Delen vinden we super lief

ballet nationale ballet academieAls ballet liefhebber kan ik niet wachten om mijn dochter mee te nemen naar een balletvoorstelling. Ze wordt vier en ik ben op zoek gegaan naar een passende voorstelling waar we samen naar toe kunnen gaan. Als je eenmaal in de wondere wereld van ballet bent gedoken, gaat er een wereld voor je open. Ballet, here we come!

Vondst

Bij het struinen naar een mooie voorstelling voor mijn prinses, stuitte ik op ‘Het Nationale Opera en Ballet‘ gevestigd aan de Amstel 3 in Amsterdam (nabij het Waterlooplein). Dit is ook wel de plek waar de talenten worden geboren en er de meest prachtige voorstellingen worden opgevoerd. En het is gelukt! We hebben tickets en oma Carla gaat mee.

“Ballet is like dressing on your feet” 

‘Ballet mama, mag ik mee naar ballet…ballerina zwarte hakken

Mijn dochter vernam dat ik naar het ballet was geweest met een vriendin. Ze stelde me de meest lieve, leuke vragen. Ik liet haar een aantal video’s zien en legde haar uit wat ballet precies inhield. “Oh, mama, mag ik ook naar ballet”? “Dat kan ik ook” Met een pirouette in de woonkamer zette ze haar opmerking kracht bij. Ze is dol op dansen en vraagt al lange tijd of ze ook op ballet mag.

  • Geschikt voor kinderen

En dan rijst gelijk de vraag of ‘Het Nationale Opera en Ballet‘ met kinderen eigenlijk wel geschikt en leuk is. De kaarten zijn niet heel goedkoop en het is best een lange zit. Ik ging struinen op de website om te kijken wat een voorstelling zou kosten. Samen met oma plannen we namelijk een avondje uit en een balletvoorstelling zou te gek zijn! Om nu naar het zwanenmeer te gaan van bijna 3 uur vond ik ietwat overdreven, maar er is zoveel mogelijk!

wereld ballet dag ballerina zwarte hakken

Dress to impress

Om de avond geheel in stijl te beleven, gaan we in stijl naar het nationale ballet. Bij Souza hebben we een te schattig outfit gespot met alle bijbehorende accessoires. Ze gaat helemaal de blits maken, “you bet”! Ik pas mijn eigen ballet pakje niet meer zoals mijn oma mij ooit geschilderd heeft. Want ja, ook ik was een prima ballerina, heel, heel lang geleden.

En als extra verjaardagscadeautje krijgt mijn dochter haar eigen tutu, schoentjes en balletlessen om het zelf te gaan oefenen. Ik neem je met plezier mee met mijn ontdekkingen, want het nationale ballet organiseert zoveel leuks voor jonge kinderen (4+) en families.

Don’t let anyone ever dull your sparkle or your fairy dust little princess… ✨🧚‍♀️ De magische wereld waarin ze leeft mag van mij blijven bestaan en nog heel lang duren Ze worden zo snel zo groot ✨😅 Morgen gaan we samen met oma Carla voor het eerst naar een balletvoorstelling in het @nationaleoperaballet We gaan in stijl naar een zeer bijzondere voorstelling waarin de toekomstige talenten schitteren. ✨💃 In “Dansers van Morgen” treden namelijk alle leerlingen & studenten van de Nationale Balletacademie op. Jong & nóg jonger delen het podium in beroemde klassieke balletten, werelddans & hedendaagse meesterwerken. Plezier, passie en tomeloze energie staan in deze dansvoorstelling voorop! Voor m’n meisje haar eerste voorstelling en ik kan niet wachten ✨ #dayofthefairytale #fairytales #dagvanhetsprookje 

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Kinderen meer dan welkom bij Het Nationale Opera en Balletverkleedkleding souza 'Het Nationale Opera en Ballet

Kinderen zijn van harte welkom bij ‘Het Nationale Opera en Ballet’. En als ze jonger zijn dan zeventien jaar zijn, profiteren ze van een speciale jeugdkorting dat afhankelijk is van de rang. Ik zie dat er Familie matinees worden georganiseerd waarbij kinderen voor een voorstelling meer toelichting en uitleg krijgen over de voorstelling.

“Life without ballet, would be pointeless”

Ook organiseert Het Nationale Opera en Ballet er kinderkorenfestival, kun je meezingen bij het kinderkoor en worden er theatrale rondleiding georganiseerd. Of wat dacht je van een workshop opera en dans? Mijn aandacht ging uit naar het ballet onderdeel:ballet nationale ballet academie ballet nationale ballet academie ballet nationale ballet academie

kleuterstudio op de woensdagmiddag

Iedere maand worden er creatieve woensdagmiddagen georganiseerd die in het teken staan van dansen, zingen en spelen. Elke keer wordt er met een ander thema de fantasie van kinderen geprikkeld. De kinderen maken op die manier op een speelse manier kennis met de wereld van opera en/of ballet. Kinderen van 4-6 jaar leren op een laagdrempelige, speelse wijze over het ballet. Deze workshops duren anderhalf uur dat voor je jongeren lang genoeg is.

Jumpballet nationale ballet academie

De fanclub van Het Nationale Ballet is “Jump” Een leuke manier om jonge balletliefhebbers dichter bij hun favoriete dansers te brengen. Voor een jaarlijkse lidmaatschap van €12,50 krijgen leden uitnodigingen voor leuke activiteiten. Je kunt dan workshops, rondleidingen en meet & greets bijwonen. Op deze manier beleef je het ballet op een bijzondere manier. Met de dansdag toch wel als hoogtepunt:

  • Dansdag

Eenmaal per jaar is er een Dansdag boordevol activiteiten. Bij de jongste groep 4-6 mag er die dag een begeleider mee. Na de workshop is er een voorstelling in het theater met de leerlingen van de balletacademie, de junior company, én solisten van het nationale ballet. De afgelopen dansdag stond in het teken van Cinderella. Ik weet nu al dat mijn dochter hier heel gelukkig mee had kunnen maken. Helaas was ze op die dag nog geen 4 jaar oud. Anders waren we hier absoluut naartoe gegaan. Nog even wachten! Haar Souza cinderella outfit is ieder geval al wel in huis!

Meer informatie, weetjes, foto’s en video’ over ‘Jump’ vind je op de Jump-website.

Junior Company

'Het Nationale Opera en Ballet
Photocredit: Het Nationale Opera en Ballet

De Junior Company zijn de veelbelovende talenten en maken jaarlijks een tour langs diverse theaters. Dit jaar presenteert het nationale ballet de voorstelling de kleine grote kist Bij het zien van de foto’s werd ik al enthousiast. Het is een dansvoorstelling voor kinderen van 4 tot 6 jaar en biedt een perfecte kennismaking met klassiek en hedendaags ballet.

  • Het verhaal

In De kleine grote kist maken kinderen kennis met een wonderlijke kist die op zolder staat. Ze worden meegevoerd in een betoverend en ook kleurrijk dansavontuur.

'Het Nationale Opera en Ballet
Photcredits Het Nationale Opera en Ballet

Het is de eerste kindervoorstelling van Het Nationale Ballet dat al in 2010 succesvol in première is gegaan. Deze choreografie van Ernst Meisner, gedanst door twee danseressen en een danser van de Junior Company is vervolgens de wereld over gereisd. je snapt dat dit bovenaan mijn wensenlijstje staat!

Wat is ballet?

En voor het zover is, leg ik aan mijn meisje uit wat ballet precies is. Ik bereid haar voor op een fantastisch uitje, samen met oma. Ze krijgt de mooiste prinsessen jurk aan en gaat in stijl, zoals het hoort naar een prachtige locatie. verkleedkleding balletEn wat is ballet precies? Onderstaande video heeft het ‘Het Nationale Opera en Ballet” gemaakt voor de jongste ballet-bezoekers. In vier minuten geeft het een goede eerste indruk van wat ballet nou eigenlijk inhoudt. Ik droom alvast een beetje weg.

lees ook: Wereld ballet dag, kijk nu live mee bij de zware repetities

En toch ga ik Souza ook vragen of er niet zulke mooie jurken in mijn maat….. smelt

Praktisch

ballet nationale ballet academie

Voor de actuele agenda van de voorstellingen kun je je hart ophalen op de site: Nationale Opera en ballet. De tickets die wij gekocht hebben zijn voor het verrassende hoogtepunt aan het einde van het ballet academiejaar: De voorstelling “Dansers van Morgen”  In Dansers van Morgen treden alle leerlingen en studenten van de Nationale Balletacademie voor het voetlicht. Jong en nóg jonger delen het podium in beroemde klassieke balletten, werelddans en hedendaagse meesterwerken. Plezier, passie en tomeloze energie staan in deze dansvoorstelling voorop! Voor mij een prachtige manier om met mijn schoonmoeder en dochter naar het ballet te gaan. We kijken er naar uit!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief