Delen vinden we super lief

Jarenlang heb ik Parijs mogen ontdekken door mijn werk en kris kras door de straten de fijnste plekjes weten te spotten. En ook met manlief hebben we hier fijne herinneringen gecreëerd en de Franse joie de vivre eigen gemaakt.. Dat Parijs ook een kindvriendelijke stad is, is nog niet bij velen bekend. Je kunt er een enorm leuke citytrip beleven met kinderen.

parisienne, frankrijk, parijs

Er zijn veel highlights en bekende plekken in Parijs die absoluut het bezoeken waard zijn. Alle leuke activiteiten en bezienswaardigheden die leuk zijn met kinderen heb ik voor je op een rijtje gezet. Inclusief extra onmisbare, algemene, handige tips voor Parijs met kinderen. En extra leuk, je bent er in mum van tijd met de Thalys.

Parijs Je t’adore

In Parijs kun je weken rondstruinen zonder je te vervelen. Je kunt er ronddwalen, de Seine aflopen, op een bankje in parken mensen kijken, terrasjes pakken, pittoreske buurten ontdekken, macarons proeven bij Ladurée… de mogelijkheden zijn eindeloos en voor elk wat wils! Parijs is mijn all-time favoriete stad. De stad waar ik verliefd werd, mijn hart had achtergelaten, veel heb gewerkt, vrienden heb wonen, heb gestudeerd, bijna naar ben geemigreerd, waar ik met mijn grand amour heb gebivakkeerd en zelfs op bühne van het Champs Elysées theater heb gestaan.

van de trap afvallen, kinderen, serieus, trap, gewond, ongeval

De kinderen zijn nu oud genoeg om op sleeptouw mee te nemen. Tijd om ze ook verliefd te laten worden op deze magische stad. Hierbij de 35 ultieme tips:

Parijs 35 tips

1. De klokkenluider van de Notre-Dame

Parijs kan duur zijn waardoor we een mix van betaalde sightseeing plekjes hebben gecombineerd met gratis uitjes. Tip: Laat je kinderen voor vertrek of onderweg naar Parijs nog even de Disney-klassieker zien zodat ze met hele andere ogen naar de beroemde kathedraal van Parijs kijken. Want zien ze Quasimodo nu wel of niet! Het is een verhaal vol kritiek op de maatschappij en op de machtsstructuren en dan met name op de Kerk. Voor kinderen is het vooral een vrolijke tekenfilm die tot de verbeelding spreekt.

Brand

Sinds de grote brand in 2019 is de Notre-Dame helaas niet van binnen te bezoeken. We kijken uit naar de restauratie en zullen dan vooraan in de rij staan bij de heropening! Het blijft voorlopig nog even bij het zoeken naar Esmeralda en Quasimodo vanaf het grote plein voor de Notre-Dame. Het zal nog zo’n vijf jaar duren voordat ‘onze dame van Parijs‘ in ere is herstelt….

En als je toch kinderfilms kijkt met Parijs in de hoofdrol, kijk dan ook zeker Ratatouille. Want zou dat het restaurant Chez rémy zijn aan de Rue Auguste-Gusteau waar zich heeft afgespeeld? En mama, is dit het gebouw waar Félicie in de Ballerina danste?

2. Le petit train

In Parijs wordt er altijd veel gelopen dat een grote impact kan hebben op de kleine kinderbeentjes. Om even pas op de plaats te nemen kan Montmartre superchill ontdekt worden met ‘le petit train’. Er zijn verschillende stops zodat je niets hoeft te missen van deze leuke wijk! De rit zelf duurt 40 minuten waarbij je de Place du Tertre aandoet net als de Moulin Rouge en de pittoreske omgeving. Let op, het is een gehobbel en gebobbel en het is echt mega toeristisch, maar ach met kinderen mag dat. Grote zonnebril op en gaan. Wij stapten op voor de Moulin rouge altijd leuk om die terug te zien op typische ansichtkaarten.

3. Bootje huren: Parijs vanaf het water

Neem je eigen drankjes en happerij mee en beleef de stad vanaf het water. Je kunt bij Canal Saint Martin een bootje vooraf reserven die door iedereen eenvoudig te besturen is! Voor kinderen zijn er reddingsvesten beschikbaar. Echt een aanrader vooral omdat de vibe hier een stuk jonger en hipper is dan de chique Saint-Germain-des-Prés of Invalides. 

Vergeet niet om een foto te maken bij de sluisbrug die het mogelijk maakt om van de rue Bichat naar de quai de Valmy te gaan. Deze plek is beroemd uit vele films (o.a Amélie) en vanuit daar kun je ook een aangename 4,5 km lange wandelroute volgen i.p.v de boot.

Voor 1h : 40 € (met 5 personen 5, komt dat neer op 8€ p.p) Voor een halve dag 1/2 journée (4h) : 100€ Locatie: 37 Quai de la Seine37 Quai de la Seine, 75019 Paris

Extra: nadat je bent wezen varen kun je een pizza bestellen bij Pink Flamingo. Je krijgt een roze ballon mee waarmee je op de pittoreske bankjes langs het Canal Saint-Martin kunst zitten. Een pizzakoerier van Pink flamingo herkent je aan de ballon en levert het bij je af. Een heel tof concept.

4. Sacre Coeur & Place du tertre

sacre coeur, kinderen

Mijn all-time favoriete plek is Place du Tertre. Beklim de trappen van het Sacre Coeur en buig bovenaan naar links. Hier vind je kunstenaars die je kunnen tekenen. Het kost een aardige duit om te laten doen, maar wel enorm leuk als herinnering aan deze mooie plek. Hier ontbijt ik graag in de zijstraatjes als ik in Parijs ben. La Maison Rose is hier een fotogeniek roze café met groene shutters. Als je de Rue de l’Abreuvoir volgt zul je dit pareltje vinden!

De Sacre Coeur is vervolgens een prachtige plek met een formidabel uitzicht over Parijs vanaf de trappen. Ook kun je de Sacre coeur tot in de koepel beklimmen voor een fantastische uitzicht over de stad Parijs. En ik vertrek nooit zonder een kaarsje te branden voor een dierbare, ik ben toch wel bijgelovig en ben graag iemands beschermengel.

5. Jardin du Luxembourg

Het park Luxembourg is perfect ingericht voor kinderen en een absolute aanrader. Er zijn prachtige fonteinen, een bassin met zeilbootjes, je kunt er pony-rijden of de schommels uitproberen! (let op, de attracties kosten allemaal geld) Met mooi weer kun je hier zo een hele middag verblijven om te spelen, zonnen en slenteren. Hier voel ik me een echter Parisienne tussen alle moeders en Au-pairs. Neem gerust een boek mee, een picknickmand met kaas, een stokbrood en een fles wijn. Franser kan haast niet en de kids vermaken zich prima!

Dan Novac via Pixabay
Dan Novac via Pixabay

6. De spiegelzaal van de Opera

De kinderfilm Ballerina hebben we honderden keren gezien en uiteraard ook op de heenreis naar Frankrijk op de auto videoschermpjes. Een bezoek aan de Opera Garnier was dan ook een verplicht nummertje. Dit is met zijn 1979 zitplaatsen misschien wel de grootste, zo niet het indrukwekkendste theater in Parijs. Ontdek hier de verborgen hoekjes en gaatjes, bewonder de zachte fluweel rode stoelen, vergaap je bij het kleurrijk, beschilderde plafond en droom weg bij de enorm grote kroonluchter, gouden ornamenten en de majestueuze Grote Trap. De Grand Foyer met spiegels spreekt echt tot de verbeelding, je kijkt je ogen uit! Wellicht heb je de icosiche trap ook wel gespot in de netflix serie Emily in Paris? Kinderen jonger dan 12 jaar mogen gratis naar binnen. Voor volwassenen is het rond de 14,-

Voordelige tickets L’Opera de paris

In de winkel in de zijvleugel van het gebouw hangen ballet– en prinsessenjurken waar verlekkerd naar werd gekeken. Uiteraard hebben we onze Souza outfits meegenomen om deze pracht en praal in stijl vast te leggen!

7. Jardin des Plantes

Jardin des Plantes is een park in Parijs waar Grande Galérie de l’Evolution is gevestigd, een bijzonder natuurhistorisch kindermusea. Er staan zo’n 7000 opgezette dieren die over de evolutie informeren en waarbij vele diersoorten de revue passeren. Er is onwijs veel te zien en leren waarna ze kunnen uitrazen in het park. Hier kunnen kinderen hun hart ophalen met de draaimolen, speelplekken en verdwalen in het labyrint.

Mijn zoontje was meer geïnteresseerd in het museum met fossielen en dinosaurusbotten en dus moest er gekozen worden. Werden het de botanische kassen, het mineralenmuseum, de dierentuin, of toch de opgezette dieren, lastig, maar beiden werd prijs technisch iets te gortig. Let op: reserveer je tickets online.

12019 via Pixabay

8. De Eiffeltoren

De Eiffeltoren is toch wel het meest iconische gebouw van Parijs en zeer spannend voor kinderen om te beklimmen. Dit kan zowel per voet (v.a 6 jaar), of sneller per lift. Zelf vind ik het in de avond een aanrader om te beklimmen aangezien Parijs is verlicht en je de bedrijvigheid goed kunt zien van grote hoogte. Tour Montparnasse heeft ook een fijn uitzicht, net als de Arc de Triomphe, mocht de Eiffeltoren niet lukken.

Tickets eiffeltoren regel je eenvoudig hier

Een andere aanrader is la Samaritaine, een groot winkelcentrum in het centrum van Parijs. Van dit balkon heb je een gratis mooi uitzicht over Parijs. Of ga eten op het dakterras van galerie Lafayette en heb uitzicht over heel Parijs. Of wil je nog spectaculairder.. ga dan eten op de 1e verdieping van de Eiffeltoren en kijk je ogen uit, Kost wat, heb je ook wat…

Tickets Eifeltoren met optimale toegang tot de top

eifel toren, parijs, kinderen
Een klim van 330 traptreden (1e verdieping) en extra een 340 treden naar de 2e verdieping.

Vanaf de Eifeltoren kan ik uren kijken naar het autoverkeer net als vanaf de Arc de Triomphe waar je de auto’s kunt volgen die dat al toeterend en invoegend het plein over racen. Inmiddels heb ik een tunnel ontdekt die me vanaf de Champs Elysées schadeloos aan de overkant brengt, echt ideaal.

Ontloop bij de Eiffeltoren overigens lange rijen en koop online tickets (Tip: kortste rij is bij ‘Le Pillier Sud’ ). Ook kun je in de brasserie op de Eiffeltoren lunchen of dineren voor ene magistraal uitzicht en ene eigen lift naar boven. Met de trap kom je op de 1e en 2e etage. De lift is ook een optie, maar minder spannend. De top is per lift te bereiken of met de trap & lift d.w.z.: traplopen tot de 2e verdieping en daarna het laatste stukje met de lift (ticket enkel ter plekke te koop). Op de 2e verdieping is een speelplek en kun je de speurtocht Follow Gus ondernemen.

Na het bezoeken van de Eiffeltoren is een lunch aan de voet , of langs de Seine een leuk idee. Bij menig boulangerie kun je de lekkerste broodjes kopen. Tip: voor de lekkerste croissant ooit is Du Pain et des Idées een aanrader. hier kun je overheerlijke verse croissants halen. Maar wees voorbereid, er staat altijd een lange rij!

9. Franse delicatessen

In de stad zijn er honderden bistro’s en brasseries. Niet alles van de Franse keuken is echter ‘Hollandse kids’ proof. Vooraf heb ik daarom goed uitgezocht wat een match zou kunnen zijn. Daarnaast geef ik in Parijs de voorkeur aan een uitgebreide lunch dan een diner. Ze lachen Nederlanders zoieso uit als we om 6 uur naar de kaart vragen. In Parijs stroomt het echt pas om 21:00 vol.

Een fijne plek om te lunchen is paradis du fruit

Daarnaast is de lunchkaart in Franse restaurants vaak veel goedkoper dan de avondkaarten en je zit dan ook vaker tussen de Fransen die in de stad werken. S’avonds eten we wel een sandwich met wat lekkere kaasjes in ons appartement, of een crêpe met een dikke laag Nutella! (Breizh Café is een aanrader en wordt ook wel de beste in town genoemd). Heaven om deze plek te bezoeken!

* Ons favoriete plekje: Pink Mama

Een andere echte aanrader om te bezoeken is Pink Mamma ook wel dé hipste plek om te lunchen in Parijs! Het is een Italiaans restaurant waar ze perfecte Napolitaanse pizza serveren dat niet onderdoet aan onze eigen Stefano. Ook is Pink Mama één van de meest fotogenieke plekjes in Parijs! Regelmatig heb ik er bekende infleuncers gespot @pinkmamma_paris #pinkmama!

macaron,Eifeltoren, Opera garnier, Paris, weekendtrip tips, kinderen
Ook leuk om te doen: een Macaron workshop in la samaritaine!

10. IJsje eten bij Berthillon, macarons bij Laduréé, of thee bij Angelina

* Berthillon

Berthillon is misschien wel de beroemdste ijsmaker van Parijs, Niet ver van de Notre-Dame kun je aansluiten in de rij. Een must als je met kinderen op pad bent. Een lekkernij hoort er immers altijd bij. De Fransen zijn zelf heel goed met ‘le gouter’ waarbij ze in de namiddag altijd een fijne zoetigheid nemen.

* Laduréé

Als Francofiel heb ik dat gebruik al jaren eigen gemaakt! Zoek rond 3-4 uur dan ook een fijne patisserie om een heerlijk taartje op te smikkelen. En dan is een macaron van Ladurée toch ook wel hemels! Ladurée staat wereldwijd ook wel bekend om haar gevulde macarons, waarvan het bedrijf er elke dag zo’n 15.000 verkoopt.

* Angelina

Een andere hotspot is Angelina waar je leuk kunt ontbijten, lunchen , of ‘le gouter’ kunt ervaren. Het menu is geïnspireerd op de Franse gastronomische klassiekers met o.a zoete en hartige recepten. En zoasl je van de Fransen gewend bent is elke lekkernij delicaat, verfijnd en altijd genereus. En vergeet niet te vragen naar tafel “45”, de tafel van Coco Chanel waar je de Franse klassieker Mont-Blanc taart kunt oppeuzelen met een Angelina-thee, of de beroemde warme chocolademelk L’Africain. Bon appetit

11. Le cabinet de Curiosité bij Deyrolle

Kinderen en ouders kijken hun ogen uit bij Deyrolle in Rue du Bac, Saint-Germain. Vraag het een Parijzenaar en ze kennen deze bijzondere plek nabij Quartier latin waar ook menig magazine of pers over heeft geschreven. Op de eerste etage staan er overal in de winkel opgezette dieren verspreid. De opgezette dieren en ouderwetse schoolplaten zijn fantastisch. Ook leuk om te volgen op Instagram, of kijk eens rond in de webshop om je te verlekkeren bij al het moois.

Dineren op de eifeltoren bij Madame Brasserie was wel een van de meest fantastsiche ervaringen. Kost wat, maar dan heb je ook wat… Ook goed om teweten: Bij een bezoek aan dit restaurant in de Eiffeltoren mag je de notoir lange rijen bij de attractie over slaan!

12. Quartier latin

Het oudste deel van de stad is Quartier latin dat onderdeel was van de Romeinse stad Lutetia. De oude en smalle straatjes hebben een bijzondere sfeer, waar het fijn toeven is. Vooral om je s’avonds temidden de vele studenten te begeven en waar een pinte bier nog betaalbaar is. Rue Mouffetard is toeristisch, maar niet minder gezellig. Met name een leuke plek in de avond om te dineren.

Neem een tafeltje langs de straat en vermaak je met het kijken naar de vele voorbijgangers. En als je het Frans beheerst is dit dé wijk voor tweedehands boeken. het is ook een fijne week voro een hotelletje, je begeeft je hier in het echte Parijs.

fairlingo parijs babymerken

13. Shoppen in de sale

Kinderen zijn niet dol op shoppen, maar wel als ze er zelf bij gebaat zijn. Zelf ben ik fan van Petit bateau, Sergeant Major, GAP (Amerikaans, maar niet in NL) en de originele pyjama’s van DPAM. Twee keer per jaar hebben ze uitgebreide sale en als je dan in Parijs bent, val je met de neus in de boter. (Vooral bij de 2e afprijzing) Op de eerste dag van de Soldes staan er al vroeg lange rijen voor de grote warenhuizen en de dure boetieks. Denk hierbij aan dranghekken bij Gucci en een strak deurbeleid bij Lous Vuitton of Chanel… De echte modefanaten hebben er ook in Parijs veel voor over om hun wishlist voordelig te shoppen.

14. Jardin d’Acclimatation: de oudste speeltuin van Parijs

Jardin d’Acclimatation (16e arrondissement) is één van de oudste en leukste speelparken voor kinderen. Het staat vol klimrekken en bewegende (tegen betaling)attracties zoals draaimolens, achtbanen of een boottochtje. Ook is er een mooi oud gedeelte met levende dieren dat me aan een kleine mini kinderboerderij doet denken. Terwijl papa met de kids in de weer is, kan ik Fondation Louis Vuitton bezoeken, een museum over moderne kunst.

15. Draaimolens

In Parijs kom je veel draaimolens tegen. Aan de voet van de trap bij de Sacre Coeur, het klassieke paardencarrousel voor het Hôtel de Ville, de ouderwetse draaimolen in Parc Monceau en de klassieke draaimolen in Jardin des Plantes. De één is nog nostalgischer dan de ander! Voor draaimolen liefhebbers fijne vondsten en zeer instagrammable.

In het Musée des Arts Forains vind je alles van 19e-eeuwse spellen tot nog meer antieke carrousels/draaimolens. Dus mocht je er niet genoeg krijgen van de diverse kermis en carnaval-attributen, dan kom je hier aan je trekken.

16. Cité des Enfants

Mocht het keihard gaan regenen dan kun je het Cité des Enfants, in het noorden van Parijs bezoeken. Aan de rand van het Parc de la Villette kunnen kinderen op avontuur en experimenten uitvoeren. Het is te vergelijken met een Nemo in Amsterdam waar o.a techniek, natuur en het menselijk lichaam aan bod komt. Voor de leeftijdsgroepen: 2-7 jaar en 5-12 jaar zijn er aparte gedeelten.

17. Metrostation als een onderzeeboot

Het metrostation Arts et Métiers (lijn 11) is een fantastsiceh halte om even uit te stappen. Het reizen met de metro is zoieso al een belevenis met kinderen waarbij ze hun ogen uitkijken. Bij elke halte is er wel iets cools te zien. Het museum Arts & metiers is gewijd aan technologie en uitvindingen, met diverse gekke instrumenten en objecten zoals oude grammofoonspelers, auto’s, robotten en vliegtuigen. Wij sloegen dit over omdat het voor net iets oudere kinderen leuk is.

18. Centre Pompidou

Het grote plein voor het Centre Pompidou is mijn favoriete hangout. Er is altijd zoveel bedrijvigheid met komieken, acrobaten, dansers en clowns. De winkeltjes, terrasjes en toeristen maken het een levendige buurt waar ik graag verblijf. Je kunt je er verdwalen en kriskras door de wijk struinen. We kopen er dan eenkele ansichtkaarten en strijken neer op een terrasje om de kaarten te schrijven en later te versturen.

Voordelige tickets Centre Pompidou

19. Boottocht over de Seine

Bij Pont Neuf stappen we op de boot om over de Seine te varen. In korte tijd zie je overal de bekendste monumenten en de diversiteit aan bruggen in de prachtige stad. (aan een van deze bruggen hangt zelfs nog ons liefdes slotje). Ook kun je een dinercruise ondernemen op de Bateaux Mouches om te dineren bij zonsondergang. Heel tof, maar dit is leuker om alleen te doen met je partner, zonder kinderen.

Tickets rondvaart over de Seine, of kies voor een rondvaart inclusief een 4 gangen diner

schoonmoeder, parijs, tips

Vedettes du Pont Neuf (€7-14) en na het bijkomen en bekijken van alles vanaf het water, kun je langs de Seine op je gemak een broodje eten. Het Parc Rives du Seine is voor het verkeer afgesloten. De klimmuren waren gelijk favoriet net als de, op de grond getekende spelletjes en drijvende tuinen. Let met hele kleine kinderen wel op dat er hekken zijn om ongelukken te voorkomen. Voor je het weet moet je de Seine in duiken.

20. Het Louvre

Het Louvre breng ik met de kinderen graag een bezoekje als ze iets ouder zijn. De Egyptische en Griekse Etruskische vleugels gaan ze onwijs tof vinden met de metershoge grafwachters en sfinxen in de Mesopotamische zaal! Het is aan te raden om vooraf kaartjes te kopen via deze link. Het is goed om te weten dat kinderen gratis naar binnen mogen! Tip: de eerste zondag van de maand is de entree gratis voor volwassenen. Het is dan wel echt extreem druk in het Louvre. Aangezien kinderen toch gratis zijn, verkies ik te betalen voor een relaxter bezoek aan dit iconische gebouw.

Tickets met de ideale skip the line mogelijkheid voor het Louvre

louvre, parijs
Nabij het Louvre ligt ook Musée en herbe waar je jonge kinderen moderne kunst kunt laten ontdekken

21. Ridders en musketiers in Les Invalides

In Hôtel des Invalides ligt Napoleon begraven waar ook het gigantische Musée de l’Armée is gevestigd. Een ruimte vol harnassen, zwaarden, kanonnen en medailles waar mijn eigen aandacht meer uitging naar de expo’s over WOI en WOII. Een plek voor stoere kids!

22. Fietsen door Parijs met kinderen

Ik houd zelf wel van wat actie en daarom is de Kidstour van Paris by Bike (€50 voor 2 pers) een aanrader. Met een Nederlandse gids fiets je op stevige Hollandse oma fietsen (met zitjes voor de kinderen of eigen kinderfietsen) door de stad. Vooral voor kinderen wordt er heel tofs verteld en komt Parijs tot leven. Baja Biketours heeft ook fietstochten voor gezinnen (€22-€29 p.p.).

Ze hebben bewust geen kinderfietsen, vanwege de veiligheid van de kinderen. Wel hebben ze ook kinderzitjes voor kinderen van 0 tot 10 jaar (32 kg). In een paar uur ontdek je de mooiste plaatsen in Parijs. Houd wel rekening met het hoogteverschil! Een leuk alternatief zijn overigens ook de E-steps!

Fietsen huren in Parijs doe je hier

23. Jardin des Tuileries

Het Franse park Tuileries, naast het Louvre heeft beelden, kunstwerken, kleine meertjes en een heus reuzenrad. Met kinderen een must-visit vanwaaruit je al draaiend een prachtig uitzicht hebt over Parijs. Mijn vader heeft in de jaren tachtig op zijn motor Parijs-Dakar geredenen startte destijds op de Place de la Concorde. Van Juni tot Augustus vind hier ook het evenement ‘Fête des Tuileries’ plaats, waar je diverse spellen en eetkramen aantreft. In het voorjaar staan de vele bomen vol in bloei!

24. Le 104

In het verrassende culturele centrum Le 104 gebeurt altijd wel iets leuks! Het is een artistieke plek waar allerlei kunstvormen samenkomen. Jongleurs, toneelspelers en (break)dansers tonen hun kunsten in de centrale hal en iedere keer word je door iets anders verrast. Voor jonge kinderen is er een modern ‘speelhuis’, La Maison des Enfants. Volg ze op Facebook en je raakt al snel enthousiast.

25. De speeltuin bij Terrain d’Aventures nabij Les Halles

Achter het Louvre ligt een avonturen tuin in de Nelson Mandela-tuin. Ze kunnen op avontuur op de ontdekkingsroute, een bamboebos ontdekken, de glijbaan bestormen, of speeltoestellen en trampolines ontdekken. Voor kinderen van 7 tot 11 jaar is het een fijne plek om zich uit te leven.

Beklim de trappen van L’arc de triomphe en wordt
beloond met een spectaculair uitzicht over de stad

26. Spannend uitje: de catacomben

De catacomben staan garant voor een groot avontuur! Wellicht heb je het gezien in de Netflix serie Lupin! In de ondergrondse gangenstelsels en tunnels zie je veel botten en skeletten. Het is een ondergronds labyrint van tunnels dat je naar een ondergrondse plek leidt waar zo’n zes miljoen mensen begraven werden tijdens de crisis aan het einde van de 18e eeuw. Dit is een uitje voor de echte daredevils die niet omkijken voor wat botten, schedels en skeletten. De tickets zijn online verkrijgbaar

Tarief zonder audioguide : 24€
Korting tarief zonder audioguide : 22€
Tarief kind (4 à 17 ans) : 5€
Audioguide als extra : 5€

Voordelige tickets Catacomben

27. Instagram aardige plekjes

1.Tijdens onze city-trip in Stockholm konden we een Instagram excursie boeken, oftewel een influencer leidt je langs fotogenieke plekken. Ook Parijs is een enorm fotogenieke stad met veel prachtige plekjes. In het Sainte-Chapelle kun je tot rust komen in een prachtige omgeving. Zelf vind ik dit één van de bijzonderste kerken van Parijs door zijn gotische architectuur en de bijzondere 13e-eeuwse glas-in-loodramen. Als die kinderen onhandelbaar zijn, is dit een fijn plekje waar ze stil moeten zijn en waar jij de mooiste foto’s kunt maken

2. De oudste brug in Parijs is de Pont Neuf, de mooiste brug is toch wel de Pont Alexandre III. De gouden decoraties, beelden en lampen maken het een ideale plek voor een Instagram waardige foto. 

3 . Ook is de eigenaardige en waarschijnlijk meest gefotografeerde straat Rue Crémieux in het 12e arrondissement een aanrader om toffe foto’s te maken. Kleurrijke huisje die met de vele fleurige bloemen zo uit een film lijken te komen. (Metrostation Quai de la Rapée )

4. Le Mur des Je T’aime is leuk om te bezoeken met kinderen voor een ultieme foto. Op deze muur is 1000 keer de zin ‘ik hou van jou’ te lezen, in meer dan 300 verschillende talen. #LoveRules

5. Galerie Vivienne is één van de mooiste, oudste en iconische galerij van Parijs waar ik graag de winkel Si tu veux (68 Galerie Vivienne, 75002) bezoek voor echt iconisch Frans speelgoed. De prachtige vloeren en glazen plafonds brengen je terug naar de 19e eeuw.

6. Een fijne metrostation en bekend uit de fim Amelie Poulain is Lamarck-Caulaincourt langs metrolijn 12 in het 18de arrondissement. Met name de dubbele trappen zijn Instagrammable! Ook Metrostation Abbesses is zonder twijfel één van de mooiste metrostations in Parijs. Het is één van de twee overgebleven (port Dauphine) metrostations in art-nouveau-stijl met een glazen overkapping

28. Disneyland parijs

Eurodisney, parijs

Parijs kun je perfect combineren met Disneyland Parijs, mochten je kinderen echte Disney fans zijn. Wij kozen zelf voor Parc Asterix dat meer geschikt was voor onze avonturiers die dol zijn op ridders, romeinen en vikingen.

29. Parc Asterix

Parc Asterix is een perfect amsuementpark voor Asterix fans. En als je dat niet al was, wordt je dat daar wel! Het is een amusementspark gebaseerd op de verhalen over Astérix en Obelix. Het park ligt 35 kilometer ten noorden van Parijs en 32 kilometer van Disneyland Resort Parijs. Het is met name bekend om de rollercoasters waar thema’s zoals ‘Romeinen’ en ‘Oude Grieken’ in zijn verwerkt. Het is in 1989 gebouwd en bestaat uit een pretpark en themahotel.met een citytrip ideaal te combineren.

30. Snoepje tussendoor: street sweets

Parijs is voor de lekkerbekken een perfecte city-trip. Er zijn vele heerlijke chocolaterieën, pittoreske bakkerijtjes en ook snoepwinkels die niet gepasseerd mogen worden. Al die mooie kleuren snoep blijven een lust voor het oog en smaakpapillen. (o.a kraampjes bij het Odéon metrostation)

31. Zwemmen in Parijs

Als het heel warm is in Parijs kun je een plons wagen in de Piscine Josephine Baker. Dit is een drijvend zwembad dat zich op het bovendek bevindt op een gigantisch schip op de Seine. In de zomer wordt het glazen dak geopend, waardoor je een tof uitzicht hebt op de stad terwijl je baantjes aan het trekken bent. Soms kan het voor kinderen een fijne afwisseling zijn in het geweld van al het cultuur en de vele indrukken die ze opdoen. Ook zijn er her en daar pop-up strandjes voor het riviéra gevoel midden in de stad.

32. Muziekfestival

Ieder jaar is er op 21 juni het jaarlijkse muziekfestival dat een meltingpot is van muziekliefhebbers. Honderden muzikanten treden gratis op in de vele bars en cafés in Parijs. Op straat hoor je o.a jazz, rock en hip-hop. Swing it!

33. Picknicken

Een citytrip gaatgepaard met vele indrukken. Neem pas o pde plaatst en ga picknicken op pittoresque parijse plekken. Bestel een Picnic pakket en laat het bezorgen in jouw favoriete park, uiteraard inclusief kleed!. Je kunt dit een dag, of twee van te voren reserveren en af laten leveren op jouw gewenste plek! Hoe tof is het om niets te hoeven doen en je heerlijk te laten fêteren.

34. Streetart Paris

Parijs kun je ook beleven vanuit een andere unieke invalshoek. Ik trek zelf graag langs de vele bekende en minder bekende street art werken met mijn favoriete street art book in de hand. Telkens weer indrukwekkend door hun schaal, technieken en originaliteit. In dit boek kun je een van de routes kiezen en de handige routebeschrijvingen volgen.

Alle street art hotspots in Parijs in een handige gids | Stéphanie Lombard | € 18,99 |174 pagina’s |EAN 9789401469821

Onderweg krijg je achtergrondinformatie en kun je pauzeren bij een van de aangegeven lekkere eetadresjes of bij een museum, galerij of andere bezienswaardigheid. De routes zijn tof en origineel en een echt avontuur.

35. Amélie in Paris

De beroemde film Amélie Poulain van Jean-Pierre Jeunet, is een ​​waar eerbetoon aan Montmartre en aan Parijs als geheel. Na het zien van deze film wil je vast de bijzondere plekken zelf ook aanschouwen. We noemen hierboven al enkele locaties. Le Café des deux moulins, 15 rue Lepic at rue Cauchois is toch wel het summum. De plek waar Amelie werkt, nabij de Moulin Rouge en de Moulin de la Galette met zijn jaren 50-sfeer. Het is een buurtbar en een gezellige bistro met traditionele gerechten.

36. FlyView Paris

Altijd al willen vliegen over Parijs, dan tip ik je graag op FlyView Paris. Deze plek biedt buitengewone virtual reality-ervaringen om Parijs en de meest uitzonderlijke plaatsen en monumenten ter wereld te ontdekken zoals je ze nog nooit eerder hebt gezien! Dit is techt te gek als je kinderen 1m20 zijn Meer info klik hier.

37. Galerie Dior

Een fijne plek om te bezoeken met kinderen is Galerie Dior. Je ziet hier de visionaire lef van Christian Dior en zijn zes opvolgers: Yves Saint Laurent, Marc Bohan, Gianfranco Ferré, John Galliano, Raf Simons en Maria Grazia Chiuri. Met name meisjes kijken hun ogen uit bij alel prinsessejurken. en ik evenzo! La Galerie Dior, 11, rue François Ier, Paris 8e

Tot slot

Een stedentrip is vermoeiend voor kinderen. Je bent de hele dag in touw en s’avonds kruipen ze K.O onder de wol. Het is een overweldigende stad waar ze veel indrukken zullen opdoen. We probeerden dan ook niet al te veel te plannen op 1 dag. We pakken veel terrasjes, restaurantjes en fijne lunchplekken worden bezocht om bij te komen. Daarbij is ieder kind anders en hebben we rekening gehouden met ieders wensen. Mijn dochter kan goed tegen de drukte, mijn oudste is gevoeliger en de beentjes van de jongste zijn nog kort.

Hotel

Niet alle htoels zijn ingericht op grote gezinnen, maar als je zoekt op chambre familiale, chambre triple (3 pers.), of chambre quadruple (4 pers.) dan kom je er zeker uit. Appartementen (Aparthotel) zijn ook zeer geschikt omdat je hier zelf een ontbijt of diner kunt voorbereiden. AirBnb staat er vol mee of de luxere Franse organisatie Onefinestay voor een 5 sterren bezoek aan Parijs!(min 3 nachten)

De stad van prachtige avenues, wereldberoemde monumenten en natuurlijk la vie Parisienne. Met Time to Momo ben je goed voorbereid.

Mocht je 2 kamers willen boeken met een deur er tussen dan helpt de zoekterm: ‘chambres avec portes communicantes’. Een ontbijt is fijn als dat inclusief is. Met een citytrip met mijn eega gaan we in de stad later lunchen, maar kinderen staan al op met een knorrende buik. Nabij het Disneypark is ook een Centerparks, maar ik wilde dolgraag in het centrum verblijven.

Parkeren

Wij gaan vaak met de auto naar Parijs al is de TGV ook ideaal. Dat betekende dat we een milieuvignet moesten organiseren en vooraf online een parkeerplaats moesten reserveren. Parkeren op de straat is overigens ook een optie voor ommenabij 4€ per uur (centrum).

1.Je kunt een parkeerplaats vooraf reserveren via mobypark.com

2.Bij Parking2000 kun je aan de rand van de stad voor € 25 per weekend parkeren Neem van hieruit de RER lijn naar Gare du Nord en stap daar over op de metro. Ideaal als je nabij een metrostation verblijft.

Hopelijk heb je heel veel aan de tips gehad! laat je het me weten als je Parijs bezocht hebt! En bovendien als je extra tips hebt! We maken het overzicht heel graag compleet. ‘Paris we willl be back!”

Liefs Olivette

Volg je ons als op Facebook | Tiktok | Instagram | Pinterest | Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief