Delen vinden we super lief

Elke dag van het jaar heeft wel een thema waarop een specifiek onderwerp speciale aandacht krijgt. Dag van de leerkracht, dag van de kraamtranen, kinderwens, nationale relaxdag en… één van mijn all-time-favoriete themadagenis toch wel TEDDYBERENDAG! Deze dag komt overeen met de hug a bear day waarbij het om het knuffelen gaat, maar vandaag staat de echte teddybeer in de spotlight! Het is vandaag de dag waarop ieder kind zijn beer een extra knuffel geeft en alle volwassenen even terugdenken aan vroeger, aan hun liefste, wellicht allereerste beer.

Knuffel je beer op teddyberendag

Snurk, teddybeer, teddyberendag,beddengoed, slapen, bedritueel, flanel, amsterdam

Weet jij nog hoe jouw beer eruit zag? Ligt hij in de kast of op zolder? De mijne ligt in een doos, naast mijn babypop. Heel af en toe maak ik de doos open en knuffel ik mijn lieveling van vroeger. Met z’n ene oog en een gat in zijn poot is ie nog steeds mijn hartendief. Ooit heb ik ook hele lieve beren voor mijn kinderen gekocht.

Vier teddyberendag mee

Dat waren mooie momenten. In de winkel met mijn zwangere buik, mijmerend over mijn ongeboren kind. Alleen al voor hen vier ik vandaag Teddyberendag! Zoals je op de foto kunt zien, hebben we thuis aan teddyberen geen tekort. We hebben vandaag dus heel wat af te knuffelen.

Teddyberendag vieren we maar wat graag!

Knuffelen maakt de wereld een beetje mooier

Snurk, teddybeer, teddyberendag,beddengoed, slapen, bedritueel, flanel, amsterdam

Heb jij ook een beer gekocht voor jouw kleine? Is je kleine ook zo gehecht aan z’n beer? Wie weet trekt hij of zij ooit ook even de la open om beer lekker ouderwets te knuffelen. Daar hoef je geen kind voor te zijn, ook volwassenen doen dat (stiekem)nog met veel plezier. Dat bewijst deze themadag des temeer. Ik ken voldoende mensen om me heen die hun eigen knuffel, of teddybeer nog wel in buurt van de slaapkamer hebben liggen. Het blijft toch nostalgie!

nachtlampje, Sophie de giraf

Bedritueel

Misschien denk je er wel eens aan terug als je ’s avonds je kind naar bed brengt. Je kind lekker instoppen, beer er naast, samen onder de dekens en papa of mama die nog een verhaaltje voorleest. Tot slot kind en beer allebei nog even knuffelen en daarna oogjes dicht. Zo’n vast bedritueel is belangrijk voor een kind. Dat voelt vertrouwd en veilig. En het is een vertederend gezicht; kind en beer samen onder de dekens zo vlak voor het slapen gaan, nachtlampje aan, kus, knuffel & Sweet Dreams…

Vieze beren niet wassen alsjeblieft

Nu we het over beren hebben. Sabbelt jouw kind op zijn beer? Stinkt ie misschien zelfs een beetje, maar mag beer beslist niet gewassen worden? Dit heikele punt zullen vele jonge ouders herkennen. Een afgekloven beer die nodig in de was moet, maar huizenhoge drama’s als je je daar ook werkelijk aan waagt. Want dan ruikt beer niet meer naar beer. Beer is beer niet meer. Mijn zoon lag vroeger 2 nachten te huilen in zijn bedje. Niets hielp. Zij beer rook niet meer naar beer en dat was mijn schuld, ook dat nog. Domme, onwetende moeder… Je begrijpt dat me dat nooit meer is gebeurd!

Gelukkig kwam de geur na verloop van tijd weer terug. Beer is daarna nooit meer gewassen, hij zag er een beetje viezig uit en stonk ook een beetje, maar dat nam ik op de koop toe. Weet jij trouwens hoe de Teddybeer ontstaan is? Hier een link naar zijn geschiedenis. Heel leuk om te lezen.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief