Bij de kapper werd er een kleurtje in gezet en een nieuwe coupe aangemeten. Ik ben alleen niet zo heel gelukkig. De kleur is flets en mijn haar werd geknipt door een niet ervaren kapster. Ze vroeg me tig keer tot hoever ze kon knippen, hoe ze het moest opknippen (hoezo, jij bent de kapper?) of ik gel er in wil (hou op, dat hoort toch gewoon), of ik het geföhnd wilde hebben en toen kwam de ultieme vraag: “wil je het van achter zien”?. Whatt? Dat doe je toch gewoon, of begrijp ik het verkeerd. Ik wilde er zo snel mogelijk weg. Ze knipte ook niet knipvast en was heel onzeker. Iedereen moet het leren, maar liever niet meer met mijn haar.

Familie agenda Home work time nazomer

 • Dag van de scheiding

De ‘Dag van de scheiding’ valt niet zomaar in september. Het is een treurige dag voor heel veel stellen. Maar liefst 1 op de drie huwelijken strandt. Ik schreef er een uitgebreide blog over. Een onderwerp dat me raakt, vooral nu er veel stellen in mijn naaste omgeving uit elkaar gaan.

Lees ook: Dag van de scheiding. Scheiden is ALTIJD lijden!
 • Hutten bouwen

Hutten bouwen is bij ons thuis volkssport nummer één. Deze nazomer heerlijk buiten in de bomen, tussen de bosjes, in hun speelhuisje, een uitbouw voor de tipi, of op het gras met een speeltent. En binnen… tsja de kussens op én van de bank zijn favoriet. Het is misschien wel de grootste liefhebberij van de kinderen als oma er is, om de boel om te bouwen … Deze bank heeft het zwaar te verduren maar ach hun bouwwerk mag er best wezen… 🏁

Zaterdag 15 September

 • Sporten

Na twee maanden niet gesport te hebben, is het dan eindelijk zover en heb ik de stoute schoenen aangetrokken. Voor sporten moet je echt tijd vrij maken, maar die tijd had ik gewoonweg niet. Daar komt hopelijk nu weer verandering in. Ik zal het maar toegeven; het was zwaar, heel zwaar. Ik vervloekte mezelf, baalde dat alles niet meer zo smooth ging en zat op het randje van opgeven na een uur bikkelen.

“Ik ben er wel”, sprak ik mezelf toe. Ik had ook de keuze kunnen maken om op de bank te blijven zitten. Achteraf was ik trots op mezelf… en ook boos! ‘Nooit meer zolang niet sporten’, heb ik mezelf in mijn hoofd geprent! Deze nazomer ben ik dan ook veel buiten te vinden om te gaan joggen.

 • Insta sport

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Waarom zie je er na het sporten toch altijd zo rood en afgemat uit ? … pffff leuk matchend met m’n shirtje Na twee maanden gespijbeld te hebben ontkwam ik er echt niet meer aan 🙈😩🥊 en de sportschool opzeggen is de me echt de eer te na! Ik ga er weer tijd voor vrij maken …en dan nog gaan … . . #ikdoemijnbest #achterafishetfijn #kickboxinggirl #doelenvoormezelf #fitmomlife #fitmom #momlife #fitnessmotivation  nazomer

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

 Na me uitgeleefd te hebben in de sportschool bedacht ik spontaan om naar de speelboerderij te gaan. Papa kon dan joggen en Yvette kon haar nichtje eindelijk weer zien, leuk! Het is zulk prachtig nazomerweer!

 • Elsenhove

De 2 nichtjes gingen samen on tour. hand in hand liepen ze richting onze favoriete speelboerderij in Amstelveen. Deze mama zat op een bankje en hield met een schuin oog de kids in de smiezen die klimmen & klauteren in het klimrek. Het is hier een melting-pot van nationaliteiten. De meiden spelen met Japanse, Indiase en Engelse kindjes. Ook Chinees, Duits en Frans heb ik voorbij horen komen. Niet gek als je weet dat Amstelveen het hoogst aantal expats van Nederland heeft per 10.000 inwoners.Nazomer september

 • Expats

Maar liefst 7% van de inwoners en in vergelijking met Amsterdam (4%) best een hoog aantal. De grootste groep zijn de Japanners en daarna de Indiërs. Een leuk weetje:  De Amstelveense tram heeft ook wel de naam Bombayexpress, vanwege de Indiërs die hiermee naar kantoor gaan. Het is hier goed toeven en de kids hadden pret voor tien…

 • First time Moms

Wist je dat de gemiddelde leeftijd van “first time moms” blijft stijgen? In Angola zijn moeders slechts 18, in NEDERLAND bijna 30 en weet je waar de oudste moeders in Europa wonen die hun 1e kindje krijgen……..? Mijn nieuwsgierigheid werd gewerkt bij het onderwerp en ben er in gedoken…

Lees ook: De gemiddelde LEEFTIJD waarop vrouwen hun EERSTE KINDJE krijgen, verrast me
 • Slaapklets

Hoe was het op school lievie? “Leuk”, antwoordde ze voldaan, maar meer kwam er niet uit! Heb je buitengespeeld? “Ja” en daar bleef het bij… Ik wilde de woorden er zo graag uittrekken, maar de ene dag kletst ze meer dan de andere dag. Met dit boekje heb ik echt veel meer succes! We vullen voor het slapen gaan een pagina in en genieten na van de leuke dag. Vooral de opdracht op de rechterpagina is m’n favoriet! Ook mopperen we over wat mis ging en kijken we uit naar morgen. Voor het slapen gaan hebben we echt tijd voor elkaar en kletsen we wat af. Een lief en vooral heel handig boek✨Sweet Dreams🌛 💤💤

 • Klussen

Papa noemen we voortaan ‘Bob, Bob de Bouwer’… er liggen een paar klusjes op stapel en hij is de lulligste niet. Het gereedschap staat klaar en de klussen worden voorbereid. Het eerste grote project is de kamer van Yvette. Daarnaast ben ik op zoek naar fijne gordijnen. In deze nazomer heb ik nog geen gordijnen nodig, maar nu de herfst nadert, dringt de tijd….

Zondag 16 Septemberklussen in de nazomerkinderkamer lucas accuschroefboormachine

Alleen op vakantie, zou jij dat snel doen? Ik heb mijn man gepusht om er lekker op uit te gaan en zijn overschot aan vakantiedagen op te nemen. Zijn favoriete boeken mee en chillen aan het strand. Daarnaast is hij een fervente jogger en legt hij vele kilometers af. De vakantie is inmiddels geboekt en de bestemming wordt Lanzarote.

Het is hem gegund om bij te komen van een drukke zomer. Ik run het thuis wel. Het liefst zou ik met manlief meegaan, maar de kindjes moeten naar school en mijn vakantiedagen zijn helaas beperkt. Ik zet deze vrije dagen het liefste einde dit jaar in, om de sneeuw op te gaan zoeken. Maar eerst gaat papa zijn koffers pakken. Fijn vooruitzicht!

 • Alleen op vakantie deze nazomer

De zondagochtend waren we aan het lummelen in onze pyama’s en al het speelgoed was uit de kasten getrokken. Heerlijk natuurlijk zo’n lummeldag, maar het is prachtig weer. Om nog echt van de nazomer te genieten zijn we er op uit gegaan.

 • Appeltjes plukken in de boomgaard van landgoed de Olmenhorst

Laarsjes en warme vesten aan en hopla er op uit. Wat was het leuk en stiekem zijn we veel te laat vertrokken. In een uurtje hebben we een fijne oogst binnen kunnen halen. De kinderen hadden pret voor tien! Dat zie je wel terug in de video!

Lees ook: De Olmenhorst viert de 25ste editie van de Zelfpluk op het prachtige Landgoed

Met tig kilo’s peren en appels zijn we huiswaarts gegaan. Het is nu echt zoeken naar geschikte recepten. Een appel per dag lekker is, maar dan zitten we rond kerst nog met een fruitschaal vol.  Met een buikje vol appels zijn we vroeg gaan slapen. Het was een fijne, relaxte week. Fijen familiemomenten en we hebben veel leuks gedaan. We zijn weer klaar voor een week vol fijne, nieuwe avonturen. Iedereen een hele fijne week!!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

Weekoverzicht overzicht

Lees ook: #1 Weekoverzicht #1 Olivette fris en fruitig het nieuwe jaar tegemoet #2 Januari Weekoverzicht #2 Een week met avonturen #3 Blue monday, daar doen we niet aan! Weekoverzicht #3  brengt een vrolijke noot #4 Ups & Downs. Een week dat voorbij vloog Weekoverzicht #4 #5 Februari, we gaan richting de lente Hooray Weekoverzicht #5  Een week van uitersten: galafeest, girlsnight out, tot aan sneeuw & kinderfeestjes, altijd wat te doen bij Olivette weekoverzicht #6  Avonturen & belevenissen met Valentijn als hoogtepunt weekoverzicht #7  Negenmaanden beurs, avonturen & een gebroken mama hart Weekoverzicht #8 Kou, het woord van de week in dit weekoverzicht #9  Maart begint leuk met de BHV praktijkdag, proefslapen en meer weekoverzicht #10  Lentekriebels, weekoverzicht #11  met de schilder, lente, Landal & Olivier zijn verjaardag  Maart roert met zijn staart, een leuk weekoverzicht #12 
Drukte van belang! Het woord van de week in dit weekoverzicht 13 #14 April doet wat hij wil weekoverzicht #14 Schoenen, de familie loopt in nieuwe stappers, gingen op stap en ook zette ik de eerste stap weekoverzicht #15  Kleurrijk is het woord van deze week. Qua weer, kleding, uitjes, thuis en mijn humeur! Let the sun shine! weekoverzicht #16  In mei leggen alle vogels een ei! Een weekoverzicht van Cas de Ranger, Mayday, vrijheid, oorlog en heel veel meer Weekoverzicht #17  Variëteit in het voorjaar: Pipo de clown, Elsenhove, ode aan van Manen…. Weekoverzicht #18 een variëteit aan bijzondere momenten  Weekoverzicht 19 Variëteit in dit voorjaar, een week vol kleurrijke hoogtepunten, gekkigheid en asperges. Weekoverzicht 20 De BV Family was deze week in orde in huize Olivette: Schoolreisje, theater….weekoverzicht 22 
Weekoverzicht 23 : JUNI, de maand begint met Jurassic World, Casper en Emma, kinderfeestjes en vakantie!!!! Weekoverzicht 24: Schoolvakantie voor zoonlief! Dat betekent ‘Off-we go”… op avontuur! Weekoverzicht 25: Het juni weekoverzicht bestond uit opvang geregel en chaos weekoverzicht #26: Themadag, deze week zat vol met themadagen! Fijne dag van de… Weekoverzicht 27: Zomervakantie is nabij, dit weekoverzicht staat in het teken van veel water, ballet, zon en kusjes… Weekoverzicht 28: Juli de beste maand van het jaar! Weekoverzicht29:  Laatste schooldag, laat de grote vakantie maar beginnen! Weekoverzicht 30: Hittegolf, PAW Patrol, onweer & een girls night out #weekoverzicht 31: Augustus wordt feestelijk ingeluid en ook feestelijk afgesloten! Lees je mee … #weekoverzicht 32: Familie vakantie naar Frankrijk op camping “Le Pin Parasol”#weekoverzicht 33 : Camping Le Pin Parasol onveilig gemaakt door familie Olivette #weekoverzicht 34: Vakantiepret: Er is een tijd van komen en een tijd van gaan! En die tijd is nu gekomen..(3/3)   #weekoverzicht 35: De R in de maand, Hello September! De laatste week van de zomervakantie #weekoverzicht 36 September begint met de eerste schoolweek en eindigt in Frankrijk!

 


Delen vinden we super lief