Delen vinden we super lief

‘Het Franse non-mainstream themapark Puy du Fou heeft weer de deuren geopend voor een bijzonder seizoen’. Het persbericht wist gelijk mijn aandacht te trekken aangezien wij allemaal verliefd zijn geworden sinds ons bezoek aan dit themapark, inmiddels 2 jaar geleden. Sinds ons bezoek stat thuis alles in het teken van ridders en paarden.

Dit jaar is het namelijk 45 jaar geleden dat het artistieke avontuur van Puy du Fou begon en viert dit met veel bijzondere innovaties. Geïnspireerd door de geschiedenis en legendes, heeft het park van zijn unieke concept een immens succes en universeel exportmodel gemaakt en gaan het weer graag ontdekken.

Puy du fou, frankrijk, kindervakantie, aanrader, vakantie, Themapark Puy du Fou
Sweet memories van ons verblijf in themapark Puy du Fou, inmiddels alweer 2 jaar geleden

Award winning

Puy du fou, frankrijk, kindervakantie, aanrader, vakantie

Themapark Puy du Fou sleept regelmatig internationale prijzen in de wacht en staat bekend om de creativiteit en innovatiekracht. Toch kent nog niet iedereen deze bijzondere plek. Mocht je vakantieplannen hebben, dan is het absoluut het overwegen waard om het in te plannen! Als toeschouwer beland je bij iedere show als het ware op een filmset dat gevolgd wordt door veel ohws en ahws

Themapark 45 jaar

Dit jaar viert Puy du Fou zijn 45e verjaardag met tal van nieuwigheden en grote evenementen. Een topper in het seizoen 2022 is de nieuwe versie van het legendarische spektakel ‘Le Signe du Triomphe’, dat volledig herwerkt is om de toeschouwers op sleeptouw te nemen in een spannend episch verhaal vol nieuwe plots en verrassingen. Het speelt zich af in een echte Romeinse arena waar de kinderen de vorige keren echt hun ogen bij uitkeken. Wij vonden dit ook echt één van de top acts toen we het themapark Puy du Fou mochten bezoeken!

Le Signe du Triomphe 2022 ©Puy du Fou, Themapark Puy du Fou
Le Signe du Triomphe – Credits: themapark Puy du Fou:

De metamorfose van de arena

In 2022 stelt Puy du Fou het nieuwe ‘Signe du Triomphe’ voor met een splinternieuw theater. Het ondertussen mythische Gallo-Romeinse stadion met zijn Romeinse bogen en 7.000 zitplaatsen kreeg een facelift. Het ondergaat tijdens de show een grondige transformatie met als hoogtepunt de metamorfose van het hoofddecor in het midden van het podium.

Franse puy du fou, Themapark Puy du Fou

Meer dan 110 decorelementen komen in beweging en creëren in nauwelijks enkele seconden een reusachtig keizerlijk zeilschip (40m lang en 15m hoog). In het hartje van de arena zullen de toeschouwers intense emoties beleven bij de Circusspelen. Na de gevechten van de gladiatoren en de legendarische wagenrennen veroordeelt de Romeinse gouverneur de gevangenen tot een nieuwe beproeving, en zorgt hij voor de metamorfose van de arena zelf.

In een overweldigend slotstuk wordt het Gallo-Romeinse stadion het toneel van een spectaculaire zeeslag tussen het gigantische keizerlijke zeilschip dat ineens opduikt, en de vlotten van de Gallische gevangenen, gedoemd om te zinken. Ik kan niet wachten om dit te gaan bewonderen.

chateau de la preuille, souza for kids, prins, kasteel es, ridder, frankrijk, Themapark Puy du Fou
Onze prinses die sinds ons bezoek in Puy du Fou niets anders meer aan wil trekken. Foto genomen in Chateau de la Preuille dat we combineerden met ons bezoek aan het themapark Puy du fou.

Grote evenementen voor 45e verjaardag

Voor zijn 45e verjaardag organiseert Puy du Fou twee grote evenementen in 2022.

  • La Nuit des Feux Follets: vrijdag 16 september 2022

De drie grootste vuurwerkmeesters ter wereld zijn uitgenodigd in Puy du Fou om hun krachten en talenten te bundelen voor een uniek spektakel. Deze echte ‘hemelschilders’ afkomstig van 3 continenten nemen het tegen elkaar op en zullen wedijveren in creativiteit, originaliteit en poëzie om de trofee ‘La Nuit des Feux Follets’ in de wacht te slepen. Deze buitengewone avond wordt afgesloten met een groot spektakel van het vuurwerkteam van Puy du Fou. Meer dan 80% van de tickets is al verkocht. Dus boek je tickets nu

La nuit des Feux Follets© Puy du Fou, Themapark Puy du Fou
La Nuit des Feux Follets Credits: Puy du Fou
  • La Foulée des Géants: 8 en 9 oktober 2022

En manlief wist ik te tippen op een hardloopwedstrijd die verlicht is met fakkels, in een grandioos decor, met de ene na de andere verrassing tijdens het rennen. Dat is toch te gek!. Foulée des Géants is een uniek hardloopevenement waar sportievelingen zich graag laten verrassen. Puy du Fou heeft verschillende parcours uitgestippeld in het hartje van zijn shows, tuinen en bos. Te midden van de shows en helden van Puy du Fou zullen ruim 4.000 lopers zich een weg banen door het park, langs een parcours van 10 km of 19km. Dit is echt heel tof!

Een loopwedstrijd voor kinderen vindt plaats op zondag 9 oktober. We overwegen dan ook serieus om een van de laatste rugnummers te reserveren op www.fouleedesgeants.fr. Sporten is gezond en voor kinderen een extra stimulans om te bewegen. Dat wordt echt een onvergetelijk gezinsmoment! 

La Foulée des Géants©Puy du Fou, Themapark Puy du Fou
Foulée des Géants | Credits: Puy du Fou

Tal van andere nieuwigheden

In 2022 heeft Puy du Fou nog andere emoties in petto voor zijn bezoekers.

  • Twee nieuwe soundtracks

Niet alleen voor ‘Signe du Triomphe’ maar ook voor twee andere shows zijn er nieuwe soundtracks: ‘Le Bal des Oiseaux Fantômes’ en ‘Vikings’. Nieuwe stemmen en muziek begeleiden de herwerkte, almaar levendigere producties.

  • Ontdek de unieke knowhow van Puy du Fou in workshops

Als je in één van de themahotels van het park (Cité Nocturne) slaapt, heb je keuze uit vijf workshops om de knowhow van Puy du Fou te ontdekken. Het is dus mogelijk om een kijkje te nemen achter de schermen van de valkeniersacademie, de ruitersacademie of het kostuumatelier onder begeleiding van de experts van Puy du Fou. Of wellicht vind je het tof om zelf acteur te worden door je enkele uren aan te sluiten bij de stuntmannen van Puy du Fou, die een volleerde acteur van je maken. Volg de experts. (alleen Franstalig)

Puy du fou, frankrijk, kindervakantie, aanrader, vakantie, Themapark Puy du Fou

Voorrang aan korte ketens

Er is niets vervelender dan je tijd te verdoen in lange rijen. Korte ketens zijn dan ook een prioriteit voor de restaurants van Puy du Fou. Je vindt er overal verse, lokale producten die afkomstig zijn van de eigen groentetuin of van partnerships met lokale boeren. Zo wordt Village XVIIIème de referentie van de gastronomie van de Vendée. Heerlijke boterhammen, knoflookbrood ‘préfou’, terrines en charcuterie uit de Vendée zorgen samen met de typische streekwijnen voor een unieke smaakbeleving.

Puy du Fou, PuyDuFou, Themapark Puy du Fou

In heel Puy du Fou nemen de korte ketens een steeds belangrijkere plaats in, aangezien 70% van de voedselleveranciers gevestigd is op minder dan 100 km van Puy du Fou en 50% ervan zelfs in de Vendée.

Puy du fou, frankrijk, kindervakantie, aanrader, vakantie, Themapark Puy du Fou

Tot slot

Zoals je kunt lezen kijken we enorm uit om dit zo geliefde park weer te ontdekken. De vorige keer waren twee dagen ook gewoonte kort! Manlief mag alvast zijn sportlichaam weer in actie modus zetten. Hij is volgende week jarig, dus wellicht shop ik een ticket voor de marathon voor hem ;-D…. We pakken weer met plezier onze koffers om richting Frankrijk te reizen.

Hebben jullie een favoriet themapark, of pretpark? We horen het graag ter inspiratie!

Volendam citytrip, haven, vissersdorp, palingsound, beklende zangers, , uittip, weekend volendam, volendam tips en tricks, Themapark Puy du Fou

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief