Delen vinden we super lief

lach van de dag Lachen is gezond. Daarnaast gaat er niets boven het geluid van lachende kinderen. Ze horen immers allemaal te lachen, te genieten en plezier te hebben!  Ieder kind zou een onbezorgde mooie jeugd moeten hebben, waarin heel hard lachen centraal staat! Hoe verdrietig is het dat dit niet voor alle kindjes geldt. Voor deze kinderen is stichting “lach voor een dag” opgericht door het productiehuis “Van Hoorne Entertainment” Een stichting waar ik graag meer over wil weten….

Bijzondere ontdekking

Tijdens de première van Hans en Grietje De Musical raakte ik in gesprek met een bevlogen vrijwilligster. Ze dacht mij te herkennen van een vorig evenement en sprak me aan over de vorige wensdagen. Ik vroeg door en ze vertelde me een bevlogen en enthousiast verhaal. Dit leidde tot een mooi en bijzonder gesprek. Ze vertelde over haar rol als vrijwilliger en de stichting Lach voor een Dag.

Ik zag tijdens de première die middag al een paar zeer zieke kindjes, die straalden van oor tot oor. Dit maakt me blij, want ziek zijn gun je niemand en dan is lachen zo heerlijk! Al helemaal bij zulke jonge kindjes. Mijn eigen kinderen waren met ze aan het giechelen en dollen. Voor een dag staat het niet in teken van ziek zijn en kunnen ze genieten van een heus uitje. Het idee achter dit initiatief raakte me. Ik heb gezonde, blije kinderen die overal mee naar toe gaan. Deze middag zag ik met eigen ogen dat dat niet vanzelfsprekend is.

De stichting “lach voor een dag”

Lachen Stichting lach van de dag

De stichting verzorgd een geheel verzorg uitje voor zieke kinderen, kinderen met een bijzondere thuissituatie of voor kinderen die om een andere reden niet zomaar van een leuk moment uit kunnen genieten. Er wordt een complete dag uit naar het theater georganiseerd, waarop het kind even alle zorgen kan vergeten en kan lachen. Niet alleen die ene dag, maar elke keer wanneer hij of zij terugdenkt aan dat mooie moment.

Lachen, een dag op maat

Omdat elk kind anders is, wordt iedere dag ‘op maat’ georganiseerd. De interesses en situatie van het kindje wordt hierin meegenomen. Bij de organisatie van zo’n dag ligt de nadruk op de ‘mogelijkheden’ en niet op ‘beperkingen’. Er wordt nagedacht over een unieke manier om het kind naar het theater te vervoeren en krijgt het een persoonlijke begeleider in stijl van de voorstelling.

Hier blijft het niet bij, want ook extra’s zoals een kijkje achter de schermen en een ontmoeting met de cast wordt geregeld. Op de facebook pagina van de stichting krijg je een beetje een idee georganiseerde uitjes uit het verleden. De kinderen mogen ook hun ouders, broertjes, zusjes en dierbaren meenemen! Een prachtig initiatief waar veel vrijwilligers bij betrokken zijn..

Lachen is gezond, Het initiatief

Stichting Lach voor een Dag is opgericht door het theaterproductiehuis Van Hoorne Entertainment. Zij zijn specialist op het gebied van familie-entertainment en heeft het hele jaar door een groot scala aan verschillende familievoorstellingen in verschillende theaters verspreid over het hele land.

stichting lach van de dag

Dit maakt het voor de vrijwilligers makkelijk om een passende voorstelling te kunnen vinden en kunnen ze de vele aanvragen heel snel behandeld worden. Door deze nauwe band kunnen er fantastische dagen georganiseerd worden, zonder de bijkomende kosten van theater tickets. Dit maakt het voor sponsoren ook top, omdat er dan andere, bijzonderheden geregeld kan worden.

Wat kun jij doen

Deze stichting kan bestaan door de inzet van heel veel vrijwilligers, giften, donaties en veel ander soort hulp. Zo is de stichting continue op zoek naar unieke vervoermiddelen, verkleedkostuums, kappers en visagisten. En ook gastheren en gastvrouwen en andere vrijwilligers die willen bijdragen aan één van deze dagen. Ook als je een kind kent dat lijdt aan een ernstige ziekte en een onvergetelijke dag verdient kun je helpen? Neem dan contact op  met de stichting.

Inzetten

Lachen stichting lach van de dag

Voor de lezers die mij een beetje beter kennen en al langer volgen weten dat ik mij enorm veel inzet voor goede doelen en dat ik actief lid ben van de lions club in Amsterdam. Ik ga me er dan ook hard voor maken dat we ons steentje gaan bijdragen om een groot aantal ” Lach voor een Dag” te realiseren. Als je zelf een financiële bedrage wilt leveren, kan dat natuurlijk ook! Wordt vervolgd….

Stichting “Lach voor een Dag”is op verschillende manieren te volgen. Zowel op facebook en op hun eigen website

Documentaire

Andere goede doelen die wij omarmen en met liefde over hebben geschreven

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

 


Delen vinden we super lief