Delen vinden we super lief

We schreven al eerder over het fantastische avontuur van Sandra en Paul die hun droom koninklijk lieten uitkomen. Ze kochten het kasteel Chateau de la Preuille en hebben er een fantastische vakantieplek van gemaakt! We hielden contact en toen ik de crowdfunding actie voor de slotgracht voorbij zag komen, wilde ik daar graag reuring aan geven om 1000 jaar geschiedenis helpen te behouden.

Om het kasteel met eigen ogen te kunnen bewonderen, besloten we om in de herfstvakantie naar Frankrijk te reizen en het te combineren met een bezoek aan Puy du Fou en vele ander toffe activiteiten. Lees je mee?

Koninklijk bezoek

Het kasteel biedt verschillende bijzondere plekken om te verblijven. verschillende B&B kamers met uitzicht op de slotgracht, waarvan 2 kamers een eigen badkamer hebben in de toren. De losstaande kasteeltoren aan de slot gracht is ingericht als Gîte en heeft 2 etages. En een oude pressoir is ook ingericht als gîte dat zich ook aan de slotgracht bevindt.

Op elke locatie zullen we ons koninklijk voelen. Want hoe tof is het om in een echt kasteel te verblijven! Mijn kinderen zullen zich hier echte Playmobil Novelmore ridders voelen.

Vakantiehuis Le Pressoir

It’s not Perfect….it’s Paradise

Wij verblijven met z’n vijfjes in de Family Wing. Perfect voor gezinnen met kinderen doordat je een eigen vleugel hebt in het kasteel met volledige privacy. Een eigen gang in het kasteel verbindt de twee kamers naast elkaar zodat de kinderen dicht bij ons zijn. Beide kamers hebben eigen badkamers en toilet met een prachtig koninklijk uitzicht op de slotgracht. Dit is een fijne plek om drie nachten te verblijven.

Twee eigen badkamers, één met vrijstaand bad, aparte douche en toilet. De andere kamer met douche en toilet. Voor 4-6 personen

Het Franse ontbijt is overigens inbegrepen in de kamerprijs en wordt koninklijk geserveerd in de traditionele keuken van het kasteel. Dat gaat een prinsheerlijke tijd worden! Dit is echt een perfecte plek voor deze wanna-be Parisienne , ridders en prinses in de maak.

Prinsheerlijk ontbijt

Bijzondere locatie

We zagen het al in Nederland in het Valk hotel de Cantharel dat het heel populair is om met je paard ergens te logeren. Bij Chateau de la Preuille kun je helemaal je hart koninklijk ophalen. Ze hebben er 6 paardenboxen met 6ha grasweide voor verhuur, of voor toeristen die hun paard meenemen om te kunnen paardrijden in de omgeving.

De doelgroep van het hotel zijn gezinnen met jonge kinderen. Wij zijn dubbel en dwars de juiste doelgroep en hoef me geen zorgen te maken dat we een te grote invasie worden met z’n vijfjes.

Activiteiten

Bij het hotel zijn er diverse activiteiten die gericht zijn op kinderen. Zeer veel creatieve, natuur en doe-het-zelf activiteiten. Denk aan vlotten bouwen, schatgraven, boomhutten, zelf pijl en boog maken, marshmallows op het open vuur… En terwijl de kinderen vermaakt worden en de tijd van hun leven hebben, kunnen wij als ouders koninklijk genieten. Het zijn de kleine dingen die er toe doen en dat hebben ze in Chateau de la Preuille absoluut begrepen.

Je kunt Chateau de la Preuille dan ook niet vergelijken met een “museum kasteel ” waar je enkel bezoeker bent.

Hier kunnen kinderen rennen, vliegen en ontdekken. Het is eigenlijk een soort Boerenbed formule, maar dan op een kasteel.

Chateau de la Preuille

familie, dochter, brief aan mijn dochter, 6 jaar, mijlpaal

Dit kasteel in Middeleeuwse stijl, is één van de oudste kastelen in het Loire gebied, waar de geschiedenis ergens rond 11e eeuw begint. Er is in de rijke geschiedenis zelfs in 1832 een beroemde coup-pleging tegen Koning Louis Philippe. De Barones de Berry, Marie-Caroline van Bourbon probeerde haar zoon Henri op de kroon te krijgen. Deze staatsgreep mislukte en Marie-Caroline van Bourbon werd gearresteerd. Aan de duchesse du Berry is er in het kasteel ook een kamer gewijd.

Ook leuk om te weten is dat het kasteel zijn eigen wijn heeft, althans met de naam van het kasteel. De eigendom van deze wijngaard is de overbuurman van Paul en Sandra. Die gaan we zeker uitproberen

Vakantie

Na maanden hard gewerkt te hebben met het opknappen, opfrissen, alles afmaken mogen ze echt trots zijn. En als echte multi taskers managen ze ook nog hun rijke gezin met 4 kinderen met scholen, sporten, vriendjes en vriendinnetjes. Echt chapeau! Covid 19 heeft roet in het eten gegooid wat betreft de boekingen, maar ik weet zeker dat de toeristen hun weg snel zullen vinden naar deze fijne plek waar iedereen zich koninklijk zal voelen!

Tip: plan een weekend trip en laat je ophalen in een busje (50€) vanaf het vliegveld of treinstation van Nantes! In de comfortabele bus is plek voor 6 personen. Het is een klein stukje van 30km en een goede manier om met de kasteelheer, of dame koninklijk kennis te maken!

Een aanrader is een bezoek aan Les Machines de l’Ile met zijn meesterwerken van creativiteit die gebaseerd zijn op de verhalen van Jules Verne. Bezoek het gigantische atelier, rijd op een 12-meter hoge olifant of stap in een prachtige carrousel met een ongelooflijk onderwaterwerelddecor.

Tot slot

Het kasteel bevindt zich dichtbij het themapark Puy du Fou dat echt een aanrader is om te bezoeken. Dit is onze uitgebreide blog: link. Daarnaast is Nantes nabij met diverse toeristische attracties zoals les Machine d’île en ben je binnen een uur bij de kust. Er is ontzettend veel te doen in de omgeving voor een fijne vakantie waarin je zult worden betoverd.

Château de la Preuille
85600 Saint-Hilaire-de-Loulay
Tel : (0033) 06 32 84 05 22
email: info@chateau-de-la-preuille.fr
website: www.chateau-de-la-preuille.fr
Volg het kasteel op social media: Facebook and Instagram

Puy du Fou, PuyDuFou
Het thema van Puy du Fou ligt geheel in lijn met de historie van Chateau de la Preuille waarmee we ons verblijf en belvenis verlengennis.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief