Delen vinden we super lief

Soms kun je haar niet uitstaan. Ze bemoeit zich óveral mee, geeft regelmatig ongevraagd advies en is véél te eerlijk. Toch kun je niet zonder haar, want je kunt met alles bij haar terecht en ze staat altijd voor je klaar: je moeder. Dat de band tussen moeder en dochter bijzonder is en daardoor ook vaak sterk, is geen geheim. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen.

Wetenschappelijke bewezen liefde

Wetenschappers ontdekten dat het deel van het brein dat emoties reguleert, bij moeder en dochter anatomisch hetzelfde is. Geen wonder dat ze elkaar zo goed begrijpen!

Moeders en dochters kunnen vaak ontzettend veel en goed met elkaar praten. Je kunt bij elkaar terecht voor advies, een luisterend oor of gewoon voor de gezelligheid. De feestdagen komen er weer aan, tijd voor familie, tradities en gezelligheid en dus ook je moeder. Je hebt vast weer een hele hoop met haar te bespreken, maar zou het niet leuk zijn om eens een ander gesprek dan normaal te voeren, door diepgang wat meer op te zoeken? Want stel dat je je moeder op een dag niet meer kunt spreken, weet je dan alles van haar wat je wilde?

“Moms are the people who know us the best and love us the most

Vertel eens hartenvragen

Elma van Vliet bracht onlangs het spel ‘Vertel Eens Hartenvragen mama’ uit. Toen haar moeder in 2001 ernstig ziek werd, kwam ze erachter dat ze nog heel veel aan haar wilde vragen. Ze maakte het boek ‘Mam, vertel eens’, dat helpt bij het delen, bewaren en maken van herinneringen. Het boek bleek zo succesvol dat er meerdere varianten verschenen. Ook ontwikkelde ze vragenspellen die een gesprek op gang brengen, om elkaar zo (nog) beter te leren kennen.

Vertel Eens Hartenvragen mama is een vragenspel uit deze serie. Het spel bevat 50 originele vragen die helpen om leuke gesprekken met je moeder te voeren. De vragen zijn inspirerend en kunnen hele bijzonder gesprekken teweegbrengen. Het zijn vragen waar je normaal niet snel aan denkt, maar die wel heel waardevol zijn om te stellen.

Niet alleen aan je moeder trouwens, maar ook aan andere dierbaren zoals een vriend of vriendin, je partner, je vader of je broer of zus. Het spel is wat mij betreft dus multi-inzetbaar en bevat vragen als: ‘’Wat wil jij graag nog leren?’’ en ‘’Naar wie ging jij toe als je ergens mee zat?’’. Ik ben heel benieuwd wat mijn moeder hierop gaat antwoorden en neem dit vragenspel zeker mee met de feestdagen.


En vertel eens: weet jij al alles wat je van je moeder zou willen weten?

“A mother is your first friend, your best friend, your forever friend.

Liefs Olivette

Ook zijn we actief op Twitter Facebook Youtube en Instagram. We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief