Delen vinden we super lief

“Hooray we mogen naar badje vier met de twee oudste kids (5&6)!” Bij de allereerste zwemles had ik geen idee wat me te wachten stond, maar dat veranderde al snel! Een extra hobby, of sportclubjes erbij voor de kids was niet te doen. Bij dochterlief ben ik gezwicht met tennis, maar daar had ik al snel spijt van, Je kon me na specifieke middagen echt aan het infuus leggen! Maarrrr … er is licht aan het einde van de tunnel! De zwemdiploma’s zijn in zicht, hooray! En dan nog een keuze maken in de jungle van sportclubjes, hobby’s en activiteiten voor alle drie kindjes waarbij ik mezelf niet tekort ga doen!

Rennen, vliegen, hollen…

Iedere woensdagmiddag is het in huize Olivette rennen, vliegen, vallen en weer opstaan met drie kids. Ze werkten niet altijd even goed mee en hadden er vaak de P in! Wat heb ik mijn onderhandeling tactieken en geduld op de proef gesteld om ze bijtijds in het water te krijgen, damn! Het kwam ook vaak voor dat ik s’avonds nog de laptop open klapte om de laatste e-mails in alle rust te versturen! Dat lukt gewoonweg niet met drie kakelende, giechelende, of gillende koters om extra dingen voor elkaar te krijgen!

Laat staan dat ik er nog tig sporten, sportclubjes, of hobby’s van de kids bij kon managen. Eerst die A & B diploma tackelen en dan zien we wel weer verder!

Hogere wiskunde

Wat was ik blij toen de winterstop bij tennis begon! Het was me afgelopen zomer net eventjes iets te veel. Vooral als er een dwarsligger was in de gehele planning, een kinderfeestje, krijsende zoon, eigenwijze dochter, tandartsafspraak, tien minuten gesprekken of klusjesman op de planning stond! Ik ben flexibel en kan veel bolwerken, maar de woensdag middagen zijn soms echt hogere wiskunde met zwemles, tennisles, markt, vriendjes, school en mijn werk niet te vergeten!

Mijn man, vader, buren, vrienden en bonus-opa & oma hebben me vaak bijgestaan! Het was vaak een georganiseer van jewelste! Bij de keuze van hobby’s en een sport check ik dan ook echt goed of het me niet in de stress laat schieten.

Sportclubjes

En nu met het overstappen naar badje 4 hebben we zwemles om kwart voor 6 s‘avonds… Dat wordt nog wat, ‘Fingers crossed’ dat ze dan nog handelbaar zijn, of überhaupt energie hebben. Het duurt nu niet lang meer, dat scheelt. Ondertussen oriënteer ik me op sportclubjes, hobby mogelijkheden en activiteiten in de buurt! Want sporten maakt immers gelukkig!

Hobby’s, activiteiten en sportclubjes

Met drie jonkies heb ik de extra hobby’s naast zwemles dus nog even uitgesteld. De buurjochies zitten op voetbal en in het weekend zijn ze er goed druk mee. Als ik me nog een keertje omdraai op de zaterdagochtend hoor ik de auto van de buren starten om richting het sportveld te gaan. Ook zitten klasgenootjes al op ballet, hockey, op kickboxen. Met drie bandito’s wordt het een drilkamp als ik ze overal op tijd wil gaan krijgen.

Dochterlief zit al wel op mini-tennis met drie vriendinnetjes en het leek me ideaal als m’n oudste ook een voorliefde voor tennis ontwikkelt. Toch heb je dit niet eenvoudig gestuurd, ieder kind heeft zijn/haar wensen. En je wil immers het beste voor je kind en dat is mijnziens wat hen gelukkig maakt. Dus als zoonlief wil balletten, of m’n dochter wil op voetbal dan is dat zo! Aan gender stereotypering doen we niet.

Keuzes, keuzes, keuzes…

Bij oma Carla staat er een piano en als ze ermee in de weer gaan, word ik wel enthousiast. Zouden ze pianoles leuk vinden? Dat is iets dat ik zelf heel graag had willen leren en dat gun ik ze echt. De liefde voor de gitaar is overigens ook na het zien van de film Coco en stoere Vampirina! Of zullen we voor Judo kiezen? Papa heeft dat ook gedaan en ze leren er goed mee verdedigen en vallen, ook weer goed voor Hockey. Want tsja papa heeft op hoog niveau gehockeyd en wellicht hebben ze er talenten voor. Nog wel 1 dingetje; ze hebben een wachtlijst van tig jaar! En of ik zit te wachten op wedstrijden, bardiensten en corvé, kweenie…

De Telekids Musicalschool was ook zeer favoriet

En dan hebben we nog de voorliefde voor pony’s en paardrijden. Een dure aangelegenheid maar biedt vele voordelen. Met de juiste sport leren ze risico’s nemen en hun eigen grenzen verleggen, zoals je kunt lezen tast ik nog in het duister.

De buurman had overigens heel tof geopperd om zoonlief mee te nemen naar de trainingen aangezien hij en zoontje toch aanwezig zijn. Klinkt best aantrekkelijk geef ik toe…

Alternatieven voor sport

Als creatieveling dachten mijn ouders dat scouting iets voor mij was. Ik geef hier schoorvoetend toe dat ik me nog nooit zo miserabel heb gevoeld als op die kampen in de regen waar we onze eigen keuken in elkaar moesten knopen. De creatieve aspecten vond ik tof, maar het in het bomen klimmen deed ik liever bij mijn oma op de boerderij. Theater was meer aan mijn besteed. Ellenlange Brigitte kaandorp voorstellingen voerde ik op, ook tekenles lijkt me tof om te volgen!

Keuze

De keuze is reuze als we gaan struinen. Maar of het met onze agenda’s werkt, of het te betalen is en of er verplichtingen voor de ouders bijkomen, is de grote vraag. Eerst maar die felbegeerde zwemdiploma’s! Dat gaat onze zomervakantie vergemakkelijken en na de zomer zal er zeker een hobby, sportclubjes of andersoortige activiteit gekozen worden…

Wordt vervolgd….. en ook welke
sportclubjes het zullen gaan worden…

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter|Facebook| Youtube| Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief