Delen vinden we super lief

Overal in het land start Cinekid! en ook voor het eerst een online! Het is het festivalhart voor nieuwsgierige kinderen én meekijkende ouders!

Cinekid heeft het grootste kinderfilmfestival van het heelal gelanceerd dat je echt tof is om te ontdekken!.. Naast de 10 festivallocaties in Nederland is Cinekid voor het eerst nu ook thuis te beleven met het online festivalhart Cinekid Play. Kinderen hoeven, zelfs als er geen festivallocatie is in de buurt, daardoor helemaal niets te missen van het festival.

Cinekid Play

Via het Cinekid Play volgen kinderen hun eigen verbeelding en interesses en ontdekken planeten met aansprekende thema’s, in plaats van een algoritme. We zijn er een kijkje gaan nemen en er is oneindig veel nieuws te ontdekken.

Nieuwe perspectieven

Het online festivalhart van Cinekid, Cinekid Play, is een universum waar kinderen hun eigen astronautje kunnen customizen en door de sterren kunnen dwalen. Hiermee kunnen kinderen opgaan in hun fantasie om zo’n 30 planeten te ontdekken waar allemaal films, games, tutorials te zien en doen zijn. Dat is toch te gek gaaf!

Spring in de wereld van Cinekid! Naast het Cinekid Festival op 10 locaties in het land zijn er door heel Nederland satellietfestivals bij filmtheaters, bioscopen, cultuurhuizen en bibliotheken.

Op avontuur

Waar Zoodiak staat voor alles met dieren en films te maken heeft, draait planeet DocHok over waargebeurde verhalen met serieuze onderwerpen die niet worden geschuwd. Er valt op Schuddebuikje genoeg te lachen met de meest grappige films, Acneet behandelt films over tienerjaren terwijl op Nostalgalactus klassieke films te ervaren zijn die opa en oma nog keken.

Een extra planeet tijdens Cinekid Festival is de Livestream-planeet waar je vanuit huis live een film en leuke extra’s zoals een Q & A, kookworkshop en andere bijzondere randprogrammering kunt bijwonen. Het is echt het ontdekken waard, echt heel tof!

Er is voor elk kind wat wils op Cinekid Play.

Over Cinekid

Cinekid is ‘s werelds grootste kinderfilmfestival dat in 2020 een online festivalhart heeft met Cinekid Play. Daarnaast kunnen kinderen dagelijks op tientallen festivallocaties verspreid in het land, nieuwe, bijzondere en opvallende films en televisieproducties bekijken, workshops doen, nieuwe media ontdekken, makers ontmoeten en nog veel meer.

De 34e editie van Cinekid is het grootste festivalprogramma ooit met meer dan 50 speelfilms, 150 korte films en 25 series waarvan 100 premières uit 40 landen. Cinekid Festival is dit jaar georganiseerd van 7 t/m 23 oktober in het hele land. Mocht je nieuwsgierig zijn geworden. Check hier het programma en kaartverkoop.

Winactie

En extra leuk! We mogen 3 maandabonnementen weggeven zodat je het online evenement op de voet kunt volgen! Meedoen is heel eenvoudig; laat onder deze blog, of onder de facebook winactiepost een berichtje achter om kans te maken, Als je iemand tagt maakt diegene ook kans en dan kunnen jullie samen het avontuur aan gaan! Hoe tof! Het is echt heel gaaf, dus aarzel niet om mee te doen! Dit weekend geven we de codes cadeau aan drie gelukkigen!

Tot slot

Bekijk de locaties van Cinekid on Tour 2020 via https://cinekid.nl/on-tour Noteer de data:
Cinekid Festival: 7 t/m 23 oktober Cinekid on Tour: 10 t/m 25 oktober Cinekid for Professionals: 19 – 23 October
Volg hen op social media:
Instagram: https://www.instagram.com/cinekidfest
Facebook: https://www.facebook.com/Cinekid/

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief