Delen vinden we super lief

themadag elsenhove

Het schooljaar zit er bijna op en dat betekent dat de einde-schooljaar-drukte op volle toeren draait bij ouders met schoolgaande kinderen. Ook bij ons zit de agenda vol en rennen we van hot naar her. Schoolkamp, sportdagen, uitjes, de grote klassenschoonmaak, bedankje voor de juf, het kan niet op.

Cadeautje als bedankje voor de juf

Veel geregel en gedoe, maar ook de juf en meester mag echt in het zonnetje gezet worden met een leuke verrassing. Knutsels, chocolade, een cadeautje of een bloemetje. De leerkracht is de persoon die je kindje een jaar lang alle kennis en kunde mee geeft en liefdevol ontvangt en grootbrengt. Ze hebben het verdiend om een extraatje te ontvangen en in het zonnetje gezet te worden. En dit hoeft niet veel te kosten.

Een kleine geste lijkt me voldoende, al heb ik eerlijk gezegd geen idee. Wat zou nu leuk zijn? En laat ik voor mezelf de lat nu even een keertje niet te hoog leggen, een kleinigheidje mag heus ook!

“Een juf vindt altijd de sleutel als een kindje op slot zit”

Superjuf Annelie

Toch zit ik met mijn handen in elkaar. Wat zijn nu leuke ideeën en waarmee maak je de juf extra blij? Ik ging ten rade bij Juf Annelie. “Help! Wat moet ik maken voor de juf van Olivier en de leidsters van de kids?” Met mijn paniek appje wist mijn zusje wel raad. Juf Annelie bood hulp en schreef er een leuke blog over. En wist je dat haar eigen Juffen bedankje bijna de mist in ging….? Lees je mee?…

Expert aan woord

Mijn zusje Annelie is basisschoollerares en ik kan me geen betere juf voorstellen. Ze is actief, creatief, betrokken, leergierig en heeft oog voor elke leerling. Het werk van een leerkracht is niet niks. Ik neem echt mijn petje af voor de drukke werkweken die zij hebben. Ook ben ik wel eens jaloers over de lange vakanties die ze heeft. Maar ruilen, nee, ik moet er niet aan denken. Hoe dankbaar werk ze ook heeft, ik ben bang dat ik het niet eens een dag overleef met dertig leerlingen. Chapeau!

Illustratie Notitieboekje
Voor de allerliefste juf – Notitieboek 9789044755978 | NUR 012 | €8,95 | 112 blz | geb 15,1 x 11,7 cm | volledig in kleur

Mondaymorning blues, Juf Annelie vertelt…
juffen cadeau

Het is maandag, de laatste van dit schooljaar, volgende week is het vakantie…Ein-de-lijk… Vandaag is er ook een cultuurfeest op school, leuk! Geheel in Egyptische stijl breng ik Stef (5), mijn oudste naar school. Handige mama heeft een gouden broek ‘gemaakt’ samen met een wit shirt. Zijn dag kan beginnen. De week hiervoor had ik bij het boodschappen doen al bedacht om iets mee te nemen voor de juffen voor hun laatste schooldag… Dat is elk jaar toch wel een traditie om een bedankje mee te nemen.

Oeps

bedankje juffen

Onderweg naar school zie ik kinderen lopen met een ingepakt pakketje met doorzichtige folie….shit…is me iets ontgaan??? Ja hoor, het is ook nog eens juffendag vandaag, “oh nee“, ik heb Stef niks meegegeven, terwijl het wel in huis ligt. Ik vraag of we terug moeten gaan, pfieuw Stef maakt zich er niet druk om en we lopen verder. We komen er mee weg bij de juf door te zeggen dat ik het de laatste schooldag zal geven…

Stress week

Die laatste week, oef… Niet alleen de kinderen worden geleefd, maar ook de ouders… er komt een boel op je af zeg… Oké het bedankje voor de juffen! Mijn zus appte me over wat ze moest maken en of ik ideeën had als juf. Wat vond ik nu de tofste verrassing.

Groot, groter, groots, qua creativiteit

De één doet er aan mee, de ander niet. De één doet het groot de ander klein. Ik kan vanwege mijn eigen rol als leerkracht natuurlijk niet achter blijven, want stiekem…vinden de juffen het heéél erg leuk en dankbaar. Ook al zeggen we dat het niet nodig is of zeggen we “joh had je niet hoeven doen….” De ene ouder is nog creatiever dan de andere ouder. Iedereen kent ondertussen pinterest, dus wees in deze tijd dan nog maar eens creatief. Het kan daardoor voorkomen dat je dezelfde creatie geeft…maar ach. Je voelt je als leerkracht echt gewaardeerd en dat is echt een heel fijn gevoel.

Hersens laten kraken over het bedankje
bedankje juffen

Ik heb mijn hersenen dit jaar eens goed laten kraken over het juffen bedankje. Pinterest staat vol leuke ideeën en ook ik heb dit afgelopen jaar geraadpleegd. “Het zit d’rop” met schoolkrijtjesdrop in een zakje en de ‘Juf bij u was ik in goede handen” (waszeep pompje) is elk jaar favoriet.

Mijn bedankje

Dit jaar heb ik een persoonlijke kaart geschreven zoiets als; “Je zult wel Total Loss zijn van de afgelopen weken, have a break have a KIT KAT, geniet van de vakantie met veel lekkere tuc(jes) en leuke avonturen”… en uiteraard die lekker dingetjes in een ingepakt cadeautje met doorzichtige folie.

Mega Creatief

moederfiets

Zelf heb ik vorig jaar een mege E.H.B.O. kist mogen ontvangen van een moeder die zelf ook werkzaam is in het onderwijs… een heuse assortiment doos met allemaal handige tools; paperclips, plakband, lijn, gummetjes, vullingen oftewel een Eerste Hulp Bij Onderwijs doos. Ja ja die moeder heb ik een groot compliment gegeven… leuk leuk!!

Commercieel

bedankje juffen

De winkels spelen er ook goed op in, je ziet al steeds meer kant en klare D’rop blikken met mooie teksten in de schappen, de kit kat is rond deze tijd ook altijd afgeprijsd, toevallig mijn Total Loss autodrop ook??? Het is dankbaar werk voor de klas staan, het is leuk werk, het is ook zwaar werk. Zo’n leuk cadeautje als “we hebben van je geNOTEN dit schooljaar(borrelnootjes), HARTelijk bedankt (hartjes snoepjes) en het was BERE gezellig in je groep en je hebt veel in je MARS” is toch wel erg fijn en leuk om te horen.

Omkoop praktijken

Niet alle ouders doen er aan mee en dat geeft ook echt niet.  Het is echt niet zo dat je kind een mindere score op zijn rapport krijgt daardoor 😉 of je als ouder minder leuk gevonden wordt. Ik zeg altijd dat de juf niet van chocolade houdt, want de hele zomervakantie zit ik met chocolade in de koelkast. Manlief vindt dat niet erg ook en mijn kinderen tegenwoordig ook niet, maar het is soms wel teveel.

Eigen knutsels

De juf vindt een tekening ook erg leuk echt waar! De liefde waarmee een kind dit maakt is prachtig. Tegen de kinderen zeg ik altijd dat ik ze aan de muur boven mijn bed hang.

“Na 15 jaar onderwijs is mijn slaapkamermuur ook bijna bedekt met minsten 5 lagen ‘behang. ;-)”

In het verleden ontving ik een klassencadeau en kreeg van ieder kind een persoonlijke bloem. Enorm origineel en ik ging huiswaarts met een prachtig mooi boeket. De mooiste bos bloemen uit mijn onderwijsgeschiedenis. Helaas gingen we die dagen later op vakantie. Dat was jammer, maar de foto er van koester ik nog steeds.

Lees ook:ouders opgelet! We zetten jullie in het zonnetje en wel hierom….

Mijn tip
juni bedankje

Mijn zusje gaf me eigenlijk de beste tip: ‘maak je niet te druk, elke geste is tof en zijn ze blij mee’. En gelijk heeft ze. Als je op Google struint kun je het zo gek maken als je zelf wil. Ik besluit te gaan voor de tucs verpakking en haar stiekem te kopiëren. Haar idee is tof, origineel, makkelijk en met liefde gemaakt.

Hebben jullie toffe ideeën, brandt maar los, ik ben benieuwd! Na een heel jaar bij dezelfde juf of meester in de klas gezeten te hebben, is het immers leuk om ze te verrassen met een persoonlijke herinnering.

Wij hebben gekozen voor het notitieboekje dat we superleuk als af- scheidscadeautje vonden! Olivier kan er zijn leukste en mooiste herinneringen aan het schooljaar in noteren, een tekening voor de juf in maken en er een foto inplakken. En natuurlijk een leuke boodschap of persoonlijke wens achterlaten voor de toekomst. De grappige illustraties maken van deze boekjes een leuke herinnering voor Juf Anne om later nog eens terug te lezen.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief