Delen vinden we super lief

Vaderdag is nabij (17 juni), de dag waarop je je ‘papa’ laat weten hoeveel je hem bewondert, waardeert en liefhebt. Voor velen zal het ook een dag zijn dat je je vader juist extra mist, dan wordt deze dag heel anders beleeft. Nu mijn schoonvader afgelopen jaar is overleden, realiseer ik me dat des te meer.” Maak en houd je (schoon)vader trots”, verzekerde een vriendin mij, “Hij kijkt overal met je mee, waar je ook bent….”

papa cadeauboekje elma van vliet

En dat geloof ik! En… vervolgde ze…”Je eigen vader leeft! Wacht niet met bellen, of met leuke dingen inplannen. En gelijk heeft ze! Ik had al leuke dates met paps gepland en ook heb ik voor hem een bijzonder cadeautje. Een cadeautje waar ik veel tijd aan heb besteed en dat een zeer groot succes was! het boekje heb it namelijk al gegeven. Voor vaderdag verzin ik wel weer iets anders…

Ontdekking

Met de naderende vaderdag mogen we de vaders niet vergeten tijdens deze feestdag. Op de crèche en op school wordt er bij vaderdag stil gestaan en stiekem haal ik ook alles uit de kast. De kinderen zijn nog jong, maar zijn al druk in de weer met knutsels. En uiteraard vergeet ik mijn eigen vader niet. Ik heb gezorgd voor een onvergetelijk cadeau waar ik vooral tijd in het gestoken. Een vrolijk cadeauboekje om zelf in te vullen met al het bijzonders dat wij samen hebben meegemaakt. Dit jaar wilde ik er wat meer aandacht aan besteden, want vaders delven vaak het onderspit. 
  • Nieuwe release

    papa cadeauboekje elma van vliet

Vorig jaar bracht Elma van Vliet het boekje ‘Voor Mama‘ op de markt. Een boekje waarmee je je moeder bedankt met persoonlijke aandacht, herinneringen die jullie samen hebben en dromen voor later. Na het succes van dit boekje – met name rondom Moederdag – heeft de schrijfster dit jaar het nieuwe boekje: Voor Papa‘  gelanceerd. Toen ik deze mocht ontvangen ben ik er gelijk mee aan de slag gegaan!

Zondag 17 juni is het VADERDAG Dat duurt nog even, maar voor iets heel bijzonders en een uniek cadeau ben ik alvast in de pen geklommen “Voor papa, een boekje over ons” is een cadeauboekje om zelf te vullen met bijzondere momenten die je samen met je vader heb beleeft, de grappige momenten en plek voor hilarische anekdotes. Het is een boekje dat nu in een week tijd al veel erbij werd gepakt & ingevuld. Er zitten al foto’s in en wordt steeds meer vormgegeven. Dit jaar besteed ik er extra aandacht aan omdat ik van geluk kan spreken dat mijn vader er nog is, dat ik met hem jan sparren, boos op hem kan zijn, mijn verhaal kan doen en met hem kan lachen. Ik lijk op hem en ben trots op hem. Dit boekje wordt mijn cadeau aan hem. #papa #invulboekje #bijzondercadeau #papaheeftgeeninstagram #nietverdervertellenhoor #elmavanvliet #familie #herinneringen #cadeau #invulboek #moeder #memories #dutchlifestyle #quote #momlife #vaderdag #inspiratie #familytime #happybooks #papa #compliment #wijzewoorden #uniekcadeau #cadeautip #persoonlijkcadeau #geschenk #bookstagram #cadeautje

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

papa cadeauboekje elma van vliet

Mijn Papa…”sweet memories” 

Als klein meisje vond ik het maar wat stoer om bij papa achter op de motor te zitten. Ik moest meebuigen in de bochten, maar oh boy, dat vond ik spannend. Als klein meisje was mijn vader mijn allergrootste held, ondanks dat hij er niet altijd was. Hij had een eigen zaak en nu ik ouder ben, begrijp ik zijn onmacht, stress en zorgen die daarmee gepaard gaan. Hij zorgde voor zijn gezin en met een eigen bedrijf sluit je de deuren niet om 5 uur. Dat gaat 24/7 door.
Nu ik zelf moeder ben en de zorg en verantwoordelijkheid draag voor mijn kinderen, begrijp ik meer en koester ik des te meer alle fijne jeugdherinneringen. De vragen in het boekje hebben me stiekem ook veel inzichten gegeven.

“My father gave me the greatest gift anyone could give another person, he believed in me”

  • Back in time

Tijdens mijn bijbaantjes in Spanje en Frankrijk in mijn tienerjaren, was papa de eerste die ik altijd belde en over mijn avonturen vertelde. Ook in mijn studietijd wist hij precies wat mij bezighield en destijds via messenger hielden we elkaar op de hoogte. Hij is me zelfs op komen zoeken in Hongkong waar ik studeerde. Ook zijn er dierbare herinneringen van mijn kindertijd. Het verstoppertje spelen in Denemarken, waarbij hij mijn jongere zusje (toen 4) op het dak zette en wij uren naar haar zochten. en lol dat ze hadden. Ik heb zoveel dierbare en fijne herinneringen met mijn vader en met dit boekje PAPA, herbeleef ik al die mooie momenten.
papa cadeauboekje elma van vliet

Bedank je superheld

papa cadeauboekje elma van vliet

Voor dochters zijn vaders toch een beetje superhelden. Híj was het die je niet alleen beschermde, maar ook de wereld instuurde op ontdekkingstocht, die grapjes met je uithaalde en die je hielp in tijden dat het echt nodig was. Mijn vader biedt altijd een luisterend oor en wist me altijd bij te staan met nuchter, wijs en liefdevol advies. Mijn vader is een man van weinig woorden, maar de gebruikte woorden zijn de juiste woorden.
In het boekje ” Voor papa’ bedank ik mijn superheld door het invullen van de liefdevolle vragen. Wat zijn je mooiste herinneringen aan je jeugd, waar ben je tros op en wat zijn typische uitspraken van je papa? je kunt het hier allemaal in kwijt, waarmee je een dierbaar en liefdevol cadeau hebt voor jouw bijzondere vader. Mijn vader moest bij sommige antwoorden ook ietwat grinniken. Hij was er zichtbaar blij mee.

“The only thing better than having you for my DAD is my children having you as their Opa”

papa cadeauboekje elma van vliet

Voor Papa, een boekje over ons

Vaderdag is het perfecte moment om je dierbare vader eens goed in het zonnetje te zetten en ben hiervoor in de pen geklommen. “Voor Papa, een boekje over ons” is een persoonlijke bundeling van wat we samen hebben meegemaakt; de spannende, grappige en ontroerende momenten. Door hem iets te geven dat zelfgemaakt is, verras ik hem op een onvergetelijke manier. eigenlijk net als toen ik klein was

“Een superheld zonder cape noem je Papa”

  • Invulvragen

Bij het invullen van het boekje, wordt je op weg geholpen door de vragen die schrijfster Elma van Vliet heeft vormgegeven . Door deze vragen blik je terug op hoogtepunten, slappe-lachmomenten en onvergetelijke anekdotes. Ik heb het de tijd gegeven en had het boekje standaard op mijn nachtkastje liggen. Sommige vragen duurde wat meer tijd. om goed antwoord op te kunnen geven. Na een aantal weken was het wel ‘soort van af’. Ik heb nog ruimte overgelaten omdat er altijd herinneringen opborrelen.papa cadeauboekje elma van vlietpapa
  • Lastige vragen

De vragen “over ons” en “wat ik je nog wil vragen”, of “wat ik jou wens” vond ik lastig. je opent je hart en toch had ik het gevoel dat het niet goed genoeg was wat ik opgeschreven had. Het moest 100% kloppen, maar op een gegeven moment was het goed en besloot ik het cadeautje te geven. Het is een boekje om voor altijd te bewaren en nog vaak in terug te kijken.

Morgen is het Moederdag en ben ook vast druk in de weer voor vaderdag 😊 Het cadeautje voor mijn vader begint al vormen te krijgen en ik geef het vooral wat tijd 🕰 Vooral omdat de vragen in dit boekje me diep doet graven, naar fijne herinneringen, hilarische momenten en het stelt me ook vragen zoals; waar ben je trots op, wat zijn de fijnste jeugdherinneringen, of waar hebben jullie samen heel hard om gelachen? 💕 Ik ben nu bij het deel waar ik aan mijn vader vragen kan stellen “Maar wat wil ik eigenlijk van hem weten?!” ….. “Voor papa: een boekje over ons” Een Boekje van @elmavanvliet voor een bijzonder mooi en persoonlijk cadeautje ~ Ik laat mijn kindjes hier zien waar ik mee bezig ben en ze kijken nieuwsgierig mee… en of hun foto er wel bij zit ☺️📸 #elmavanvliet #voorpapa #persoonlijkcadeau #vaderdagcadeau #herinneringen #invulboek #liefde #cadeau #memories #diy #papa #gift #cadeautje #boekje #happybooks #familie #invulboeken #vaderdag #bookstagram #memorys #fürmama #papaheeftgeeninstagram #nietverdervertellenhoor #lovemykids #dutchlifestyle #makingmemories #uniekcadeau @hpeurope @hp

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Papa is de allerliefste

En voor manlief, de papa van mijn 3 kinderen zal ik ook weer iets leuks verzinnen. En tuurlijk zij net de kritieken “hij is toch niet je vader” Nope, maar hij is wel een fantastische vader en daar wil ik hem ook heel erg voor bedanken. Net zoals hij mij met moederdag enorm in het zonnetje heeft gezet. “Omdat ik dat verdien”, zei hij. Dan smelt toch elke vrouw! Vorig jaar had ik hem onderstaande video gemaakt. Dit jaar zal hij drie prachtige knutselen krijgen en nog iets waar ik nog even op ga broeden…

Praktisch

Het cadeauboek ‘Voor Papa’  is vanaf nu verkrijgbaar bij de boekhandel en online voor de consumentenadviesprijs van €12,50. Het boekje PAPA is onderdeel van een serie cadeauboekjes van Elma van Vliet. Eerder verschenen ook de versies, Voor Mama en Voor mijn Zus(je).

Lees Ook: ZUSSENDAG! Verras haar en bundel je liefde in een bijzonder boekje SUPERTIP

Ook schreven we al eerder over de prachtige speledities van Elma van vliet. Hiermee was sinterklaasavond een groot succes. Ook met kerst hebben we het met familie en vrienden gespeeld, te leuk!

Lees ook: Familiegeheimen komen aan het licht met Elma van Vliet

Papadag

We staan ook stil bij de bonus papa, sterren papa, aanplak papa, wenspapa, stiefveder, liefpapa, placebo papa, schoon papa, IVF papa, liefpapa, donor pap. En dan vooral ook bij de papa’s die er niet meer zijn. Voor velen is vaderdag namelijk geen feestdag. Er is geen ontkomen aan, het zal ons allen gebeuren, maar voor sommigen is het te vroeg een dag dat intens veel verdriet met zich mee brengt. Ook zullen we aan hen denken op vaderdag, want “Maak en houd je (schoon)vader trots”…..”hij kijkt overal met je mee, waar je ook bent….” 

Lees ook: Opa is dood en het snijdt door ons ziel. Doodgaan, sterven & afscheid. Hoe leg je dat uit aan je kind?

Over Elma van Vliet

Elma van Vliet wil mensen helpen herinneren aan wat in het leven echt belangrijk is. Toen haar moeder in 2001 ernstig ziek werd, realiseerde ze zich hoeveel ze haar nog wilde vragen. Dit is precies de reden waarom ze boek ‘Mam, vertel eens’ maakte. Het eerste in een reeks producten die helpen bij het maken, delen en bewaren van dierbare herinneringen.
  • Cadeautip

Haar boeken en spellen staan bekend om de stijlvolle vormgeving en inspirerende vragen die het startpunt zijn voor mooie gesprekken. Met Elma’s hulp schrijven inmiddels meer dan drie miljoen mensen wereldwijd persoonlijke verhalen. Zie ook elmavanvliet.nl. haar boeken vind ik een aanrader om (ingevuld) te geven. je kunt niets mooiers geven als aandacht en tijd en het delen van fijne herinneringen.

papa cadeauboekje elma van vliet

Winactie

Wil jij je vader een fantastisch cadeau geven met vaderdag? Doe dan snel mee! Wij mogen een boekje weggeven onder onze lezers. Meedoen is eenvoudig. like de winactie op Facebook en wij selecteren een winnaar met de good luck fairy. Delen vinden we uiteraard ook heel leuk. Meedoen kan tot aanstaande zondag zodat het boekje op tijd bij je thuis is om in geschreven te kunnen worden. Veel succes.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.

*Voor deze blog hebben new een recensie exemplaar mogen ontvangen en een exemplaar om weg te geven.

Delen vinden we super lief