Delen vinden we super lief

We zijn ons huis ontgroeid hebben we nu definitief besloten. De gang lag wederom vol met de kinderschoenen, de jassen puilden uit op de kinderkapstok en in de trapkast donderde alles uit de stellages toen ik zocht naar stofzuigerzakken. Er volgde een harde kreet waar mijn man op af kwam, waarop ik vervolgde dat ik het echt spuugzat ben. Begin dit jaar hebben we een uitbouw op zolder voor een extra werkkamer, ook hebben we er een extra logeerkamer bijgemaakt door een scheidingswand. De kamertjes zijn ruim, stijlvol ingericht, met mijn houten droomvloer en van alle gemakken voorzien, toch voelt het voor mij een te kleine ruimte nu de kinderen groter worden. De vraag of we gaan verbouwen of verhuizen is al vaak de revue gepasseerd.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Family, fun & lifestyle blog (@olivettepuntnl)

Te veel spullen

We hebben te veel spullen is een conclusie, of wellicht hebben we toch te weinig ruimte met ons vijfjes. Er is nog 1 optie; een uitbouw met schuifwanden richting de tuin, net als bij de buren, dat 30m2 meer woonruimte betekent, maar wel voor een extra 50.000 Euro. Dat houdt een nieuwe hypotheek in, tegen een hoge rente. En dan hebben we het niet eens over het verbouwen zelf gehad. Een echte no-go als je beiden veel moet thuiswerken. Daar is zowel het verbouwen of verhuizen geen goede match mee!

poster store, interieur, slaapkamer, logeerkamer
Een extra logeerkamer moet uiteraard getest worden

Verbouwen of verhuizen?

‘Moeten we niet gewoon op huizenjacht gaan’, vroeg ik Kay, mijn man. Dit deden we al voorzichtig afgelopen twee jaar, maar hebben nooit iets kunnen vinden. De prijzen zien we stijgen en met onze wensen komen we er niet uit. In Weesp is er een nieuwbouwproject, maar is dat wat we willen? Het moet een aanzienlijke verbetering zijn, wil ik weg gaan uit Diemen. Verhuizen met kinderen is immers niet ideaal en het liefst blijven we dan ook in onze eigen vertrouwde omgeving, waar we de bakker, slager en burgermeester bij naam kennen.

nieuwjaarsnacht, rommel, ruimte, verhuizen of verbouwen

Daarnaast gaat het aan mijn hart om de kindjes te onttrekken aan hun dierbare vrienden, buurjochies en klasgenootjes. Je trekt ze weg uit hun vertrouwde omgeving en qua karakter zal het ene kindje daar beter bij gedeien dan het andere kindje. Tennis, Hockey, onze vertrouwde speelplekken, de bekende gezichten, vriendschappen.

We beginnen ons hier te wortelen en kies je er dan voor om weg te gaan, of is verbouwen toch beter? Dilemma’s, dilemma’s De vraag of we moeten gaan verbouwen of verhuizen speelt dus al wel langer in ons hoofd, maar blijft onbeantwoord. Het kleine geluk dat we nu hebben is ons zoveel waard!

wortels, verhuizen, back to her roots, dedemsvaart, de tippe

Het roer om

De mooiste verhalen hoor ik om me heen. Mijn zusje ging al back to her roots en vertrok van een rijtjeswoning naar een grote woonboerderij. Een Amsterdams vriendinnetje ging van hartje Amsterdam naar het Brabantse Vught en dierbare vrienden verlieten hun geliefde Haarlememmerweg in Amsterdam, waar altijd wat te doen is, voor het groene Hoenderloo.

verhuizen, te koop, nieuw huis, tips

Ook zie ik de trend bij klasgenootjes van mijn kinderen waarbij de vraag of ze moeten gaan verbouwen of verhuizen, het laatste werd. Zo vertrekt een gezin naar Limburg en gaat een ander klasgenootje groter wonen in Amersfoort. Voor het zelfde bedrag zit je ruimer en groener, al moet je er wel wat voor over hebben. Ook in de blog & influencer wereld zie je de trend om  ‘het roer om te gooien’. Content kun je immers overal creeëren en dan zit je niet vast aan de stad. (al waren hier wel de toffe pers events pre -corona)

bakkum

Op adem komen

Blogger de Huismuts vertrekt uit de grote stad richting Den Bosch met een vakantie plekje in Bakkum, Saskia Weerstand verruilt de Amsterdamse binnenstad voor het groene Noord-Holland en vele anderen inspireren me. We kochten afgelopen jaar zelf een vakantieverblijf op de sprookjescamping waar ik vaak naartoe ga om te bloggen, met mijn zussen kan bijkletsen, kan werken, of een BBQ en wijn festijn organiseer met vrienden onder de veranda. Een fijne plek naast het hectische bestaan in het westen om op adem te komen. Het was onze kleine variant van ‘het roer omgooien”

verbouwen of verhuizen, camping, sprookjescamping, vakantiehuisje, chalet, mobilehome
Of we gaan verbouwen of verhuizen, daar hebben we geen antwoord op, Wij kozen voor een vakantieverblijf in de natuur.

Mindset switch

We merkten dat met het huidige thuiswerken ook prima op de camping konden verblijven en geconcentreerd konden werken. Soms beter zelfs met zoveel natuur, razendsnelle internet en rust om me heen. En nu ik ben gewisseld van baan heb ik veel meer vrijheden. De pandemie heeft onze mindset doen veranderen en ons laten realiseren dat we niet vast zitten aan het westen. We kunnen vanuit de hele wereld werken en mijn geliefde blog Olivette ook aandacht blijven geven.

Het draait nu minder om diverse persevents, film & theater premières en uitjes. Het draait om ons vijfjes, ons gezin waarbij het kleine geluk een groot goed is.

fifty shades freed
Film premiere Pathé Tuschinski

Tot slot

Zoals je kunt lezen zijn we er gewoonweg nog niet uit of we gaan verhuizen of verbouwen. Voooalsnog blijven we waar we zitten en zit er niets anders op dan dat we gaan opruimen. De Duplo en Lego wordt uitgezocht en de woonkamer wordt weer van ons. We maken ruimte in de kastjes, gaan ontspullen en marktplaats is onze grotoste vriend. En voro de rust en rumte hebben we ons vakantieverblijf. Op beide plekken het beste van beide werelden. Een fantastisch alternatief en met alle Marktplaats verkopen komt er thuis steeds meer ruimte vrij, een verademing….

gigantmeubel, tv meubel, woonkamer, styling,
Tv meubel dat bij iedere interieur past

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief