Delen vinden we super lief

Ja, ja ook wij gourmetten met kerst, net als de helft van de Nederlanders. Het is gezellig, eenvoudig en de kids vinden het top! De kookzender 24Kitchen deed hier onderzoek naar en heeft voor al deze gourmetfans een heuse anti-gourmetgeur spray gelanceerd! Want: geur door het gourmetten is de grootste ergernis bij velen, blijkt uit dit onderzoek.

We gourmetten dolgraag met de kids in de weekenden, of feestdagen. Wel jammer dat de geur die het gourmetten veroorzaakt, zo in huis blijft hangen. Wij openen dan een paar ramen en de geur trekt snel weg, toch weerhoudt het velen er van om te gaan gourmetten! Zonde natuurlijk, dacht ook 24kitchen. Dit is ook wel de reden dat ze met een lumineus product zijn gekomen!

Anti-Gourmetgeur Spray

Zelf kijk ik graag naar de zender 24Kitchen die ons iedere keer weet te inspireren en helpen bij het koken! Om de thuiskoks de nare gourmet geur te ontnemen, introduceert 24Kitchen de eerste Anti-Gourmetgeur Spray ooit! Eerst dacht ik dat het een 1 april grap was, maar eigenlijk hebben ze wel een punt! Na een goede avond voor de feestdagen blijft de geur soms dagen in je huis hangen.

Gourmetten is bij ons family time

Zelf vind ik dat geen issue, maar kan mij indenken dat dit voor velen vervelend is! Om je te inspireren start 24Kitchen op 9 december de “Gourmet Specials” om 17.00 uur waar ze de gourmet fans laten zien hoe je kunt verrassen met bijzondere gerechten op de bakplaat en in het gourmet pannetje! Leuk! Daar zit ik klaar voor! Want om wéér met champignons, pannenkoeken en hamburgertjes aan te komen met kerst is zonde.

24Kitchen onderzoekt gourmetten

En Tsja waarom is gourmetten eigenlijk zo populair? De top drie redenen om te gourmetten is volgens het onderzoek gezelligheid (55%), je maakt er ieder kritisch familielid tevreden mee doordat het voor elk wat wils is (48%) en daarnaast brengt het jong en oud samen (35%). Geen wonder dat twee derde van de respondenten in het onderzoek heeft aangegeven tijdens de feestdagen te gourmetten.

Ook blijkt uit het onderzoek dat als er gegourmet wordt, 30% van de respondenten dit traditioneel doet met veel vlees en sausjes. De meeste Nederlanders gourmetten het liefst met een rijke variatie van vlees, vis en groente. En ik geef toe dat we het gourmetten culinair niet naar een heel hoog niveau tillen en enkel vegetarisch gourmetten (2%) wordt ook niet door ons gedaan.

Gourmet ergernissen

De respondenten zijn gelijkgestemd over de ergernissen. 23% vindt het bijvoorbeeld storend dat het gourmetstel zoveel ruimte inneemt op tafel. Hierdoor blijft er niet veel ruimte over voor servies, bakjes en aankleding. Ook het snoer over de tafel is een stoorzender voor een kwart van de ondervraagden. Achja, qua ruimte hebben we daarom gekozen voor een uitklapbaar gourmetstel en qua bordjes is het passen en meten! Het wordt altijd wel een gezellig tafereeltje aan tafel.

Met stip op één is de allergrootste ergernis de geur die blijft hangen na en tijdens het gourmetten. Het is waar dat het huis er soms dagen van gaat stinken (62%).

24Kitchen Anti-Gourmetgeur Spray

Je maakt nu korte (gour)metten met de geur in huis na het gourmetten. Ideaal! De exclusief voor 24Kitchen eerste, ooit ontwikkelde Anti-Gourmetgeur Spray, is een speciale after dinner aroma, ontwikkeld voor de feestdagen. De geur is een mix van een topnoot van tijm, kruidnagel, een vleugje zwarte thee en een basis van vanille en amandelen.

De exclusieve 24Kitchen Anti-Gourmetgeur Spray

Tijm zuivert de lucht, Kruidnagel zorgt voor een huiselijk, warm gevoel en de basis van vanille en amandel geven een mooie zachte afronding. Door deze geur krijg ik spontaan zin in het dessert. De ingrediënten zorgen voor een prettige geur in huis, die de nare bakgeuren doet verdwijnen. Bekijk hier meer informatie over de spray.

De Gourmet Specials

De 24Kitchen Gourmet Specials wordt vanaf 9 december uitgezonden en dagelijks om 17.00 uur te zien op 24Kitchen (kanaal 24) en op ad.nl/gourmetten. Hierin gaat Jet van Nieuwkerk in 4 afleveringen bij Nederlandse gezinnen langs om te zien hoe zij gourmetten en neemt zij een inspirerende gourmet special mee die ze samen met het gezin gaat maken. Een ideale serie voor gourmetfans die weleens wat anders willen.

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op TwitterFacebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief