Delen vinden we super lief

monsters onder het bed monster sprayMijn dochter (3) heeft bedlades en is bang voor monsters onder haar bed. Waarschijnlijk door het zien van enge beelden op tv, een voorleesboek, of youtube. Geen idee waar het vandaan komt! Vannacht kroop ze weer midden in de nacht bij ons in bed. Niet ideaal, maar ik was te diep in slaap om er tegen in te gaan.

De fantasiewereld van mijn meisje draait op volle toeren en soms kan dat echt heel beangstigend voor haar zijn. Het lukt haar nog niet om onderscheid te maken tussen wat echt is en wat niet. Deze mama gaat door het vuur voor haar kids, maar de nachtrust komt nu in het gedrang. Tijd voor actie om die monsters allemaal te verslaan! … GAME ON!

Monsters spray

Vanmorgen zijn we gelijk aan de knutsel gegaan en hebben monsterspray gemaakt. We gaan een ritueel creëren om de monsters weg te jagen en gaan hier als ouder serieus op in. Haar angst voor ‘monsters onder het bed’ bagatelliseren, zorgt alleen maar voor onrustige avonden. Ze vertelde in geuren en kleuren hoe de monster er uit zag. Ze is een kei in grappige, fantasierijke verhalen verzinnen. Zo gaan wij er mee om…

Met de angsten van je kindje omgaanmonsters onder het bed monster spray

Als er sprake is van een monster onder het bed, heeft het kindje een ander beeld van de werkelijkheid. Nooit bij stilgestaan, maar onbewust introduceer je als moeder dit concept al vroeg door de klassieker “Kiekeboe”! Wanneer je je gezicht in je handen verbergt, verschijnt het vervolgens weer. Voor kleine kinderen is dit spannend en brengt een gevoel van angst met zich mee. Onze kinderen vonden het altijd reuze interessant en giechelden er wat op los. Vooral omdat ze het spannend vonden. Maar nu zitten we met het dilemma monsters.

Voorlezen

In de boeken die ik voorlees aan mijn kinderen, komen er vaak slechteriken, heksen en monsters in voor. Wat ik vooral niet doe, is monsters uit het verhaal weglaten. Ik maak het niet te overweldigend, maar benoem het wel. Op deze manier wordt het normaal en realiseren ze dat ze nergens bang voor hoeven te zijn. Voor de kinderen is alles wat ze van ons horen en zien echt en kunnen ze nog geen onderscheid maken tussen fictie en realiteit. Nu het bij mijn dochter zo speelt laat ik de monster boeken even voor wat het is en haal ik de gouden boekjes uit de kast.monsters onder het bed monster spray

Bagataliseer de angsten van het kind niet

Als je kind weigert te gaan slapen omdat “Er een monster in de kamer is” (een klassieker rond de leeftijd van 3), ga dan met hem/haar mee op onderzoek. De grootste fout die je als ouder kunt maken, is het negeren, of tegenspreken. Je kindje kan zich dan echt onbegrepen voelen. Ik deed er ooit grappig over, maar dat koppie vertrok gelijk. dat was geen goede zet.

  • Dikke pret

Ook mijn oudste zoontje had monster angsten en is er overheen. Wij keken bij hem onder het bed, openden we de kast en maakten we er pret van. Hij lag dan schaterlachend in bed. Vooral omdat papa er een hele show van maakte en alle hoekjes van de kamer bespeurt naar die grote, gevaarlijke monster.

En het verhaal dat monsters niet houden van licht, werkt ook. Een klein nachtlampje stelde hem gerust en al snel viel hij in slaap. En ook had hij al snel door dat de pups van Paw patroon en alles superhelden hem wel zouden beschermen. Bij mijn dochter zullen we deze rituelen ook zeer zeker oppakken.

Lees ook: Pups Allert! Er zijn nieuwe MISSION PAW PATROL producten: hier gaan je kids heel blij van worden

Behandel de angsten van het kindmonsters onder het bed monster spray

Ontkennen heeft geen zin. Je kunt beter beter samen met je kindje bedenken hoe je monsters onschadelijk kunt maken. Eerst moeten we er achterkomen om wat voor een soort monster het gaat. Kinderen kunnen hierin heel ver gaan en de monster in detail benoemen. Als hij heel groot is, kunnen we hem lek prikken. Als het gevaarlijk scherp is, zullen we het bedekken met badschuim.

En als het een enge, kleurrijke monster is, hebben we de ultieme monster vanger! De monsterspray! Waar een oude glassex spuitfles toch niet goed voor is! Geen monster is een gevaar voor papa en mama. Een raam openzetten helpt ook. Monsters houden van de buitenlucht en niet van een kinderkamer waar al die windjes gelaten worden ;-D

PANIEK IN HUIZE OLIVETTE Er zijn monsters gesignaleerd onder het bed van m’n dochter Zo’n blauw geval met grote ogen, tentakels en maken gekke geluidjes. Dat zorgt voor slapeloze nachten en ze kroop daarom om 4:0 bij ons in bed. We gaan die monsters te lijf met onze monsterspray aangezien mama’s nachtrust ook best wat waard is 😅 Dat as m’n eerste doel toen we vanochtend in 6:30 beneden zaten 💤💤💤 Deze MONSTER spray zal het werk doen, samen met een monsterdans en een monsterspreuk En nu maar hopen dat het werkt 🙏🙏🙏….#indeaanvsk #monsterhigh #monsterspray 

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Zorgen maken over de monsters monsters onder het bed monster spray monsters onder het bed monster spray

Het ene kindje gaat er anders mee om dan de ander. Probeer er achter te komen in welke mate het monster onderdeel uitmaakt van de dagelijkse bezigheden. Als de tekeningen er enkel over gaan en je kindje slecht in slaap valt, is er wellicht meer aan de hand!

Misschien is je kind wel bang voor spinnen en heeft hij dit uitvergroot. Of wellicht is er iets naars gaande op school dat gereflecteerd wordt op een monster.

Ieder zijn eigen monster

Het hebben van een ‘monster’ in je leven is ook wel een manier van kinderen om zichzelf beter te leren kennen. Sommige kinderen hebben niet een figuur of monster waar ze bang voor zijn. Soms hebben ze ergens een hekel aan en maken ze hier een monster van. Dit kunnen de haren op een borstel zijn, de spruitjes op hun bord, of de spinnenweb in een boom. En Vertel gerust dat ook anderen wel eens bang zijn van monsters. Ernie kan soms ook niet slapen van monsters, niet de monsters die hij kent, maar de monsters die ‘wubba wubba’ zeggen…

Conclusie

De monsterspray is ene uitkomst, vooral omdat we het samen gemaakt hebben. Ook ga ik even letten op de televisieprogramma’s waar dochter lief naar kijkt en heb ik alle ‘enge’ knuffels van haar kamer gehaald. Elke schaduw is nu verdacht. Ook heb ik een monster oogklepje gekocht waardoor het donker in haar kamertje is, maar tegelijkertijd wel ene lampje aan kan doen. Ideaal en een aanrader.

Vanavond gaan we de monsters verslaan! Roarrr, mijn nachtrust is me namelijk zeer waardevol.

Lees ook: Fantasie bij een kind. Tot wanneer kun je een kind laten fantaseren en is dit acceptabel

Gruwelijk eng

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube  Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief