Delen vinden we super lief

Wat is het toch heerlijk om de kinderen te zien fantaseren tijdens het verkleden! Zodra mijn meisje een prinsessen, of ridder cape omslaat, waant ze zich van adel en glijdt ze op haar hakjes door de woonkamer. Door haar levendige fantasie verwerkt ze de gebeurtenissen uit het echte leven en experimenteert ze ondertussen met sociale vaardigheden.

Discussies worden nagespeeld en stiekem luister ik mee hoe ze alles als een ware prinses oplost. Ik ben een sterke voorstander van het stimuleren van de fantasie. In de overvolle agenda’s van kinderen lijkt er haast geen ruimt meer voor te zijn. Zo zonde!

Fantasiewereld stimuleren

Mijn zusje is basisschool lerares en gaf ook aan dat het in groep 3-4 veel draait om het leren. De fantasie en het spelen verdwijnt langzaam op de achtergrond. Toch geloof ik sterk in het stimuleren van de creativiteit en de fantasiewereld van kleintjes. Onze verkleedkist staat dan ook pontificaal in de woonkamer. Het brengt zoveel goeds bij kinderen. je ziet bij ons dan ook vaak een prinses, of ridder door de woonkamer stuiteren.

Opgaan in de rol van een ridder, of prinses

Zodra de jongens hun ridder kleding erbij pakken en de (rubberen)zwaarden worden ontdekt, gaat het los. ‘Game-On‘! Jongens horen te stoeien, lachen gieren en brullen. Al vechtend en over elkaar heen rollend, ontdekken ze hun grenzen als stoere ridder. Daarnaast hebben we niet voor niets een vakantiehuisje op een sprookjescamping. Hier kunnen ze los gaan in hun rollenspellen.

Tijdens onze naderende vakantie die we in Frankrijk zullen doorbrengen, gaan we diverse wijngaarden en kastelen bezoeken en er zelfs overnachten. Ook maken we Parc Asterix nabij Parijs onveilig, dineren we in Louis X1V stijl en zullen we Puy du Fou bezoeken. Bij zulke fantastische avonturen vond ik het tijd voor nieuwe outfits.

verkleden, ridderoutfit souza
De ridderoutfits zijn altijd een groot succes, tijd voor een nieuw exemplaar

Nieuwe prinsessen outfit

Voor mijn dochter is een prinsessen outfit altijd een groot succes. Mijn oog viel op de nieuwe collectie van Souza. Aangezien ze vaak verkleedkleding draagt, kies ik graag voor kwaliteit en een jurkje met glitters en verschillende lagen stof satijn en tule voor het echte prinsessen gevoel. De Valorie cape is een beauty en de Giselle jurk zorgt voor het echte prinsessen gevoel. Daarmee mogen we in Parijs en omstreken wel gezien worden. We gaan namelijk o.a Opera Garnier in Parijs bezoeken, dé plek waar de film Ballerina zich af speelt.

Ballerina

De cape van Souza for kids heeft een luxe uitstraling door de organza stof, de grote capuchon en de kraag die is afgewerkt met een parelrand. En tsja als je dan toch bezig bent, maken de accessoires het toch wel echt af! Schoenen met hakjes, knipjes en een diadeem maakt de look compleet! Chateau de la Preuille here we come, we zijn letterlijk klaar voor een koninklijk verblijf.

Giselle feestjurk voor prinsessen op feesten en partijen óf gewoon om lekker in te spelen én om jezelf mooi te voelen! € 39,95

Verkleedkleren jongens

En de jongens worden uiteraard niet vergeten. De boys zijn hier dol op ridder outfits. Want als we een bezoek brengen aan het PreHistorisch museum, aan een kasteel, of de sprookjescamping, het maak niet uit, hun outfit gaat mee. En ook bij ons komt er zo nu en dan verveling om de hoek kijken en dan zitten ze als kleine ridders in een hoek te bedenken wat hun volgende avontuur wordt. Dus ook de boys krijgen beiden een nieuwe ridder outfit van Souza for kids. Hier kun je niet genoeg van hebben.

James ridderoutfit is gemaakt van luxe stoffen: de basis van deze ridderoutfit is gemaakt van 100% katoenen twill, de mouwen zijn van rekbare stof. Afgewerkt met een mooie applicatie van zilveren leeuw. €39,95

Onze avonturen zul je uiteraard op de voet kunnen volgen…. wordt vervolgd! Zijn jullie kids ook zo dol op verkleden?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief