Delen vinden we super lief

Wat te doen wanneer je thuis te maken hebt met het leukste kind van de wereld, maar die zo af en toe wel zijn streken heeft? Je weet wel: geen zin om naar bed te gaan wanneer het daar al de hoogste tijd voor is. Ze gaan voor je verstoppen op momenten dat je het niet verwacht en je daardoor in de veronderstelling bent dat je je kind kwijt bent. Of wat dacht je van die ene driftbui in een drukke winkel waar je juist vandaag niet voor in de stemming bent. Nou ja, wanneer eigenlijk wel?! Oftewel, je kind is een bengel! Dan is de grote vraag: “hoe wordt je kindje weer je engeltje?” Daar heb ik wel een paar overpeinzingen over, maar de oplossing is nabij!

Hoe pakken we dat aan…

Je hebt het nu wel een beetje gehad met deze ondeugende streken en je bent al enige tijd aan het wachten tot deze fase ook weer voorbij zal gaan. Een kinderleven hangt immers aan elkaar van fases, toch? Dan zou je verwachten dat er ook een fase aanbreekt waarin je kind zich tot een voorbeeldig kind zal ontpoppen.

Het een idee om de weg naar die voorbeeldige fase wat te bespoedigen, middels de nodige trucs. De meeste kinderen zijn wel gevoelig voor een omkoperijtje hier of daar. Dat zou je in kunnen zetten, ware het niet dat het effect daarvan, vaak maar van korte duur is.

Omkopen

Nadat de beloning zijn doel heeft gediend, is de kans groot dat kindlief weer in dat oude patroon vervalt. En dat is juist niet wat je wilt! Je wilt het liefst een langdurig en duurzaam effect. Maar we weten allemaal dat dit zo goed als niet haalbaar is. Het blijven immers kinderen. De ene omkoperij, lokt ook weer een volgende uit en voor je het weet ben je aan het dweilen met de kraan open. Nee, dit vraagt om een andere aanpak.

Ik heb een idee!

Ik bedacht een subliem plan! Kinderen zijn dol op verkleden en ze zijn altijd wel te porren voor een verkleedpartij. Verkleden is het hele jaar door leuk om te doen. Niet alleen met Halloween of met Carnaval. Je kunt wel prima gebruikmaken van carnavalskleding, want ook dit is leuk voor heel het jaar! Wat nou als we de rollen eens omdraaien?

Dan ga ik verkleed als duivel en mijn ondeugd als Engel! Hoe leuk is het als we de boel zo eens op stelten zetten? Ik speel niet alleen in op de fantasie van mijn kind, maar ook op mijn fantasie. Want hoe heerlijk is het om zelf eens de bengel uit te hangen in carnavalskleding? Stiekem willen alle papa’s en mama’s dat weleens! Ik trek mijn engel outfit echt zo aan tijdens het kerstdiner. Het leven is al saai genoeg!

We draaien de rollen eens om

Zie je het voor je? Nu mag jij eens alle streken leveren die jouw ondeugd normaliter bij jou uithaalt. Heel misschien wordt na deze enerverende verkleedpartij dan toch die bengel eens verruild voor een Engel. Al zal dit wel tijdelijk zijn, zoals alles dat is in een kinderleven. Iets met fases die komen en gaan…

Nog even een leuk feitje

Psst..nog even een leuk weetje, want uit onderzoek is gebleken dat regelmatig in de huid van een ander kruipen, niet alleen leuk is, het heeft ook nog een positieve uitwerking op het concentratievermogen van kinderen. Dus, leef je lekker uit en doe maar lekker gek! Wij hebben in ieder geval de outfits klaar liggen en hebben een fotoshoot ingepland om de bengel (s) op de gevoelige plaat vast te leggen. Wel in engelen outfit overigens. Mijn dochter met een engelen jurk en de boys met een wit shirt en vleugels. De foto’s zullen prijken om onze kerstkaart en worden snel gedeeld!

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op TwitterFacebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief