Delen vinden we super lief

kerst

De leukste avonden van het jaar naderen met rasse schreden. De vraag  “Wat doen jullie met Kerst en Oud & nieuw ?” is dan ook alweer geruime tijd bij ons in de familie gedropt. De ene kant van de familie is sneller met plannen dan de andere. En dan heb je te maken met familie tradities, wie het eerst komt wie het eerst maalt en familie gevoelige taferelen. “We doen het toch altijd zo” kwam al voorbij, terwijl de andere kant van de familie het ook over de andere boeg heeft gegooid en een eigen plan heeft gemaakt. Ik stond er beduusd bij te kijken toen ik het hoorde en dacht dus ook; “we plannen toch altijd iets samen“! Maar veranderingen zijn goed en kerst hoeft niet in beton gegoten te zijn!

hema, kerstversiering, kerst, kersttraditie, kerst zonder stress

Wat zijn jouw kerst plannen?

Vaak wordt de prangende vraag al relatief vroeg gesteld met uiteraard voorbedachte rade… Je voelt aankomen dat er een voorstel komt, die je voorzichtig aanhoort…

Familie, vrienden, schoonfamilie, gourmetten, uitgebreid tafelen, wel, of geen tradities, thuis, of er juist op uit. Elk jaar kom het standaard riedeltje weer voorbij. Keuzes, keuzes, keuzes… waarbij we er voor dit jaar over eens zijn dat we er na de kerst niet ‘ af willen liggen’ . Zelf hecht ik veel waarde aan kerst en pakken we uit met de versieringen, mooie outfits en cadeautjes voor elkaar. Dit jaar zal ik ook een paar dagen vrij nemen om mijn batterij op te laden en om veel samen te zijn met ons gezin.

kerst

Morele dilemma

Maar wat doe je als er andere verwachtingen zijn? Ga je met Eerste Kerstdag weer standaard naar jouw ouders, of andersom? Bij gescheiden ouders, wordt de puzzel nog ingewikkelder, want je wilt niemand tekort doen. Of wat als je net een relatie hebt, ga je dan wel, of juist niet de familie ontmoeten. Het blijft een eeuwig lastige kwestie in veel gezinnen, hoorde ik vanmorgen ook bij anderen op het schoolplein. We waren het er over eens dat je altijd iemand ongewild zult teleurstellen.

Het is dan ook wel het belangrijkste om te bedenken wat kerst voor jou betekent. Ben jij de gringe, ga je liever kerstvieren in een zonnig oord? Of hecht je juist veel waarde aan je familie en hangt het thuis vol met kerstversiering. De kerstdagen kunnen voor velen heel eenzaam zijn terwijl het bij anderen elk jaar standaard wordt ingevuld met veel vrienden en familie. Mijn advies is dan ook om kerst door te brengen met mensen die je dierbaar zijn, waar je energie van krijgt en die dezelfde kerst insteek hebben. Omdat het zo herut zet ik naast me neer en maak dit jaar een eigen keuze… ok, ok… ik heb uiteraard wel met een echtgenoot- en kinderwensen te maken natuurlijk…

kerst , action

Quality time

Sinds we zelf eigen kersttradities aan het maken zijn, hecht ik veel waarde om tijd door te brengen met ons eigen gezin, een kerst zonder stress en om tijd te investeren in dierbaren. Ik reis niet meer het hele land door om én bij mijn vader, moeder, vrienden en vervolgens schoonfamilie te zitten. Het is niet te doen met drie kinderen. Nouja.. het lukt wel, maar mij kun je na die kerstdagen aan het infuus leggen. Kerst hoeft niet altijd spannend, spetterend, excentriek en origineel te zijn. Met kerst gaat het om de simpele gezelligheid en mag het zelfs kneuterig en zelfs een beetje saai zijn. En als we elkaar echt zo graag willen zien, plannen we het toch buiten de kerst om?

Dit jaar ziet kerst en oud en nieuw er dan ook anders uit en houden we het heft in eigen hand! We gaan dit jaar dan ook lekker lang in onze pyjama rondhangen, houden een slaapfeestje in de woonkamer, leggen kleine (knutsel) cadeautjes onder de boom en maken een toetjes buffet. Ook gaan we spelletjes uit de kast trekken en kijken we naar een leuke kerstfilm, in een huis dat uiteraard is omgetoverd in winterwonderland. En eerlijk, toen we voor het eerst niet in gingen op de traditionele uitnodigingen, lag dat gevoelig. Nu is het o.k en duidelijk en vieren we kerst en oud & nieuw zoals wij graag willen en waar wij energie van krijgen.

kerst zonder stress
Uiteraard dress to impress en trekken we onze mooiste outfit uit de kast!

Onze kerst en kerst tradities

Dit jaar gaan we op kerstavond met vrienden uitgebreid dineren aan een fijngedekte tafel. En als het lukt woon ik graag een kerstmis bij. De volgende dag gaan we buitenshuis brunchen, kijken we een kerstfilm in de bioscoop, maken we een lange wandeling, gaan we fietsen en drinken we onderweg een borrel in de stad. Met kerst willen we er vooral graag op uit met de kinderen en eigen kersttradities maken. Deels thuis, maar ook een (kerst)activiteit buitenshuis. Het was een druk en enerverend jaar dat we op gepaste wijze willen afsluiten. We hebben vele hoogtepunten ervaren en helaas ook diepe dalen. De familie tradities zijn verschoven en worden dit jaar anders ingevuld. Het leven moeten we vieren en dat doe ik het liefste met de mensen waar ik van houd!

En wat gaan julie doen met kerst? Plannen jullie al zo ver van te voren, of laten jullie het op zijn beloop? In ieder geval heel veel succes met het plannen en organiseren!

winterwonderland. poster store

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief