Delen vinden we super lief

chateau de la preuille, souza for kids, prins, kasteel es, ridder, frankrijk
Mijn eigen kleine ridder

Wat hebben we uitgekeken naar de expositie van ‘de ridders in de Hermitage ‘ zoals mijn zoontje het mooi zegt. Voor het eerst is deze expositie in Nederland te zien. Sinds het ontvangen van het persbericht keken we uit naar een mogelijkheid om dit iconische gebouw te bezoeken. De nieuwe tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders is namelijk echt op het lijf geschreven van onze oudste zoontje. Met machtige tsaren, stoere ridders, schone jonkvrouwen, hoofse liefde en spannende toernooien komen de middeleeuwen hier echt tot leven!

De tentoonstelling is een beleving vol stoere ridderavonturen, romantische jonkvrouwen en zeldzame kunstschatten.

De middeleeuwen komen tot leven!

De middeleeuwen, is een tijdperk uit de geschiedenis, dat mijn zoontje heeft weten te intrigeren nadat we in Frankrijk zelf in een middeleeuws kasteel verbleven. Hier liepen we rond in onze eigen ridderpak, maar in de Hermitage waren we getuige van ‘the real deal!’ ridders! Je kunt hier ruim 250 topstukken uit de Europese middeleeuwse kunstcollectie en het Arsenaal van de Hermitage St.-Petersburg bewonderen. Echt indrukwekkend en een aanrader voor ridder fans!

Een familietentoonstelling naar m’n hart

Voor kinderen vanaf 7 jaar is het avontuurlijke verhaal van Romanovs in de ban van de ridders één groot avontuur. En laat ik zelf ook dol zijn op de mystieke wereld van harnassen, hofdames en adembenemende kunst van bekende meesters als Hugo van der Goes. Deze familievoorstelling omvat ook een spannende speurtocht met hoorspel waar mijn zoontje van 7 de perfecte leeftijd voor heeft. Ook is er een hashtag-tour waarin Tim Hofman enkele spraakmakende topstukken verbindt met populaire thema’s van nu.

De expositie is bovendien heel leerzaam, herkenbaar en anno nu voor jongeren vanaf 15 jaar. En voor 15-24 jarigen is er de Grand Art Game, met originele quizzen over de middeleeuwen en ridders. Je bent hier dus zeker op je plek als je je kinderen wat cultuur wilt bijbrengen op een inspirerende, toffe wijze en bovendien op een prachtige plek aan de Amstel.

Een veilig bezoek

De Hermitage zorgt er op alle manieren voor dat bezoekers zo veilig en prettig mogelijk een bezoek kunnen brengen aan het museum. Het protocol voor veilige en verantwoorde heropening van musea en het horeca protocol wordt hierbij nagevolgd. Daarnaast neemt de Hermitage waar nodig extra maatregelen. We hebben het bezoek als zeer prettig en veilig ervaren waarbij er aan alles is gedacht! Wat was het een fijn uitje, hier had mijn zoontje zo naar uitgekeken!

Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op de website. Kinderen t/m 11 jaar mogen gratis de tentoonstelling bezoeken. (Inclusief spannende speurtocht “Op drakentocht in de riddertijd”)

Het iconische Hermitage

In en om het historische gebouw de Hermitage aan de Amstel is heel veel te doen! Maar waar we vooral voor komen zijn de prachtige kunstwerken. Bij mooi weer kun je hier overigens buiten van de prachtige, verborgen binnentuin genieten.

Het Café- Restaurant is helaas tijdelijk gesloten maar bij de Takeaway in de foyer kun je terecht voor een hapje en drankje. En na het bezoek aan de expositie kun je in de Museumshop de mooiste cadeaus, boeken en sieraden vinden.

romanovs, Romanovs in de ban van de ridders, ridders in de hermitage, hermitage, amsterdam, middeleeuwen
Romanovs in de ban van de ridders

De Hermitage is een bijzondere bestemming en met de tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders een aanrader voor het hele gezin. Het museum is eenvoudig te bereiken en geschikt voor een compleet dagje uit! Je zou het eventueel kunnen combineren met een bezoek aan Artis, Carré of de Hortus Botanicus die er om de hoek gevestigd zijn. En na een heerlijke wandeling langs de Amstel kom je in hartje Amsterdam terecht zoals Rembrandtplein en de Utrechtsestraat. En tsja m’n zoontje keek opa natuurlijk heeeeel lief aan om bij de LEGO Flagship store langs te gaan

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

https://youtu.be/FlcLmX6oNkg


Delen vinden we super lief