Delen vinden we super lief

Bij de Kinepolis bioscoop waren we bij de speciale vertoning van Shazam. Dit was tegelijkertijd de afsluiter van Heroes Dutch comic con dat zorgde voor een echte Superhelden sfeer. Door de trailer zijn we enthousiast geworden en liepen we met 2 blije 13 jarige meiden de bioscoop binnen. “Af en toe transformeren in een superheld”, wie wil dat nou niet! We kwamen extra in de superhelden-sfeer door alle Comicon helden die in de hal van Kinopolis rondliepen.

Shazam

Shazam !

In aanwezigheid van de tofste Heroes Dutch Comic Con-bezoekers en een rits aan bekende Nederlanders, liep we de zaal binnen. Ook waren er diverse content creators aanwezig waaronder Rutger Vink, Jermaine Fleur, Veras Fawaz, Bobby Boermans, Thomas van Grinsven, Alkan Coklu, Thomas Brok en niemand minder dan boyband SPAZE.

David F. Sandberg (“Annabelle: Creation”) regisseert New Line Cinema’s SHAZAM! het oorsprongsverhaal waarin Zachary Levi (tv-serie “Chuck”) de DC Superheld speelt, Mark Strong (“Kingsman”) als superschurk Dr. Thaddeus Sivana en Asher Angel (tv-serie “Andi Mack”) als Billy Batson. Peter Safran (“Aquaman”, “The Conjuring”, “Annabelle”) is de producent van de film.

Trailer

We hebben allemaal een superheld in ons. Er woont zelfs een superheld bij ons thuis: Papa. Het vereist alleen wel wat magie om het eruit te halen. In deze film kijken we mee met Billy Batson (Angel), en door enkel “SHAZAM!” te roepen wordt hij een superheld. Het 14 jarige pleegkind kan met behulp van een oude tovenaar in de volwassen Superheld Shazam (Levi) veranderen.

Shazam ! Een Super aanrader!

Shazam heeft een gespierd, goddelijk lichaam, maar van binnen is het nog een kind met kinderachtige trekjes. Shazam komt tot leven in de volwassen versie en weet er veel plezier uit te halen. Dat elke tiener zou doen met superkrachten toch? Dit maakt de film zo leuk.

Al jaren zoekt de oer Shazam tovenaar naar een opvolger die vanuit een oprecht en eerlijk hart handeld en de 7 hoofdzonden kan weerstaan. Een moeilijke zoektocht. De scholier Billy Batson is de uitverkoren opvolger.
Een puber die transformeert naar het lijf van een volwassen superheld. Te grappig!

Shazam, superhelden, held

* Superpowers

Als een quasi klunzige superheld probeert hij zijn superkrachten te ontdekken. Samen met zijn pleegbroer maken ze er Youtube filmpjes van en zo wordt hij binnen de film een echte YouTube held. Dit levert veel grappige situaties op en er wordt veel gelachen in de zaal. Op het moment dat onze ‘Shazam held’ niet meer weet waar hij al z’n krachten voor in kan zetten, komt de slechterik in beeld want; “Geen superhelden film zonder superschurk.”

* Ons oordeel

Je word blij en vertederd door zijn Shazam superhelden acties. Met veel en coole special effects, worden we verrast met monsters en gevechten met super powers.

Stemmend over hoeveel sterren deze film moet krijgen, worden het er 4. De meiden en ik vinden deze film super leuk en grappig. Bijna zo grappig als; Jumanji: Welcome to the Jungle,” zeggen ze in koor.

* Adviesleeftijd

Het is een 9+ film, maar wij vinden sommige stukken behoorlijk eng en er zitten een aantal schrikmomenten in. De cast van acteurs zegt mij persoonlijk niets en dat vind ik ook wel stoer dat ze niet voor een grote naam zijn gegaan. Ik kan me voorstellen dat pubers zich kunnen inleven in de personages van Billy en zijn pleegbroers en -zusjes. Shazam is wat ons betreft een blijvertje!

Ik zie de Shazam superhelden pakjes over ’n tijdje al bij de grote retailers hangen. Het is gewoon ’n sympathieke held die in het rijtje van de klassieke comic helden hoort en uiteraard papa & mama.

Cast

De film is gebaseerd op karakters uit de DC Universe. Screenplay is geschreven door Henry Gayden naar het verhaal van Gayden en Darren Lemke. Shazam is gecreëerd door Bill Parker en C.C. Beck. Jeffrey Chernov, Christopher Godsick, Walter Hamada, Geoff Johns, Adam Schlagman, Richard Brener, Dave Neustadter, Dany Garcia, Hiram Garcia en Dwayne Johnson zijn uitvoerend producent.

SHAZAM! is vanaf 4 april 2019 te zien in de bioscoop.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief