Delen vinden we super lief

Sinds vorige zomer is mijn 6-jarige dochter gegrepen door het hockey virus. Veel van haar vriendinnen waren al lid van HC Diemen en na een paar proeftrainingen in de zomer wilde ze dus ook ‘op hockey’. Super leuk natuurlijk. Ik ben in de stellige overtuiging dat een teamsport heel goed is voor de ontwikkeling van kids. En een Hockey club in Diemen die ook nog eens plek had voor een 6 jarig meisje is net zoiets als een unicorn vinden aan het einde van de regenboog. Dus zo geschiedde, Olivia werd lid en ging hockeyen. Maar het komt met een prijs… IK ben nu namelijk instant Hockey Moeder.

Het begon met een onschuldig appje van Team manager (heet dat zo bij hockey?) Anoeska. Wie wil er Corona ouder zijn? Nou kan dat nooit zo erg zijn als het klinkt. Dus, trouw en betrokken als ik ben, meldde ik mij aan. Pfew het viel erg mee, het bleek dat je een soort uitsmijter van het terrein bent. In een geel vestje tegen alle ouders zeggen dat ze het terrein niet op mogen. Dat kan ik. De andere ouder (want er waren er twee nodig) fungeert als plasmoeder. Ook te doen, want 6 jarigen kunnen best zelf naar de WC. Geslaagd voor test 1.

Gerelateerde blog: Hobbys, sportclubjes en activiteiten voor mijn kind! Met een zwemdiploma in the pocket gaat er een wereld open!

Helpen de club opbouwen

Test 2 kwam voorbij. Want de voordelen die een nieuwe club met zich mee breng: meteen plek en hopelijk een super leuke vereniging waar mijn dochter als het ware op kan groeien met een team, betekent ook ouder participatie. Ik heb daar geen moeite mee, vind het leuk om betrokken te zijn. Maar ik heb weer wat bedacht. Ik ga bij de huisvestingscommissie.

Er is maar 1 probleempje… ik weet natuurlijk helemaal niks van de hockey sport, hockey velden of de exploitatie van een kantine. Na het eerste contact met de voorzitter van de commissie besluit ik het wel te doen. Weer eens wat anders. Het zijn super leuke mensen en ik vertrouw er maar op dat zij wel weten wat ze doen. Als ik er niks van bak, kan ik altijd nog achter de bar in de nieuwe kantine. Oh nee wacht…. Ik kan ook niet heel goed bier tappen. Nou ja, ik denk dat mijn talent wel boven komt.

hocekyles, hockey, hcdiemen, diemen,, hockey, les, sportles, training, HC Diemen, Diemen

In de vrieskou langs de lijn

De winterstop is voorbij en de volgende Hockey moeder test komt voorbij. Er kwam een berichtje over de wintertraining. Het eerste voorstel was dat de Duckies, waar mijn dochter mee traint, op zondag ochtend om 9! uur aan moesten treden. Brrrrrr alsof 9 uur op zondag niet erg genoeg is, moet dat dan ook nog op 30 januari gepland worden. In de vrieskou! Is dit dan wat het betekent op hockey moeder te zijn. Ik vrees van wel. Dat hele korte vacuüm waarin mijn dochter wat langer ging slapen en nog geen verplichtingen heeft, is alweer voorbij.

hockey, les, sportles, training, HC Diemen, Diemen

Als hockey moeder sta je blijkbaar op zondag ochtend in de vrieskou langs de lijn. Moet je dat dan leuk vinden, vraag ik mij stiekem af? Als we volgend jaar een eigen kantine hebben en Corona voorbij is en het kan met een kop koffie in mijn handen dan wordt het in ieder geval dragelijk. Het werd nog erger, of er ouders waren die de training wilde geven! Uhm, kan ik niet gewoon Corona ouder zijn, voor die test was ik geslaagd…

borrelplateau, verrassingen, verrassing, liefde, verjaardag cadeautip

Hockey borrels met leuke ouders

Het leukste aan Hockey moeder zijn is voor mij, buiten dat mijn dochter onder de pannen is, dat ik leuke nieuwe mensen leer kennen. Nou proberen die mij allemaal over te halen om mee te gaan doen aan trim hockey. Met nul conditie en corona kilo’s om mee te slepen is het een vrij angstaanjagend idee om met een bitje in achter een super fitte meute ouders aan te moeten sjokken. Dus dat gaat hem vooralsnog niet worden. Het sporten lijkt mij absoluut leuk hoor, maar die hockey moeder horde moet ik dan nog maar even laten voor wat het is. Waar ik denk ik wel heel goed in ben… hockey borrels met al die leuke ouders die ik heb ontmoet. Daar kijk ik naar uit…. Als Corona voorbij is en onze nieuwe kantine klaar is! Doe je mee tegen die tijd?

Gerelateerde blog: Welk type moeder ben jij? Ik herken me wel in enkele stereotypen en deze zijn bloed irritant…

Liefs Mariken

Olivette is ook actief op Twitter| Facebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief