Delen vinden we super lief

nijntje, speelgoed, tijdloos

Speciaal voor de Kinderboekenweek heeft Mercis het nieuwe kartonboek het kasteel van de koning uitgebracht. Een titel dat ons vooral nu zeer aanspreekt aangezien we een kasteelreis gaan maken in Frankrijk.

Met de sprookjesachtige illustraties van Dick Bruna worden we letterlijk en figuurlijk mee terug genomen in de tijd, naar een wereld van kastelen en ridders. De boeken van nijntje zijn altijd een groot succes waarmee de boekenplank volstaat, ook dit exemplaar staat op onze wishlist!

Het kasteel van de koning

Het kasteel van de koning

nijntje, speelgoed, tijdloos, Het kasteel van de koning
nijntje is altijd favoriet

Het verhaal zal tot de verbeelding spreken. De koning en de koningin wonen in een kasteel in het bos waar ze samen met de prins en de prinses, graag verstoppertje spelen in de kasteeltuin. Het kasteel heeft ook een brug en een poort, maar wie houden daar de wacht?

Dat zijn de ridders! Weet jij wat een ridder draagt? Kijk achter de flapjes om nog meer over het leven op een kasteel te ontdekken. Een interactieve, lieve manier om je kinderen voor te lezen.

Het kasteel van de koning
Het kasteel van de koning | ISBN 978-90-5647-849-0 | 8,50 euro |

Kasteel

Het kasteel in het verhaal komt bij ons echt tot leven aangezien we dit najaar zelf gaan logeren in een echt kasteel. En om tijdens de vakantie voor te lezen en het ‘leren lezen‘ te stimuleren, gaat dit boek mee in de koffer. Op die manier maken we ons koninklijke verblijf ook nog eens educatief.

kasteel van de koning, nijntje, kinderboekenweek, het kasteel van de koning
nijntje, speelgoed, tijdloos

Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek 2020 staat in het teken van geschiedenis waarbij we terug in de tijd gaan. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Het is nu een ideaal moment om spannende verhalen over ridders te lezen, de kinderen te laten verplaatsen in oorlogstijd of om alles te komen te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken en kan alle werelden van toen ontdekken door het lezen van boeken!

Kinderen voor Kinderen … En toen!

doelen, miracle morning, reach for the stars, Het kasteel van de koning

Het kasteel van de koning sluit prachtig aan bij het motto ‘En toen?’ en is vooral geschikt voor dreumesen en peuters. Het kasteel van de koning is per direct verkrijgbaar in de boekhandel en online. Heel veel leesplezier!

Het kasteel van de koning

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief