Delen vinden we super lief

Bij het verhuizen an sich komt er veel kijken. Naast de grote rompslomp rond het inpakken, adres wijzigingen doorgeven en voorbereidingen, blijft je kind soms ook met onzekerheden worstelen: wat gebeurt er met mijn vriendjes, mogen ze wel naar onze nieuwe woning huis komen en zie ik ze nog wel vaak?

Hoewel je er als ouder weinig aan kunt veranderen, kan het misschien helpen om samen op een originele manier aan de slag te gaan met een verhuiskaart. Zo kun je proberen om samen leuke, originele verhuiskaarten, of een housewarming kaart te maken. Op deze manier zullen ze zich betrokken voelen en tegelijkertijd weten ze dat hun vriendjes altijd welkom zullen zijn, ook na de verhuizing.

Ook wij gingen aan de slag en mijn zoontje ging tekenen. Vervolgens bestelden we alle verhuiskaarten online bij Greetz net als toen opa 80 werd. Nieuwsgierig naar het resultaat? Lees dan snel verder!

Nieuwe sleutels en ook nieuwe buren. Door te verhuizen komen er ook veel nieuwe avonturen
We zijn uit ons jasje gegroeid en maken ons op voor een huis waar veel mag worden gesnoeid.. New beginnings, new memories, new home

Creativiteit van mijn kind als jouw grootste troef

Verhuiskaarten kun je op diverse manieren maken en voor je het weet creëer je jouw eigen originele verhuiskaart. Zo zou je bijvoorbeeld samen met je kind kaartjes kunnen tekenen en inkleuren. Op deze manier geef je je kind de mogelijkheid om zich op creatieve manier te uiten gedurende de uren dat jij aan het inpakken bent. Tegelijkertijd kun je hen ook af en toe zelf de adreswijziging toe laten voegen en maken ze de enveloppen gelijk heel mooi met glitters en kleurtjes.

We wilden ons huis graag laten tekenen voor op onze verhuiskaart. Dit kun je ook zelf doen door een gratis app te gebruiken Sketch master en dit over te trekken met eigen potlood, of strakke stiftpen voor een strakke design. toch koos ik voor Artli waar je het gelijk kunt laten inlijsten voor het echte werk!

De creativiteit van je kind kan altijd ingezet worden als troef. Het kleuren van tekeningen, het schrijven van mooie gedichtjes., of het huis tekenen zoals zij het zien. Zelf ben ik dol op familie tekeningen en wil dit graag gaan gebruiken op onze verhuiskaart. Deze accentuering van autonomie, die je als ouder zal tonen tegenover je kind, zal je kind helpen om op een correcte en spontane manier om te gaan met de nieuwe situatie. Verhuizen is immers heel spannend voor kleintjes. (voor ouders stiekem ook hoor!)

lavistique, poes, kat, huisdieren, portret
Het is er dan toch echt van gekomen, we hebben een nieuw onderkomen. Onze kat Selva & rosé gaan op stand wonen en wij gaan met hen mee… Een hoofdstuk is voorbij en er ligt een lege bladzijde klaar om gevuld te worden met nieuwe herinneringen Ontwerp Lavistique

Gedrukte verhuiskaarten en een kinderhand: de perfecte combinatie voor originaliteit

Als je als ouder denkt aan een mooie, originele verhuiskaart, dan kan je nog altijd beslissen om zowel je kind als jezelf eens volledig te laten gaan. Verschillende drukkerijen produceren zwart-wit platen, die je dan samen met je kind kan inkleuren. Op deze manier breng je zowel als ouder en als kind zelf vorm aan de gedrukte kaartjes voor de adreswijziging op te noteren. Wij hebben zelf nog de pen tekeningen uit 1875 en bouwtekeningen uit 1930 die we willen laten printen. De kinderen kunnen deze met een kinderhand opvrolijken.

Ook kun je leuke animaties en kleurplaten zoeken die je samen inkleurt. Dit zal het verhuiskaartje een soort “personal touch” geven. Als je als ouder toch een gedrukte tekst wilt, kan je de achterzijde blanco houden. Deze blanco achterzijde kan dan gebruikt worden om een tekst op te schrijven, of een tekening op te maken. Zelf laten we een standaard tekst drukken en daaronder signeren we het allemaal met onze naam.

De Hermitage, apeldoorn
We lieten ons huis tekenen bij Artli en kijk wat een prachtig resultaat

Creatief aan de slag

De verhuiskaart kun je tekenen, laten drukken, of met de hand schrijven. Ook hebben gedacht aan een foto van het oude en het nieuwe huis, naast elkaar of wat dacht je van het ‘laten tekenen van je huis‘, ook een fantastisch idee. Met een app hebben we ons huis zwart wit laten afdrukken en hier creatief mee aan de slag gegaan. En als je eenmaal Canva.com hebt ontdekt kun je zelf digitaal gaan ontwerpen.

En net zoals vele dingen in het leven, kunnen kinderhandjes wonderen verrichten als we spreken over het tonen van creativiteit. Kijk zelf maar…de tekening van mijn zoontje is een schot in de roos. En op de andere kant komt een pentekening van de bouwtekening uit 1875 van ons (rijks) monument.

Voor ons vijfjes werd ons huisje ietwat te klein
ook al was het er echt onwijs fijn…. We like to Move it, Move it

Tot slot

Om onze vrienden, familieleden en ook media bureaus te informeren over onze verhuizing hebben we zo’n 150 verhuiskaarten uitgestuurd. Het was een groot aantal en had ook via de mail gekund, maar dit is toch persoonlijker en werd enorm gewaardeerd. Het resultaat mocht er ook wel wezen al vond ik zelf.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief