Delen vinden we super lief

Voorlopig gaan we verven, verven en nog eens verven. Ik ben heel wat keren verhuist in mijn leven. De ene keer naar een uitgeleefde studentenkamer, de andere keer naar een serieus mooi grote-mensen-huis. Ik heb nooit veel hoeven doen voordat ik mijn spulletjes op hun nieuwe plek stalde. Maar wat altijd moest gebeuren was een nieuw fris laagje verf op de muur. Dus ook dit keer staan er al wat potten Sigma klaar. Juist dat nieuwe laagje op de muur maakt het echt ons nieuwe huis. Alles oogt schoon en fris en is klaar voor een nieuw begin.

Potten verf van Sigma

Zoals bij zoveel dingen valt er ook in schilderland heel wat te kiezen. Eén ding weet ik zeker, ik wil niet volgend jaar de hele boel opnieuw verven. Dus een beetje kwalitatief, goede verf is gewenst. Wij hebben gekozen voor verf van Sigma. Een merk wat al jaren meedoet en van goede kwaliteit is. Het biedt goede oppervlaktebescherming zonder het milieu te veel te belasten. En niet onbelangrijk: het ziet er top uit!

Verf voor binnen en voor buiten

Een groot huis betekent ook heel veel muren die voorzien moeten worden van een likje verf. Stuk voor stuk wordt elke kamer aangepakt. Zeker bij een ouder huis is het belangrijk om goede verf te gebruiken. De binnenmuren krijgen een laagje Sigma perfect matt. Dit is een muurverf op waterbasis die mooi egaal in aan te brengen is. Want we willen natuurlijk geen strepen in onze nieuwe huiskamer. Het buitenschilderwerk laten we doen. Gelukkig maar, want er blijft genoeg werk over voor onszelf.

Stap voor stap

verf afplakken klussen huis

Super leuk zo een rijks monument, maar schilder technisch vraagt het nogal wat inspanning. Elk raampje en kozijntje is afgeplakt en ingepakt. Van buiten af lijkt het er nu alsof we papieren gordijnen hebben opgehangen. Op verschillende plekken bladert de oude verf er af. Dat moet eerst nog “even” schilderklaar gemaakt worden. Oude muren zijn niet de makkelijkste om van een kleurtje te voorzien en kunnen wel een extra beschermlaagje gebruiken. Zonde als je zo een rijksmonument verpest met de verkeerde verf op de muur.

Een pot roze verf

De meeste muren worden wit. Of in ieder geval witachtig. Soms met een leuk contrasterend kleurtje er naast. Dat is wel eens anders geweest. Zo heeft een helpende vriend een keer mijn studentenkamer lichtroze geverfd. In ons vriendinnenstudentenhuis hebben we alle muren een andere kleur gegeven door gewoon de restjes verf van een bevriende schilder te gebruiken. Het werd….bijzonder.

Elke kamer anders

poster store, interieur, slaapkamer, logeerkamer

Voor de kids is hun nieuwe kamer het hoogtepunt van de verhuizing. Iedereen mag zelf kiezen wat ze willen. Tot op zekere hoogte dan. Zo wil de jongste een stoer behangetje terwijl de oudste twee een leuk kleurtje hebben uitgezocht. Voorlopig maken de kwasten overuren en ik kan niet wachten om het eindresultaat te mogen bewonderen.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief