Delen vinden we super lief

‘Schat wanneer zijn we in Diemen komen wonen’? ‘En weet je de naam van de notaris nog? ‘App je me die zo even, ik ben nu onderwerp naar de Gamma om verhuisdozen te halen…

We zijn met de actiepunten bezig die de makelaar ons heeft gegeven om ons huis verkoop klaar te maken. Het begint met het doornemen en afvinken van veel actiepunten, dat voor ons begint bij het ontspullen. Met z’n vijfjes hebben we veel bij elkaar verzameld. Verhuizen is serieus een goed idee om je te ontdoen van alle onzin spullen.

Klein achterstallig onderhoud wordt opgepakt

Actie in de taxi

In de avonduren zoeken we alles braaf bij elkaar en nemen we de checklist samen door. Verhuizen doe je immers ‘even‘ naast je dagelijkse werk, het gezin en sociale activiteiten. We liggen ruim op schema, al vergt het verkopen van een huis een strakke, daadkrachtige voorbereiding. Er komt aardig wat bij kijken als je het huis te koop zet, en in ons geval Diemen dan echt gaat verlaten voor een huis in Apeldoorn. We nemen echt een stap buiten onze comfort zone. In Diemen ligt immers ons hart, de plek waar we alles hebben opgebouwd en waar ons we aan het wortelen zijn.

Kamperen in eigen huis nu we de muren laten strak trekken.

Huis verkopen stappenlijst

binnen, zomer, achtertuin

Naast het ‘ontspullen‘ en het ‘uitzetten van verkoopopdrachten op marktplaats‘, zijn er diverse kleine klusjes die we oppakken. We grapten al dat het er thuis nooit zo strak heeft uitgezien. We hebben zelfs onze granollen muren laten strak trekken, de tuin is aangepakt en de trampoline heeft plaatsgemaakt voor een lounge set. Daarnaast kregen we veel vragen over onze recente verbouwing, ‘want was het huis niet future proof voor jullie’?

Onze oprit in Diemen

De tuin is aan kant gemaakt, muren geschilderd, terras met de hogedruk spuit aangepakt en klein achterstallig onderhoud opgepakt. De makelaar is langs geweest, de strategie van verkopen is doorgenomen en het energielabel is aangevraagd. We willen op geen enkel wijze kopers afschrikken door iets na te laten.

Gute laune, buitenkussens, kussens, woonaccessoires, interieur

Advies inwinnen

We hebben er bewust voor gekozen om een makelaar in de hand te nemen. Dit voelt goed en er komt zo’n run op onze woning in deze gekke woningmarkt, dat we daar graag een expert voor inzetten. Daarnaast hebben manlief en ikzelf beiden een fulltime baan waardoor we het graag uit handen geven.

De huidige makelaar weet van wanten, voor haar is the sky the limit en heeft een groot netwerk in Amsterdam waar onze doelgroep woont. Dat is mijn inziens een jong gezin, een doorstromer, of de Young Urban professional die graag een gezin begint in een 5 kamer huis aan het water en toch niets wil missen van Amsterdam. Diemen is heerlijk om te wonen, we gaan het gewoon echt enorm missen. Een ander leuke opdracht vanuit de makelaar was om zelf een tekst te schrijven voor bij de plaatsing op Funda en zo ‘geschiedde’.….

Als studenten met pizza op schoot de verhuis periode door.

De verkoper vertelt… waarom diemen

Zo’n vijftien jaar geleden woonden we in de levendige Amsterdamse stadswijk de Pijp. Op de Pieter Aertszstraat gingen we samenwonen in een 60m2 appartement waarna we al snel wisten dat wij bij elkaar hoorden. Met twee auto’s en behoefte aan ruimte, merkten we dat we ons appartement begonnen te ontgroeien. We zochten naar meer woonruimte, minder anonimiteit en meer het dorpsgevoel. We wilden wel graag nabij de stad blijven wonen en hadden daarnaast een grote kinderwens.

Wonen nabij de Albert Cuyp

Om ons uit de stad te krijgen, hadden we een lang, kritisch verlanglijstje waar het nieuwe huis aan zou moeten voldoen. Een tuin, (gratis) parkeergelegenheid voor twee auto’s, goede uitvalswegen, dicht bij de stad, goede openbaar vervoer verbinding, een zeer kindvriendelijke buurt en omgeven met fijne plekjes in de buurt voor een hapje en drankje, nabij de natuur. Dat we concessies moesten doen. zonder een torenhoog budget, leek me duidelijk. Maar niets bleek minder waar!

Gelegen in Diemen ligt onze ruime woning aan de Knoopkruid. De woning heeft een woonoppervlakte van 128 m2 en bevindt zich op een perceel met een oppervlakte van 130 m2. De woning is gebouwd in 1982 en heeft een recente renovatie ondergaan

> Familiehuis met tuin, vrij uitzicht en gelegen aan het water

souza for kids, prinses

Dat het een ruim huis aan het water zou worden, met een tuin op het zuiden, 5 slaapkamers, een schuurtje, eigen oprit, vrij uitzicht en een heerlijke buurt met fijne mensen, had ik niet durven dromen. Wel grapten vrienden dat we gingen emigreren naar Diemen, terwijl ze vervolgens wel graag bij ons in de tuin kwamen barbecueën.

De auto’s konden vrij geparkeerd worden, we hadden een tuin en de stad kon in mum van tijd bezocht worden doordat de metro achter het huis ligt. Een ideale ligging voor deze dorpse meid uit Hardenberg, gelegen in het verre oosten van het land. Gaandeweg ben ik toch een stadse geworden en loop ik graag rond in de stad, of over mijn geliefde Albert Cuyp.

Ons huis staat op Funda, dat is toch wel even slikken!

Buiten je comfort zone

Dat we destijds de stap namen om te verhuizen, is de beste keuze ooit geweest. Diemen is de plek waar we drie kindjes kregen, waar vrienden komen BBQ-en, feestjes worden gevierd, vriendschappen gesloten zijn, waar de kinderen op sportclubjes zitten als Hockey, paardrijden, zwemles, ballet en waarna we in 10 minuten op de nieuwmarkt zijn met de naastgelegen metro.

Bloemen worden nog steeds wekelijks op mijn geliefde Albert Cuyp gehaald en ook Genco (Van Woustraat), mijn lokale supermarkt kan altijd op mijn bezoekjes rekenen. En theater Carré, de Arena, of het Ziggo Dome bezoeken we regelmatig op de fiets, of snel met het OV.

Ons tuin is ons kleine Ibiza in Diemen Zuid

Diemen is echt zo gek nog niet. Vooral met de komst van de kindjes en deze gekke Covid thuiswerken periode, kan ik me niets anders voorstellen dan een huis met een tuin, omringd door kinderspeeltuinen en uitvalswegen naar de natuur. “stel je voor dat we nog 3 hoog woonden in Amsterdam’’ spraken we regelmaat uit, terwijl we onze kinderen buiten zien spelen voor ons huis.

Lusten en niet de lasten

Het Amsterdamse gevoel namen we mee naar een fijn huis in Diemen waar we wel de lusten en niet de lasten hebben van de grote stad. Kinderen spelen hier op straat, schaatsen op de sloot achter het huis, gaan bootje varen op warme zomerdagen, of wandelen naar één van de vele speeltuinen in de buurt. En als we geen zin hebben in koken, schuiven we aan bij Stefano, onze bevlogen Italiaan bij restaurant Margherita tutta la vita.

wensboom actie Diemen

Op loopafstand winkelen we in het Kruidenhof voor al onze dagelijkse benodigdheden met onze all time favoriete wijnhandel waar de eigenaar bij elke fles wijn een mooi verhaal kan vertellen. In het fijne winkelcentrum in stadshart Diemen doen we onze boodschappen en is het fijn shoppen bij Bloem, de Douglas, de Hema en vele fijne kledingzaken. En in 10 minuten ben je met de naastgelegen bus in het levendige Amsterdamse poort.

Lopend naar school basisschool de Ark

Fijn wonen

Het is fijn wonen in Diemen zuid, dat ik echt mijn thuis heb gemaakt. De plek waar onze kinderen op loopafstand op school zitten en hun eerste jaren de basis hebben gelegd. En als de zon gaat schijnen, zit ik graag op ons eigen terras van de zon te genieten, van het vrije uitzicht. In de zomer waan je je zelfs in je eentje met alle begroeiing. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de natuur en het nabijgelegen groene hart van Nederland waarvan Diemen het noordelijkste punt is.

Ons huis in Diemen kreeg recent nog een make-over

Ik kon het niet laten…

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Gdp-HhV66Fo" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Tot slot

En toch verlaten we Diemen en gaan we op 45 minuten afstand wonen in Apeldoorn. Het was mega ruimte, dichtbij familie, de groene omgeving en bovendien het unieke rijksmonument dat op ons pad kwam. De Hermitage heeft een eigen oprit nabij de stad, is een huis voor een vlag, heeft serres om twee werkkamers in te maken en heeft een tuin als in mijn dromen. Je begrijpt dat veel vrienden al hun kampeerplek hebben gereserveerd voor deze zomer…

Tig kamers om gasten in te ontvangen en ruimte voor onze dromen, ambities en wensen. We volgen ons hart, want dat klopt… al laten we echt een stukje achter en blijven we nauw betrokken bij diverse dierbaren, die verhuizen stiekem mee…

Avonturen in eigen woonkamer nu we ons huis verkoop klaar maken.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief