Delen vinden we super lief

Hug a Bear DayHet is vandaag “Hug a Bear day” dag. En ja, voor alles is er wel een dag, maar deze dag spreekt me enorm aan. We geven elkaar eigenlijk te weinig knuffels. Ik ga heus mijn collega’s niet langs om ze een knuffel te geven. Maar mijn naasten en kindjes krijgen er vandaag eentje extra..…Iedereen heeft immers wel eens een knuffel nodig. En ook de vergeten kinderen in ons land krijgen een dikke knuffel… in de vorm van een sms aan stichting het vergeten kind.

Een knuffel op Hug a Bear Day

Een stevige knuffel geeft ons warmte, genegenheid en liefde. Het is een standaard ritueel bij mijn kinderen. Ik krijg er zelf een warm hart van en mijn kinderen voelen er zich door geliefd. Er gaat geen dag voorbij zonder een knuffel en een kus. Dat is ook wel het voordeel van drie kuffelkonten van kinderen en een teddybeer als man.Hug a Bear Day negen maanden beurs sporten

Nu ik ouder ben, merk ik dat we het bij volwassenen eigenlijk minder doen. Een dierbare vriendin, vriend, mijn man en familie krijgen altijd wel een knuffel, maar je merkt dat er op latere leeftijd meer afstand ontstaat.  Of wat dacht je van een grote groep vergeten kinderen. Vandaag sta ik hier dan ook extra goed bij stil. Stichting het vergeten kind zet zich voor deze kwetsbare kinderen in en is gestart met een belangrijke, waardevolle campagne.

Campagne stichting het vergeten kind

De nieuwe campagne ‘Omarm ze’, van Stichting het vergeten kind is te zien en te horen op televisie, radio en internet. Hier geef ik graag aandacht aan. Stichting het vergeten kind heeft tal van commercials gemaakt, om de ernstige situaties van de vele kwetsbare kinderen in ons land aandacht te geven. Eentje daarvan is de commercial met de oproep om een sms te sturen met het woord KINDEREN naar het sms-nummer 4333. Hiermee doe je een eenmalige donatie van drie euro, exclusief telefoonkosten.

Meer informatie over deze sms actie: klik dan hier Voor alle  versies van de nieuwe commercials kun je op het YouTube kanaal van Het Vergeten Kind bekijken.

Hug a Bear DayHug a Bear Day sporten middelste kind

En zo geef ik het vandaag ook vorm:

  • Mijn dierbaren krijgen vandaag een dikke knuffel voor vertrek. En nee geen vluchtige knuffel, maar een extra lange knuffel die er toe doet.
  • Bij het bed ritueel vanavond ga ik alle knuffels bij langs op het bed van mijn kids. Er zitten een aantal bij die wel wat meer aandacht verdienen.
    Gerelateerde blog: Het bedritueel – Help! Hoe slaapt mijn kindje goed
  • In Artis zijn er helaas geen beren anders was ik er naartoe gegaan. Superleuk idee om een beer in de dierentuin te bezoeken
  • Je kunt een kaartje of berichtje sturen op “Hug a Bear Day” met een beer en een toffe beer quote

Liefde
Knorretje: ‘Hoe spel je liefde?’ Poeh beer: ‘ Dat spel je niet, dat voel je.’

Vriendschap
Een dag zonder vrienden is als een pot zonder één druppel honing.
Als je 100 jaar oud kunt worden, hoop ik 100 minus 1 te halen, zodat ik nooit zonder je hoef te leven.

Geloof
Er is iets wat je altijd moet onthouden…Je bent moediger dan je gelooft, sterker dan je lijkt en slimmer dan je denkt.

&  last but not least: ‘Een beer, en hoe hard hij ook zijn best doet, krijgt een buikje als ‘ie niet traint’

Eigenlijk zou het elke dag “Hug a Bear Day: moeten zijn. Een liefdevolle en ook nog eens gezonde dag. Want met een knuffel maak je oxytocine aan Hiermee verlaag je het stressniveau en ga je je veel ontspannender voelen.  Dus knuffel gewoon die knuffelbeer die op zolder ligt en voel je weer top! Ik heb mijn levende knuffelbeer thuis op de bank zitten en kruip vanavond maar weer stevig tegen hem aan.  En uiteraard stuur ik ook die SMS naar met het woord KINDEREN naar het sms-nummer 4333 Wie goed doet, goed ontmoet. Daar geloof ik heilig in!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief