Delen vinden we super lief

Februari is bij ons een feestmaand. Mijn meisje viert haar allereerste verjaardag, ik mag heel veel kaarsjes uitblazen en mijn moeder nog meer. Vaak zoeken we deze maand ook nog een weekje de sneeuw op en hossen er op los in de leukste carnavalscreaties. Bij verjaardagen horen natuurlijk cadeautjes en taart. Daarom hebben we twee hele leuke boekjes die ons hier een handje bij kunnen helpen. Wij kleuren en bakken er op los!

Creatief ontspannen

Met een peuter in huis wordt er heel wat afgeplakt, geknipt en getekend. Als er een verjaardag in zicht is, staat de doos met kleurtjes nog vaker op tafel. Deze maand had ze het extra druk. Er moest gekleurd worden voor haar kleine zus, mama en oma. Geen probleem voor de kleine meid want bij haar geldt: “een dag niet gekleurd, is een dag niet geleefd”.

Een tekening voor de jarige


Laatst mocht ze een nieuw kleurboek uitkiezen. Ze koos een boek vol met verjaardagstekeningen. In het kleurboek “Hoera! Een tekening voor de jarige” zitten 24 uitscheurbare tekeningen om cadeau te geven. Op de vrolijke kleurplaten staan heel wat taarten, cadeautjes en feesthoedjes. Op de achterkant staat een tekstje voor de jarige waar je een naam en leeftijd in kan (laten) vullen. Wij zijn hartstikke blij met de kleine kunstwerkjes die we cadeau gekregen hebben.

Geen verjaardag zonder taart

Nu hebben we allemaal een cadeautje gekregen maar bij een verjaardag hoort ook taart. Zeker wat betreft onze peuter. Ijsjes en taart vindt ze het lekkerste wat er is, vertelde ze me laatst. Toevallig is ons taartmonster ook nog eens een keukenprinses in wording. Ze vindt het heerlijk om mee te helpen in de keuken. Of we nou lasagne maken of soep, ik heb altijd een helpende hand. Samen taart bakken is natuurlijk nog veel leuker. Al is het alleen al voor het feestelijke eindresultaat.

Bakken met kids

Als kind heb ik heel wat afgekookt uit mijn kinderkookboek. Ik kon dan ook niet wachten om er één cadeau te doen aan ons eigen keukenprinsesje. Het bakboek ‘Bakpret met kinderen‘ bleek een schot in de roos. Het staat vol met de lekkerste taarten en andere lekkernijen. De recepten hebben weinig ingrediënten nodig. Alle benodigdheden zijn voorzien van afbeeldingen. Super leuk want ons mini-kokje kan prima oproepen wat er allemaal nodig is. Een bakje suiker, stukjes boter, een ei. Dat is nog eens samen bakken!

Verjaardagstaart

Bakpret met kinderen
9789044756234 | NUR 216 | €14,95 | 80 blz | geb | 24,7 x 21,7 cm volledig in kleur

Voor de eerste verjaardag van ons kleinste meisje moest natuurlijk gebakken worden. Omdat we iets minder tijd hadden dan normaal, hebben we ook een paar taarten gekocht. De topper moest wèl homemade zijn. Amelie heeft een taart uitgekozen uit haar eigen bakboek. Het werd een regenboogkwarktaart. Een prachtige taart met heel veel kleurtjes. Omdat ons meisje tijdens carnaval jarig was hebben we er carnavalsverjaadagstaart van gemaakt. In de Oeteldonkse kleuren met snoepconfetti en als “kers” op de taart snoepkikkertjes (symbool van Oeteldonk).

Leuk en lekker

Hoera! Een tekening voor de jarige
9789044757170 | NUR 023 | €7,95 | 48 blz | pap | 22 x 30 cm | zwart-wit

We hebben heerlijk gebakken met zijn tweeën. De regenboogtaart is een hele mooie taart. Wat is er nou leuker dan een taart met heel veel kleur? Nou….een lekkere taart! Goed nieuws want hij was heeeerlijk! Vooral de bodem. Gelukkig hebben we volgende maand weer een jarige in huis. En anders hadden we wel een hele goede reden bedacht om nog zo een lekker recept uit te proberen. Mmmmmm ik kan niet wachten.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief