Delen vinden we super lief

Je moet er toch niet aan denken dat je je pasgeboren kindje door financiële redenen de basisbehoeften niet kan bieden. Toch groeit één op de negen kinderen op in armoede, in grote steden is deze verhouding zelfs 1 babyspullen-pb-02 op de 4 kinderen. Marjolijn Hermus van stichting babyspullen schiet hier in de bres. Zij staat samen sterk met haar team van 140 vrijwilligers en geeft steeds meer kinderen in Nederland een goede start in het leven. Toppers zijn het, maar ze kunnen niet zonder jouw hulp.

Over stichting babyspullen
timthumb.phpStichting Babyspullen is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de baby’s van (aanstaande) ouders die het financieel zwaar hebben. Landelijk zijn er 125 inzamelpunten waar iedereen zijn (gebruikte) babyspullen kan doneren in roodgekleurde inzamelbakken. De spullen worden vervolgens gebruikt om babystartpakketten samen te stellen. Denk hierbij aan een warme deken, een kruik, verzorgingsspulletjes of voldoende kleertjes.stichting babyspullen

Deze pakketten worden via verschillende professionele, hulpverlenende organisaties gratis verspreid onder ouders die onder de armoedegrens leven. Inmiddels zijn er al ruim 4.700 babystartpakketten verstrekt. Cliënten kunnen niet rechtstreeks pakketten bij de stichting aanvragen, zij werken samen met diverse instanties, die de screening doet zoals Kledingbank, GGD, maar ook verloskundigen & kraambureaus. De pakketten komen terecht bij families waar de hulp écht noodzakelijk is.

Babystartpakket
Het babystartpakket bestaat uit 2 opvolgende delen, er gaan zowel gebruikte als nieuwe artikelen in de pakketten. hier gaat een grote logistieke operatie aan vooraf.
Deel 1 bestaat uit maten 50/56 & 62/68, beddengoed, deken, kruik, klein flesje, verzorgingsproducten
Deel 2 bestaat uit maten 74/80 & 86/92, beddengoed, grote fles, verzorgingsproducten
stichting babyspullen
Kostprijs
De kosten van de nieuwe artikelen zijn circa 35€ per pakket. Met dat bedrag wordt bijvoorbeeld een kruik, dekens, hydrofiele doeken & washandjes, flessen, verzorgingsproducten, billendoekjes, beddengoed van gekocht. De kosten van de pakketten kunnen zij natuurlijk niet verhalen op de aanstaande ouders. Om de stijgende vraag naar babystart pakketten aan te kunnen, hebben ze nog heel veel pakketten te vullen. Daar kunnen zij veel (financiële) ondersteuning bij gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld door het schenken van babyspullen, het leveren van een financiële bijdrage of door praktische ondersteuning als vrijwilliger.

Vrijwiliger worden
Stichting babyspullen
Er is ook veel hulp nodig bij de inzameling, bij het sorteren en het inpakken van de boxxen. Ik woon helaas niet om de hoek, anders had ik graag vaker geholpen. Als fanatiek lid van Lionsclubamsterdamhetij hebben we in het verleden geholpen met sorteren en recent waren we weer van de partij op de nieuwe locatie in Heerhugowaard. Met de PubquizXXL hebben we zelfs €3500 mogen inzamelen voor dit geweldige goede doel. Maar dit is langena niet genoeg om alle kindjes te helpen. Doneren kan al voor slechts 2€ in de maand. Heb je alle babykleertjes nog op zolder liggen omdat je er zo moeilijk afscheid van kunt nemen? Geef het een 2e leven, het komt echt heel erg goed terecht! Daarnaast zijn ze altijd op zoek naar vrijwilligers door het hele land. Enerzijds bij het inpakken van de boxen of het sorteren van babykleertjes. Maar ook als inzamelpunt. Ze zouden heel blij zijn met jullie hulp.

Elk kind verdiend het om een goede start in het leven te krijgen!

Animatiefilm

LC Amsterdam 't IJ actief bij stichting babyspullen LC Amsterdam 't IJ actief bij stichting babyspullen LC Amsterdam 't IJ actief bij stichting babyspullen
LC Amsterdam 't IJ actief bij stichting babyspullen

 


Delen vinden we super lief