Delen vinden we super lief

zussendag Mijn Zus en zusje zijn mijn alles en met de naderende nationale zussendag tijd om ze in het zonnetje te zetten. Ze zijn beiden mijn spiegel, mijn raadgevers en kennen mij het allerbeste in voor en ook tegenspoed. Mijn geheimen zijn veilig bij mijn zusjes, dingen die verder niemand weet, ze hebben al mijn prille verliefdheden meegemaakt en weten nog vaak een mooie, hilarische herinnering op te rakelen. We zijn zo verschillend en ook weer zo gelijk. De drie kopietjes worden we ook vaak genoemd, want tsja, we lijken best op elkaar.

Haat en nijd

zussendag En begrijp me niet verkeerd, oh boy wat heb ik ook vaak in de clinch gezeten met mijn oudere en jonge zusje. De ene keer ging het om een kledingstuk en een week later over het feit dat ik plots niet meer op mijn haar kamer mocht komen. Ik was te jong. Pfff Boos dat ik was. Als middelste van drie meiden scheel ik vier jaar met mijn oudere zus en twee met mijn zusje. Ideaal, want ik kon de ene dag nog ‘jong’ zijn en met My little pony’s & barbies spelen en de volgende dag wilde ik stoer en cool de verhalen van mijn grote zus aanhoren.

Het was immers best cool zo’n populaire zus met zo’n haarlak kuif. Nu zijn we tig jaar verder en hebben we alle drie ons eigen leven. De zussenband blijft bestaan. Een blik, lach of herinnering ophalen zorgt voor mooie momenten. Zij mogen dan ook beiden extra in het zonnetje gezet worden deze nationale zussendag.

“Gerelateerde blog: Internationale dag van het middelste kind

 

Sweet memories

zussendag zussendagGeef ons drietjes een fles wijn, een chill avond en er komt een grote verzameling aan pracht herinneringen boven. Verdrietige, mooie & hilarische herinneringen passeren de revue. Ik ben dol op schrijven en het koesteren van herinneringen. Toen ik het persbericht van Elma van Vliet las over haar nieuwste creatie, ging mijn zussen-hart sneller kloppen. Dit is tof om op zussendag te geven. Speciaal voor al die dierbare zussen en zusjes heeft Elma het boekje Voor mijn Zus(je), een boekje over ons” samengesteld. 

Een bijzonder mooi vormgegevenboekje waar je je creativiteit in los kunt laten gaan. Het zit vol DIY-opdrachten, multiple choice-vragen die je aan het denken zet en ook is er ruimte voor foto’s en aandenkens. Een toffe manier om je dierbare zus of zusje op een persoonlijke en vrolijke manier te laten weten dat ze de allerleukste zus ter wereld is. Helemaal gaaf om te geven op aanstaande Nationale Broer en Zus Dag. ( Zaterdag 30 september )

Zus in het zonnetje op nationale zussendag

Mijn zussen zijn heel bijzonder voor me. Ze staat voor altijd voor me klaar en ik kan ze dag en nacht bellen. Ik realiseer me dat dat niet vanzelfsprekend is. We hebben onze ups-en downs gehad en hebben alle drie onze fases en struggles in het leven ervaren. De liefde blijft en is heel sterk en verbindt. We begrijpen elkaar als geen ander en hebben vaak aan 1 blik genoeg. Nationale Broer en Zus Dag is hét moment om mijn zus en zusje extra in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun steun, begrip en hun onverwoestbare goede humeur. Ahum, niet altijd, want oh boy wat kan mijn zusje soms pinnig zijn en mijn zus een woeste orkaan. Niet over mezelf te zwijgen, ik ben soms echt een kattenkop pur sang.

Het boekje Voor mijn Zus(je) voor zussendag

Voor de naderende zussendag is het boekje twee keer besteld en het was al snel duidelijk dat dit een gaaf boekje is om samen door te bladeren, terug te denken aan vroeger en te dromen over later. Ik ben er in begonnen en het is eenvoudig om te maken en volgens mij te gaaf om (ingevuld) te krijgen. Het is  wel een dingetje om 2 boekjes op tijd vol te schrijven, dus dat probleempje moet ik nog even tackelen. Misschien is het een goed idee om een start te maken in beide boekjes en het samen met een glas wijn verder in te vullen.

Door en door

“Of je nu vlak bij elkaar woont of elkaar bijna nooit ziet, een zussenband is en blijft iets heel bijzonders. Je kent elkaar door en door, en deelt niet alleen je familiegeschiedenis en je genen, maar ook je leven tot nu toe. Voor mijn Zus(je), een boekje over ons is bedoeld om al die mooie herinneringen vast te leggen en je zus te laten weten hoeveel ze voor je betekent. Even niet bezig zijn met de dagelijkse dingen, maar stilstaan bij wat jullie relatie zo bijzonder maakt. De gekke dingen die jullie deden, de slappe lach, de eindeloze zomers – herinneringen die je niet vaak genoeg kunt ophalen!”

Aldus Bedenker Elma van Vliet over haar nieuwste uitgave. En dat kan ik alleen maar beamen

Prijs & verkrijgbaarheid

Het cadeauboek “Voor mijn Zus(je), een boekje over ons” is vanaf 25 september 2017 verkrijgbaar bij de boekhandel en online voor de consumentenadviesprijs van €12,50. Een origineel en bijzonder cadeau voor zussendag, of gewoon om haar te verrassen. Voor mijn Zus(je) is onderdeel van een reeks boekjes om herinneringen van vroeger op te halen. Nieuw is ook het boekje Voor Papa en eerder dit jaar verscheen Voor Mama.

Over Elma van Vliet

Elma van Vliet wil mensen inspireren om écht contact te maken. Toen haar moeder in 2001 ernstig ziek werd, realiseerde ze zich hoeveel ze haar nog wilde vragen. Uit haar creatieve koker komen meerdere bijzondere boeken. zussendag elma van vlietDenk hierbij aan het boek Mam, vertel eens, het eerste in een reeks producten die helpen bij het maken, delen & bewaren van herinneringen. Haar boeken en spellen staan bekend om de bijzondere vormgeving en pakkende vragen. ook is een mooi startpunt van mooie gesprekken. Ik heb de twee boekjes op deze manier gegeven. Met Elma’s hulp schrijven meer dan drie miljoen mensen wereldwijd persoonlijke verhalen. Zie ook elmavanvliet.nl.

Nationale broer en zussendag

Radio-DJ Giel Beelen riep in 2013 deze Dag uit n.a.v het overlijden van zijn eigen Zus. Het is de bedoeling op deze Dag wat extra aandacht aan je naasten en dierbaren te geven. Stuur een smsje, whatsappje, of bel je gehate of geliefde bloedverwant. Gewoon om te zeggen hoe je leuk je hem/haar vindt. Verder is de Dag lekker Hollands: niet te moeilijk doen, maar helaas geen officiële feestdag.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

 


Delen vinden we super lief