Delen vinden we super lief

Asterix is een wereldberoemde stripreeks uit Frankrijk waarin Asterix de hoofdrol speelt. Het speelt zich af in Frankrijk waar de tekenaar van de strips Albert Uderzo ook vandaan komt, net als de schrijver René Goscinny.  De strips zijn vertaald in meer dan 100 talen waarvan er wereldwijd al meer dan 400 miljoen exemplaren van zijn verkocht. Het verhaal in de strips speelt zich af in het jaar 50 voor Christus in een dorpje in Armorica (nu Bretage) dat in Gallië ligt.

Ongekend populair

De strips zijn wereldwijd ongekend populair. Met name door de verborgen humor. Het staat vooral bekend om de details en historische vertellingen, al hebben de bedenkers wel ietwat met de waarheid gegoocheld. Galliërs vochten bijvoorbeeld nooit met hun blote handen. Er werden vooral zwaarden gebruikt en schilden ter bescherming. De tekeningen zitten verder vol grappen, met grappige twisten.

asterix en obelix, parc asterix

En als je er op let,  hebben ook veel namen vaak een dubbele betekenis. In de strips worden overigens geen politieke stellingen genomen, al wordt er wel op maatschappelijke kwesties ingegaan. Een succes formule dat eigenlijk alle belangrijke elementen bevat.

Photocredits: Parc Asterix, Frankrijk

Het dorpje

Het onoverwinnelijke Gallische dorpje van Asterix en Obelix in de strips is volgens velen gebaseerd op het Franse vissersdorpje Erquy in Bretagne. (verband met de drie stenen, steengroeven, de kustlijn en de stranden) Het wordt dan ook gezien als geboorteplaats van Asterix. Tekenaar Uderzo gaf wel aan dat hij de omgeving van Erquy goed kent, maar heeft nooit toegeven waar het dorpje van Asterix zich precies bevindt. Wel heeft hij in een interview erkent altijd geïnspireerd geweest te zijn door de kust van de Côtes d’Armor.

Het dorp van Asterix is in de verhalen nooit door de Romeinen ingelijfd met dank aan de magische toverdrank. De eeuwige vijanden zijn de Galliërs, een grote nachtmerrie voor de Romeinen en laten ze ook zeker niet niet met rust.

Al meer dan 60 jaar de belangrijkste Personages 

Hoofdrolspeler Asterix is de slimmerik in de strips met zijn kleine postuur. Voor het jaar 1959 best bijzonder omdat helden destijds sterk, groot en jong waren. Hij is een antiheld die daarom vele harten van lezers heeft weten te veroveren. Zijn helm met vleugels geeft overigens zijn emoties weer. Het staat recht overeind bij verbazing of als hij plotseling een idee heeft. De vleugels gaan naar beneden als hij boos is, of de moed opgeeft.

Sinds mijn zoontje dit wist, bleef hij hier op letten. “kijk mam, hij is blij” riep hij enthousiast toen het hem begon op te vallen. Asterix is een markant klein mannetje die de almachtige Romeinen altijd te slim af is.

Photocredits: Parc Asterix, Frankrijk

Zijn beste vriend Obelix is de menhirhouwer van het dorp en samen met Asterix beleven ze de fijnste avonturen. Obelix was als klein kind in de ketel gevallen en mag van Panoramix geen toverdrank meer drinken. Hier snapt hij natuurlijk niets van dat vervolgens voor fijne avonturen zorgt.

Asterix komt tot leven

Als je Asterix altijd al hebt willen ontmoeten, raden we Parc Astérix aan, een pretpark zo’n 35 km voor Parijs. Hier loopt je favoriete stripheld met zijn side kicks rond en waan je je in hun wereld. We hebben in dit pretpark een stop over gepland op onze reis naar Frankrijk dit najaar.

We gaan namelijk richting Nantes en verblijven 3 nachten bij Chateau de la Preuille. Dit combineren we met een bezoek en nacht aan Puy du Fou. Om de reis voor de kinderen een ideale mix van vertier, cultuur en vermaak te geven, is Parijs een ideale tussenbestemming. En je begrijpt dat ik als Amsterdamienne die eigenlijk een nep-Parisienne is, de kids dolgraag mijn all-time favoriete stad wil laten zien. Win-Win…

Photocredits: Parc Asterix, Frankrijk

Asterix komt tot leven

Parc Asterix is een perfect amsuementpark voor Asterix fans. En als je dat niet al was, wordt je dat daar wel! Bij ons worden de Asterix strips weer gretig geleze en de Asterix film van afgelopen jaar was een groot succes. . Daarnaast is de videogame Asterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir ongekend populair bij mijn jochie op de Nintendo Switch. Als ze hun favoriete striphelden in het echt zouden mogen ontmoeten, komt toch echt wel een droom uit! De kaartjes zijn gereserveerd en het hotel is geboekt… Paris here we come!

Asterix en obelix

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief