Delen vinden we super lief

Onze kleuter is gek op tekenen. Elke dag tovert ze de mooiste kleurplaten om in kleurrijke taferelen. Nu ze weer naar school gaat, zit er telkens wel een kleurplaat of twee, drie in haar rugzakje. Dat was op de kinderopvang niet anders. We hebben een flinke stapel kleurboeken in huis. Aangezien ze er nogal snel doorheen vliegen, ben ik op zoek gegaan naar de leukste kleurplaten die ik online kan vinden. We hebben sinds kort weer een HP printer in huis. Toch wel handig om zo nu en dan iets te kunnen printen. Zeker nu we massaal thuiswerken. Ideaal voor kleurgekke kindjes. Met een druk op de knop, hebben we weer een nieuwe kleurplaat in huis.

Hoe haal je de mooiste en leukste kleurplaten in huis?

kleurplaten, tekenen, feest

Nou, dat is heel makkelijk. Gewoon Google om raad vragen. Zo ben ik op zoek gegaan naar Frozen, Gustaf Klimt en zonnebloemen (want geel is Amelie’s lievelingskleur). Ik ben ook hele leuke sites tegen gekomen terwijl ik naar iets anders op zoek was. Verder heb je natuurlijk een printer nodig en volle cartridges. Eigenlijk heb je aan HP 301 (zwart) al genoeg. En een flink pak printpapier. Wit papier is ook handig als je je gewoon zelf  poppetjes wil tekenen. Bij sommige sites kom ik regelmatig terug. Hierbij een overzicht van mijn favoriete gratis kleurplaten op het internet.

Alle kleurplaten bij elkaar

kleurplaten, tekenen

Heel veel kleurplaten vind je bij Kleurprentjes.be. Hier hebben ze echt voor iedereen wat leuks. Of je nou op zoek bent naar lenteplaatjes, iets leuks voor Pasen of Kerst of gewoon één van de helden van de kids. Zo zijn er stoere Spider-man plaatjes, grappige kleurplaten van Frozen’s Olaf of Bumba voor de allerkleinsten. Alle plaatjes zijn van hoge kwaliteit.

Kleuren knutselen en meer

kleurplaten, tekenen, vogel, kleuren

Nog zo een site waar je echt alles kunt vinden is nukleuren.nl. Ook hier kan je van alles vinden van My Little Pony tot Nijntje. Kleurplaten zijn er voor de kleintjes maar ook voor volwassen die even totaal ontspannen willen kleuren. Er zijn knutselwerkjes zoals maskers of eierdopjes die je thuis in elkaar kunt frutselen. Alles is makkelijk te vinden per categorie.

Kunst voor aan de koelkastdeur

kunst, kleurplaten

Als kunstliefhebber heb ik natuurlijk ook het internet afgestruind op zoek naar kunstwerken voor onze kleine Picasso’s. Erg leuk vind ik de kleurplaten van het Van Goghmuseum. Bij ons thuis zijn al prachtige amandelbloesems en zonnebloemen ingekleurd. Naast mijn bed hangt een half ingekleurde “replica” van de slaapkamer van Van Gogh. Onder het motto: “Je bent nooit te jong voor het museum is dit een leuke manier om het museum naar huis te halen. Er zijn natuurlijk nog veel meer kunstwerken in kleurplaatversie te vinden op internet.

Breng de Efteling naar je toe

kleurplaten efteling

Wij hebben een groot Efteningfan bij ons in huis wonen. De eerste week dat ons meisje naar de basisschool mocht, vertelde ze trots tegen de juf dat de Efteling weer bijna open gaat. Dat de Efteling dicht is, vindt ze het allerergste van de Coronacisis. Niet dat we daar afgelopen twee maanden naar toe zouden gaan maar alleen het feit dat het weer open is, is een feest. Eftelingkleurplaten zijn dus helemaal hot bij ons in huis. Vooral “gekke boom”, zoals ze de sprookjesboom noemt, is reuze populair.

Print een foto

Het is ook heel leuk om een eigen foto of afbeelding te gebruiken voor een creatief knutselwerkje. Print een grappige foto uit en pak je kwasten, schaar en gekleurd papier er bij. Zo krijg je gegarandeerd een prachtig werkje wat niet misstaat in menig huiskamer. In ieder geval is het heerlijk om lekker te knippen en te plakken met je eigen afbeelding. En als je toch wil gaan schilderen is kan je ook een kleurplaat printen op gekleurd papier. Onze baby is helemaal los gegaan met witte verf op rood papier.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram|TwitterFacebook| Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief