Delen vinden we super lief

Het is weer vakantie. Regio Noord was als eerste aan de beurt en sinds deze week zijn de kinderen vrij. Omdat de vakantieplannen in deze Corona periode nog verre van zeker zijn (leg een 7 jarige maar eens uit dat je nog niet weet of je volgende week naar Canada kan vliegen, als dat niet doorgaat een all inclusive naar Griekenland op het oog hebt, maar dat Corona ook nog zodanig roet in het eten kan gooien dat je helemaal nergens naartoe kan) … hebben we een waslijst aan leuke uitjes gemaakt die we, als het aan haar ligt, allemaal gaan afvinken deze vakantie. 

Het bekendste Britse sprookje gaat op de schop en verandert in een coming-of-age verhaal voor de allerjongsten. Clownesk en absurdistisch theater met een snufje satire.

Theatervoorstelling in het bos, een perfect vakantie-uitje

Vandaag was de theatervoorstelling ‘De drie biggetjes en het wolfspak’ aan de beurt. Een fantastische productie van de Toneelmakerij. In niet zomaar een theater, maar het Amsterdamse Bostheater. Voor wie daar nog nooit is geweest: het is een super leuk buitentheater midden in het bos. Het blijft natuurlijk wel Nederland en dus gingen we bepakt met regenjassen en paraplu’s naar het theater. Mijn dochter Mis O mocht buurmeisje Matilde meenemen. Wat een feest in deze eerste vakantie week. De meiden vonden het best een beetje spannend.

Een theater in het bos, hoe ziet dat er eigenlijk uit? En een voorstelling waar een wolf in voorkomt vond Matilde van 5 ook wel een spannend idee (er wordt geadviseerd kinderen onder de 4 niet mee te nemen dus ik verwacht ook wel een beetje spanning). We namen plaats in het bostheater waar de kids voorin mochten zitten en de ouders achteraan. Er stond een leuk blokken decor opgesteld en twee gespannen koppies wachten ongeduldig af tot het begon. 

Een grappig verhaal over samen of alleen 

De drie biggen, Knor, Knar en Krul zijn broers en zus. Ze zijn op pad gestuurd door hun moeder en proberen uit de klauwen van de boze wolf te blijven, de voorstelling start met wolfstraining, een van de biggen heeft het wolfspak aan en het gaat gepaard met spannend wolvengehuil. De voorstelling is een moderne versie van het originele verhaal met een wijze les erin verborgen.

De biggetjes vragen zich af of het wel de bedoeling is dat ze nog weer naar huis gaan en moeten keuzes maken. Samen of alleen. Voorzien van vrolijke kostuums, een leuk hip decor en geweldige acteurs is de voorstelling echt voor jong en oud.

Er worden woordgrapjes gemaakt waar vele papa’s en mama’s stilletjes of luid om moeten lachen ‘zo nou zet ik deze bakfiets even hier zodat niemand anders meer een fiets kan parkeren’ 😉 In een grappig verhaal over delen of niet, samen of alleen met liedjes, dans en wolvengehuil, is het een voorstelling met een boodschap.  Na bijna een uur met grappige sneren, debatten en ruzies komen de biggetjes tot de conclusie dat samen beter is dan alleen. 

Het bekendste Britse sprookje gaat op de schop en verandert in een coming-of-age verhaal voor de allerjongsten. Clownesk en absurdistisch theater met een snufje satire.

De boodschap is overgekomen

Na de voorstelling, waar de dikke vriendinnen zichtbaar van genoten hadden, zijn we lekker gaan lunchen bij het pannenkoeken restaurant in het Amsterdamse bos. Ik was heel benieuwd hoeveel van de boodschap over was gekomen bij de kids. Nou best veel eigenlijk. De voorstelling was heel leuk en grappig vonden ze, maar dat de 2 biggen het eten niet wilden delen met hun broertje was niet lief.

Zij zouden dat heel anders doen ‘als ik 4 boterhammen had zou ik er twee geven hoor’. Dat het kleine broertje daarna zijn huis dan weer niet wilde delen was ook niet lief. Dat zouden ze ook nooit doen. Maar het leukste aan de voorstelling was toch wel de leuke liedjes en grappige dansjes. De boodschap was duidelijk overgekomen, maar de fun voerde de boventoon.

Een vrolijke familievoorstelling vol prangende levensvragen met veel dans, muziek, taalgrappen en verkleedpartijen.  

Dikke aanrader

De drie biggetjes en het wolfspak is wat mij betreft een dikke aanrader voor kinderen vanaf een jaar of 6. Het is een hippe en grappige vertolking van een bekend verhaal. De top acteurs Yamil Jones, Wart Kamps en Jip Smit zetten een echte familie voorstelling neer waar ik net zoveel van genoten heb als de kids! 

Makers en spelers

Tekst: Joachim Robbrecht i.s.m. Artun Alaska Arasli
Regie: Timothy de Gilde
Choreografie: Dalton Jansen
Dramaturgie: Paulien Geerlings
Scenografie: Julian Maiwald, Janne Sterke
Kostuums: Sabine Staartjes
Spel: Yamill Jones, Wart Kamps, Jip Smit

Koop dus snel je kaartjes op www.bostheater.nl

Liefs Mariken, team Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief