Delen vinden we super lief

Mijn dochter is dol op paarden en pony’s. Afgelopen zomer heeft ze een aantal keer mogen ponyrijden en was er helemaal lyrisch over. Deze edele dieren zijn dan ook prachtig en voor de ontwikkeling van kinderen is paardrijden ideaal. Paarden vertegenwoordigen onafhankelijkheid, iets waar jonge vrouwen naar hunkeren. Om haar te verrassen gaan we een paardrijles inplannen en vieren we haar kinderverjaardag in de manege.

ponyrijden, paardrijden

Friendship is magic

Qua paardrijden zijn er nog vele andere voordelen! Zo zijn ze zeer fysiek bezig op een paard, zijn ze veelal buiten, leren ze er diverse sociale vaardigheden mee, worden zelfverzekerder en maken ze nieuwe vrienden. “Friendship is magic” is niet voor niets de slogan van ‘My Little Pony’! Je begrijpt dat mijn dochter haar eerste paardrijbroek klaar ligt om in gebruik genomen te worden.

sporten paard paardrijen

Paardrijden is zoveel meer

Paardrijden omvat zoveel leerzame elementen voor kinderen. Het verzorgen van de dieren, de liefdevolle knuffels, het opzadelen en zelfs het uitmesten van de stallen zijn leerzame onderdelen van deze sport! Er komt respect, vriendelijkheid en discipline bij kijken. Mijn dochter mag dus zeer zeker een paardenmeisje worden.

Girlpower

De liefde voor paarden gaat samen met een soort vrijheid en empowerment. Het uitmesten van een stal, risico’s nemen en het in toom houden van een temperamentvol dier dat meer dan 1.000 pond weegt, daagt vrouwen uit. Vaak zijn paardenmeisje niet echt gek op jongens en zijn ze op hele andere dingen gericht. Papa ook weer blij.

ponyrijden, paardrijden

Ze focussen meer op hun eigen kracht en hun capaciteiten met paarden dan op dingen zoals dun zijn, vrouwelijkheid en het versieren van jongens. En dat geldt vaak ook voor paardenmeisjes die geen fysiek paard, of pony hebben om te verzorgen. Zij gebruiken speelgoed, boeken en hun verbeelding om over het temmen van wilde paarden of paardavonturen te fantaseren.

ponyrijden, paardrijden

Mijn paardenmeisje

Ik weet nog goed wie er vroeger paardenmeisjes waren in mijn klas. Naast hun abonnement op de Penny, hingen er héél veel posters op hun slaapkamer en kenden ze de boeken van “Ponyclub De Bokkesprong:” van haver tot gort. Ieder paardenmeisje in mijn omgeving verslond deze boeken. Zelf hield ik meer van andere dingen, maar ik zie aan mijn dochter dat paardrijden haar heel gelukkig gaat maken. Rest mij nog enkel om bij
Minihorseshop paardrijlaarzen te bestellen. paardrijden gaat uiteraard wel gepaard met veiligheid! We kunnen niet wachten tot haar eerste paardrijles.

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op TwitterFacebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief