Delen vinden we super lief

Vandaag 1 augustus is het de Werelddag van de Vreugde, een dag waarop hopelijk ook jij stil staat bij de vreugde in jouw dagelijks leven. Het delen van mijn geluk, liefde en vreugde maakt het leven kleurrijker, socialer en fijner. 

Werelddag van de vreugde

Mijn kinderen geef ik dagelijks een missie mee; glimlach naar een vreemde, geef een compliment aan iemand, wees dankbaar en help iemand met iets kleins. Een oprechte glimlach kan zoveel verschil maken in iemands leven en meer impact hebben, dan dat je je eigenlijk realiseert. De kinderen leren hierdoor inzien dat het recept voor geluk en vreugde niet ingewikkeld in elkaar steekt. Waardevolle levenslessen die ik ze al vroeg hoop mee te geven

Vreugde ervaren

De zomervakantie ben ik alleen met de kleintjes en kende zowel highs en lows. Zoveel tijd doorbrengen met de kinderen is bijzonder waardevol en tegelijkertijd mis ik mijn sidekick, mijn partner in crime. Het geluk van een nieuw huis, waar mijn man aan de klus is. en ook drie kindjes blij maken met hun nukken, is een fijne uitdaging. Ik wil niet tekort schieten aan mijn familie, vrienden, mijn echtgenoot, mezelf en met name mijn kinderen. Veranderingen door de verhuizing hebben voor hen heel veel impact met name het afscheid dat ze moesten nemen bij tennis, hockey, op school of van vrienden. Daarom willen we het voor hen goed doen en zoveel mogelijk vreugde bieden.

rts, return to sender, jubileum ,katja schuurman, here bugu, hold powder
15 jaar return to Sender vierden we met heel veel vreugde

Deze 2 weken staat in het teken van het vullen van hun hartjes met vreugde. En dat het op 1 augustus werelddag van de Vreugde is en in ten minste veertien landen wordt gevierd, is een leuke bijkomstigheid, alsof het zo moest zijn. Met name in Chili, Brazilië, Spanje en Argentinië staan ze er bij stil en vandaag ook in Rheeze, Apeldoorn en Diemen. Nu vraag je je wellicht af hoe je dan die vreugde kunt vinden of creëren? Daar heb ik uiteraard over nagedacht.

vreugde, plezier, liefde, werelddag van de vreugde
Gerelateerde blog: Ben je als zondagskind een geboren geluksvogel?

Kies voor vreugde

Ik heb mezelf aangemeld voor de mailing lijst van positieve quotes. Iedere ochtend begint mijn dag met een fijne quote die heel vaak spot on is. Vreugde en geluk begint bij jezelf heb ik zelf ervaren. Mijn kinderen kunnen nooit vreugde ervaren, of gelukkig zijn, als ik het niet ben en het meegeef. Begin dan ook met jezelf is mijn advies.

Gooi je issues overboord, heb geen spijt van dingen die je niet hebt gedaan, leef met lef en focus op alles dat positief is ingestoken. We komen met niets op aarde en vertrekken ook met helemaal niets, het enige dat we kunnen achterlaten zijn mooie herinneringen en bijzondere momenten. Geniet dan ook van het moment, van de kleine dingen, wees dankbaar voor wat er op je pad komt, gooi je huisregels soms overboord en knuffel je dierbare nog een keertje extra. Je hart zal vandaag op de werelddag van de vreugde gevuld worden met mooie vreugdevolle momenten.

Gerelateerde blog: “Kies Positief” in het leven staan” Dat lukt zeker met deze 12 uitdagingen 

knuffelen tegen de kou, straffen

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief