Delen vinden we super lief

“Oef,  geef me ook zo’n Pawny, dat lijkt me geweldig” Dat is het eerste dat ik riep toen ik de bioscoopzaal verliet na het zien van “Men in Black: International”. In mijn geheugen was het nog Will Smith die in Men in Black opereerde, samen met Tommy Lee Jones als de ervaren agent. In deze film zijn het andere hoofdpersonages waarbij Pawny toch echt wel mijn hart heeft gestolen. Een eigen ”knight in Armor” die je in moeilijke tijden bijstaat is toch helemaal te gek!.

Men in Black: international

men in black: international, pawny

De film begint in het magische Parijs. We worden gelijk in een wereld gezogen van buitenaardse wezens, mannen in pak met de bekende zonnebril en de fameuze neutraliser stick waarmee je herinneringen wegneemt. Laat ik vooropstellen dat ik wars ben van buitenaardse wezens en neutraal de film ging bezoeken.

Mijn verwachtingen lagen daardoor ook niet heel hoog en kon nog alle kanten op gaan. Samen met mijn eigen side-kick agent K, ook wel Kay genaamd, bezochten we de bios. Heb je onder een steen gelegen en heb je geen idee waar ik het over heb met ‘Men in black?’ Hierbij een korte intro:

We blikken terug

De mannen in zwart zijn verantwoordelijk voor het bewaken van de mensheid tegen alle buitenaardse wezens die de aarde bezoeken of er naartoe gaan. Ze mogen hierbij dodelijk geweld gebruiken wanneer dat nodig zou zijn om de vrede te bewaren. Tessa Thompson is agent M, die we als klein meisje in het begin van de film ontmoeten.

Ze stond oog in oog met een Alien en heeft haar interesse en levenspad hierdoor laten bepalen. Haar missie is duidelijk; ze wil infiltreren in het hoofdkwartier van de ‘alien agenten’. Dit is waar ze iedere dag voor wakker wordt. Leukerd Chris Hemsworth (“Thor“) is Agent H. Er is een amusantelijke klik tussen beiden en we kijken als toeschouwer mee in de wereld waarin buitenaardse wezens en monsters het voor het zeggen hebben. De aliens hebben hun eigen clubs, eigen technologie en zelfs hun eigen metrosysteem waarin treinen de wereld over reizen in een tempo waar je ‘U’ tegen zegt. Over het verhaal laat ik niet veel los, dat moet je echt gaan zien.

Pawny

In de intergalactische ruzie, die zich afspeelt in de film “Men in Black: International” verdient Pawny, het kleine smurf-achtige wezentje echt zijn eigen spin-off. ‘Rising” Hollywood star ‘Kumail Nanjiani’ vertolkt de stem van Pawny, een schattige alien sidekick en inwoner van de planeet Chess. Zijn droge humor fleurt de film op en laat de hele zaal lachen. Ik zie het wel zitten dat er een Pawny tv-serie gelanceerd gaat worden. Als je de film gaat bekijken weet je wel waarom.

Pawny is ook wel de enige overlevende van zijn soort en helpt Agenten H en M in hun avontuur bij het redden van de wereld. Al in het begin van de film maken we kennis met het wezentje waar zijn ‘queen” weigert om een moord uit te voeren en dit met de dood bekoopt. Agent M gaat in de film akkoord om op te treden als zijn nieuwe koningin. Geen slechte zet, want Pawny blijkt zeer nuttig voor de agenten, inclusief het redden van Agent M’s leven in het laatste gevecht met zijn superkrachten.

Love rules

Nog geen dag na het bezoeken van de film ontving ik een pakketje met mijn naam erop. Vol trots gaf manlief mij het cadeautje met de woorden ‘in lastige tijden, kun je deze wel gebruiken”. Ik was ‘flabbergasted‘ door de verrassing. Ik kreeg gewoon mijn eigen Pawny!  Hij had mijn woorden opgevangen bij het verlaten van de bioscoopzaal en het naderhand gelijk online besteld.

Manlief vond dat ik ook wel een Pawny kon gebruiken bij de tegenslagen die er recent op mijn pad waren gekomen. Onwijs lief en je begrijpt dat ik mijn eigen Pawny overal mee naartoe neem! Ik sta overigens onwijs positief in het leven, maar bij tegenslagen is een sidekick als Pawny zeker waardevol. Manlief heeft me weten te ontroeren met dit cadeautje. Pawny heeft me tijdens de film heel hard doen lachen en de achterliggende gedachten bij het krijgen is enorm liefdevol.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

 

Delen vinden we super lief