Delen vinden we super lief

Het doel van afgelopenvakantie was vooral: niet te veel hangen en staren naar een schermpje. “Nee”, deze vakantie wilden we dolgraag naar buiten en samen met vriendjes en vriendinnetjes buitenspelen! De sportclubjes hadden een zomerstop dat ons de kans gaf om nieuwe ontdekkingen te doen.

Op ons vakantieadres konden we voor 8€ per half uur kennismaken met ponyrijden. In mijn jeugd ging ik jaarlijks naar ponykamp waar ik fijne herinneringen aan heb beleefd. We konden er pony’s verzorgen, rijden en overnachtten in een huifkar met andere paardenliefhebbers!

Het kostte mijn ouders een aardige duit, maar ze zagen er zeker de toegevoegde waarde van in! Deze familievakantie met de kinderen konden we dan ook goed ontdekken of mijn kinderen ook fan van ponyrijden zijn. Want ponyrijden is leuk én ook nog eens heel goed voor kinderen. De volgende zes voordelen hebben me weten te overtuigen om het verder voor ze te ontdekken! En of ze het zelf leuk vinden ontdek je uiteraard maar op 1 manier!

1. Ponyrijden en gezondheid

Met tennis, voetbal en hockey komen de kids bezweet thuis, maar onderschat ponyrijden ook niet! Elke sport is goed voor de ontwikkeling en conditie van kinderen en ponyrijden ook zeer zeker! Kinderen zijn actief bezig en heerlijk in de buitenlucht. Ze zullen er soms zelfs spierpijn van krijgen! Overgewicht bij kinderen is een wereldwijd probleem en de percentages hiervan lopen op. We gaan er dus thuis actief mee aan de slag om ze fit hun jeugdjaren te laten doorbrengen. Met ponyrijden houd ik ze o.a actief. Iets waar je niet vroeg genoeg mee kunt beginnen!

2. Levenslessen

Sporten heeft me enorm gevormd als jong meisje. Je ontmoet vriendjes, vriendinnetjes en het was een belangrijk onderdeel van mijn leven. Als kinderen vroeg beginnen met een bepaalde sport, blijven ze dat ook vaak beoefenen als ze volwassen zijn en houden er dierbare vriendschappen aan over. Zo heeft een vriendin jeugdvriendinnen op 4-jarige leeftijd op de tennisbaan leren kennen en zijn nu 35 jaar later nog steeds ‘besties.’

Mijn moeder is opgegroeid in de stallen en reed veel paard in haar jeugdjaren. Uit die periode zijn ook veel vriendschappen overgebleven. Je deelt een passie, hebt een doel voor ogen en leert zorgzaam te zijn. Ponyrijden is ook hard werken, maar het wordt altijd beloond! Ook zijn er teleurstellingen te verwerken en leren ze omgaan met “ups en downs’. En een pony kun je niet voor de gek houden, daar leer je liefdevol mee omgaan!

3. Nieuwe vrienden maken

We hebben zelf gekozen voor de school in onze eigen wijk. Er is een basisschool de ‘nieuwe kring’ in Diemen die je op het inschrijfformulier vraagt welk beroep je als ouder beiden hebt! Alsof dat er wat toe doet! De jongste gaat er in het gebouw naast naar de crèche en als ik een blik werp op het schoolplein vertelt me dat genoeg! Ik wil mijn kinderen graag laten opgroeien in onze maatschappij en geen gekleurd ‘wit’ beeld meegeven! En aan een selectief schoolbeleid ben je bij mij ook echt aan het verkeerde adres!

Juist met zoveel mogelijk culturen, achtergronden, sociale lagen en invloeden maken we deze wereld veel mooier. Via ponyrijden in dit geval komen ze in een nieuwe omgeving dat kan leiden tot het ontmoeten van nieuwe kinderen. “Friendship forever” is niet voor niets de slogan van ‘My Little Pony’! En ook is het heel goed dat kinderen andere vriendjes en vriendinnetjes hebben naast de schoolvriendjes.

4. Zelfvertrouwen creëren

Een pony is groot en de eerste ontmoeting was ook met enige voorzichtigheid bij beide kids. Met het eerste rondje liep en rende papa mee, maar al snel hielden ze de teugels vast als echte pro’s! Het leren van rijden en verzorgen van beesten die twee keer zo groot zijn, vergrootten ze enorm het zelfvertrouwen. Pony’s zijn gevoelige dieren en reageren direct op de actie die kinderen verrichten. Ponyrijden is leerzaam leuk en een goede manier om het zelfvertrouwen een boost te geven. Ze kregen er dan ook geen genoeg van deze zomer waardoor ik bij thuiskomst zeker op zoek ga naar ponylessen. En nu maar hopen dat het wel betaalbaar is!

5. Voor niets gaat de zon op

De zorgzaamheid, de liefdevolle knuffels en het opzadelen is het fantastische onderdeel van het ponyrijden! Maar voordat je kunt beginnen met het leuke onderdeel, moet eerst de stal uitgemest worden en de pony verzorgd worden. Het is een privilege om te mogen ponyrijden en tegelijkertijd hard werken!

Het is dus hartstikke leuk en ook goed om je kids gelijk een goede werkethos mee te

6. Verantwoordelijkheid

Thuis hebben we een kat en een poes die mede door de kinderen verzorgd worden. Ze leren om voor anderen te zorgen en ze s’ochtends niet vergeten buiten te laten en eten te geven. Ook de verzorging van paarden en pony’s, zoals het voeren en verzorgen, leert ze respect en discipline. Deze verantwoordelijkheid geeft ze een waardevolle levensles waar ze hun hele leven profijt van hebben.

Bij terugkomst van vakantie ga ik speuren naar een leuke, betaalbare manege in de buurt!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief