Delen vinden we super lief

Ieder jaar is het op 22 augustus “National Be an Angel Day”, oftewel ‘wees een engel dag’! Het is een speciale feestdag om ‘vriendelijkheid over de hele wereld’ te bevorderen. Ik ben bij mezelf ten rade gegaan en hoop in mijn leven veel te kunnen betekenen voor een ander. Hierin schiet ik te kort, absoluut, maar eigenlijk kun je op een eenvoudige manier je innerlijke engel oproepen.

Zoals het Engelse spreekwoord ook mooi zegt:, “No act of kindness, no matter how small, is ever wasted”, dus reik uit met je gulle, liefdevolle hart en maak vandaag echt engelachtig!

Het verschil maken

Door onverwachts en zonder verwachtingen eens een kleine dienst te verlenen aan iemand, kun je echt het verschil maken. Er zijn velen die hulp nodig hebben, maar zullen er nooit om vragen. Je maakt door je geste echt impact!

Een geste vanuit het hart is zo waardevol! Ik dacht hier deze week over na toen mijn zoontje vertelde dat er af en toe kindjes in de klas zijn die geen speelgoed hebben met speelgoed ochtend. Hier heb ik veel moeite mee. Dit schooljaar zorg ik dan ook voor een speelgoed en verkleed kleding box waar de juf items uit kan halen voor gezinnen die het niet breed hebben.

Laat deze beschermengel je begeleiden en beschermen.
verkrijgbaar bij return to Sender


Met de nationale complimentendag vond ik het ook al zo leuk om willekeurig met complimenten te strooien! Je begrijpt dat ik deze ‘wees een engel dag’ niet aan me voorbij laat gaan. Gewoon een willekeurige persoon helpen en een zegen te zijn voor een ander, hoe leuk! Nu is wel even de graag, hoe dan?! Onderstaande manieren ga ik proberen uit te voeren!

10 manieren om de “Wees een engel dag” te vieren

1. Positiviteit

Klagen kan soms echt wel opluchten! Vandaag cultiveren we echter geen negativiteit met klachten of roddels. Vandaag wordt er enkel positiviteit verspreid! Dat haalt het beste uit jezelf en een ander! Dus ook geen mumshaming, of iets naars over je collega, of klasgenoot uiten! We zeggen iedereen gedag, goedemorgen en zeg eens spontaan hoi tegen die vreemde op straat! Vandaag ben ik ijsjes gaan brengen naar de straatwerkers bij ons voor het bedrijfsgebouw. Die verraste blik was onbetaalbaar!

2. Vergeef iemand waar je heel boos op bent, of je onrecht heeft aangedaan!

Er staat wel iemand op mijn wroklijst! Ik geef het gelijk toe! Als er iets is waar ik niet tegen kan is geldzucht, ego’s en onrecht! Vandaag adem ik in, adem ik uit en probeer ik diegene te vergeten! Het lucht echt op en leegt je hoofd!

3. Dank de mensen die je leven verbeteren.

Vandaag vertel ik anderen eens hoeveel ik ze waardeer voor alles wat ze doen. Dit kan de postbode zijn, de pizzabezorger, buurman, tot aan onze beste vrienden. Ik dank in ieder geval twee dierbaren die er zijn en neem een bloemetje voor ze mee! Ook omdat de schoolvakantie voorbij is en ze altijd voor ons klaar staan! En ook een dierbare vriendin die me recent nog wist te ontroeren door te zeggen dat ik haar echt altijd, altijd kan bellen! Deze mensen zijn goud waard en eigenlijk de echte engelen!

(B) engeltjes bij ons thuis

4. Engelen geduld

Laat iemand voor in de rij bij de supermarkt, laat de auto in het verkeer bij samenvoegen nu maar eens voor, of wees gul met je glimlach. Het zal je verbazen hoeveel impact het heeft!

“I am good, but not an angel. I do sin, but I am not the devil. I am just a small girl in a big world trying to find someone to love ~”
Marilyn Monroe
Vilten engel Return 2 Sender

5. Betaal eens voor een ander

Pak bij de volgende lunch eens het dienblad van een vreemdeling. Koop koffie voor de persoon achter je in de rij, of laat geld achter bij de automaat met een briefje: “Ik trakteer vandaag ten ere van de ‘Be an Angel Day.” Ok, ok dit is misschien ietwat overdreven!

Dit vind ik zelf ook wel een lastige, maar ik schraap mijn lef bij elkaar en betaal de boodschappen voor de oudere meneer voor me in de rij! En de daklozen krant verkoper verdient ook een keer een Tony Chocolonely chocoladereep!

“May all your worries vanish and your smiles double because you have the angels watching over you and blessing you!”

6. Weggeven

Geef die stapel (goede) kleren aan een goed doel, aan je buurvrouw, kennis die het niet zo breed heeft, of het gezin op school dat het zo zwaar heeft! Ook babykleertjes kun je aan een goed doel geven en een 2e leven geven.

Of breng een zak ingeblikt voedsel naar de plaatselijke voedselbank, geef winterjassen, kleding en benodigdheden aan de daklozenopvang, ga hier koken, maak een maaltijd voor een oudere buurman, of biedt aan om boodschappen voor diegene te doen. Wat ook echt leuk is om te doen is je aan te melden voor NLDoet, Amsterdam CARE’s, of misschien is het wel iets voor je om lion te zijn!

7. Strooi met liefde

Stuur een kort berichtje naar je dierbaren en laat hen weten hoeveel ze voor je betekenen. Maak het uiteraard wel persoonlijk! Met een ‘copy, paste’ verhaal sla je natuurlijk de plank geheel mis! Ik ben zelf dol op kleine cadeautjes en dan word ik blij van de betekenisvolle engelen van Return to sender.

In Azië staat het gouden papier symbool voor geluk. Brand de kaars, en het geluk zal je toestromen.

8. Doneer je talenten aan een goed doel.

Je eigen talenten, netwerk, of kennis zijn vaak heel waardevol voor een ander. Een vriendin had hulp nodig bij haar LinkedIn profiel, een ander kun je helpen met zijn CV. Handig ben ik niet, maar sjouwen, een tuin aan kant maken, of een kamer leegruimen kan ik zeker! Een engel zijn voor een dag is best leuk!

Trakteren is altijd heel erg leuk!

9. Help eens een harig, gevinde of gevederde vriendje.

Ook dieren hebben hulp nodig. Een vriendin van me ging vaak honden en katten aaien in het asiel. Nooit bij stil gestaan dat deze dieren ook aandacht nodig hebben! Zelf verkies ik het pleegkind traject! Ik heb me vandaag aangemeld om eens per maand een kindje op te vangen en iets leuks te doen. Het is een hele kleine geste, maar in het leven van een kind kan het groots zijn, tenminste dat hoop ik!

“Always be kind to everyone you meet because everyone is fighting a hard battle and your soft words can bring a smile to his face, touch his heart, soothe his soul or inspire him to be a better person. Always work to be a better person“

10. Wees online aardig

Mijn hart maakt vaak een sprongetje bij een compliment, lieve reactie, of een online geste. Ook van vreemden is dit ontzettend leuk. Vandaag ga ik er eens voor zetten en ga op al die leuke Posts reageren

Herkomst

Sinds 1993 verlenen velen een dienst aan een ander op 22 augustus. De “wees een engel dag” is een fantastisch streven dat in het leven geroepen is door Jayne Howard Feldman. Ze bedacht deze themadag tijdens het fotograveren van engelen beelden in Maryland, Amerika. En riep deze bijzondere dag in het leven. Toch wel leuk om de herkomst te weten van “wees een Engel dag” Fijne dag iedereen!!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief