Delen vinden we super lief

Pay It Forward Day is een internationale themadag waarop we het initiatief nemen om hét ​​verschil te maken door een enorme golf van vriendelijkheid te creëren. Door de internationale insteek, voelen we het resultaat vervolgens wereldwijd. Het heeft ook wel iets weg van ‘wees een engel dag’ op 22 augustus en ben een voorstander van heel veel van deze themadagen! Het is uiteraard beter als het de normaalste zaak van de wereld vinden om vriendelijkheid te verspreiden, maar niets is minder waar als je om je heen kijkt, of het nieuws volgt. Als lion zet ik me graag in voor de maatschappij waarbij ik vaak word geroerd door een actie zoals de kerstkaarten actie voor eenzame ouderen.

Vriendelijkheid

Roep jij deze Pay it forward day, een ander ook op voor een goede actie, kaartenactie? Of verzin een kleine geste waarmee je een glimlach op het gezicht gezicht van een ander tovert.

Door vriendelijkheid te tonen, maak je je eigen leven mooier en dat van een ander al helemaal. Een compliment, kleine handelingen, of geste kan een groot verschil maken. En als dat door miljoenen mensen wordt vermenigvuldigd, veranderen we samen de wereld ten goede. Ook tijdens deze internationale Pay it Forward Day (PIFD) streven we er zelf naar om een vriendelijke daad te verrichten. Het zijn waardevolle levenslessen die ik onze kinderen graag mee geef. Daarnaast breng je ze er dankbaarheid mee bij! Help je ook mee om meer vriendelijkheid over de wereld te verspreiden op deze Pay it forward day?

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Family, fun & lifestyle blog (@olivettepuntnl)

Hoe vieren we pay it forward day

Betaal eens voor iemands kopje koffie, of maak een praatje met de meneer voor je bij de kassa. Als het regent heb ik recent een passant een van onze vele paraplu’s gegeven, je had dat gezicht van geluk moeten zien, heerlijk. En ook ben ik eindelijk gezwicht om bloed te gaan geven. De gedachte dat ze dit doorverkopen tegen een zeer hoge prijs aan ziekenhuizen weerhield me, maar je red er ook weer velen mee.

Gerelateerde blog: “Wees een Engel Dag” op 22 augustus ~ National ‘Be An Angel’ Day

Kindness is free

Een ander leuk idee is om je collega’s spontaan te verrassen met een lunch, of bestel eens friet voor het hele team. Een compliment geven doet ook wonderen, wat vond ik het leuk dat ik zomaar out of the blue een leuk compliment ontving van een mede-moeder op het schoolplein. Je zult zien dat je anderen ook zult inspireren door het op te pakken.

Toen ik kaartjes schreef met kerst voor eenzame ouderen heeft me dat ook zo doen nadenken over meer goeddoen. Je maakt echt het verschil met een kleine actie in iemand anders zijn/ haar leven. Ik ben dan ook met plezier een Pay it Forward Day-ambassadeur en help het bewustzijn van goeddoen te vergroten in mijn kringen.

Doe je mee?

En uiteraard probeer ik ook jou te inspireren om een steentje bij te dragen aan deze Pay it Forward Day. En om de dag goed te beginnen heb ik mijn Lot of happiness abonnement verlengt waarmee ik Strong babies support.
Er zijn ongekend veel goede initiateven die support kunnen gebruiken.

Lionsclub Amsterdam t’IJ brengt Kerst bij ouderen thuis! Pay it forward
Iets goeds doen voor iemand anders zonder er iets voor terug te verwachten, staat bekend als pay it forward, en is een geweldige manier om aan de goede kant van karma te blijven.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief