Delen vinden we super lief

Hoera! Toen de jongste eindelijk kon zitten, ging er weer een wereld voor me open! Negen maanden heb ik hem in mijn buik gedragen en nu is hij alweer negen maanden oud. Tijd om te gaan fietsen en om de wereld te gaan ontdekken. Voor deze mama een mijlpaal, want je bent toch gebonden aan de kinderwagen, bolderkar, fietskar of bakfiets met zo’n jonkie. Op de fiets met je kleintje gaat er een wereld voor jullie beiden open. En met het lenteweer in zicht kunnen we er op uit! Hebben jullie een fietszitje? Wij mochten diverse fietszitjes testen!

Stella fietsen, fietszitje

Vrijheid

Deze kritische mama wil én het beste fietszitje voor mijn kindjes, het aller veiligste en ook het mooiste! Maar waar moet je bij de aanschaf op letten en wat zijn echte fiets must haves? Langleven Dr. Google die je elke vraag weet te beantwoorden, naast mijn eigen mama intuitie en ‘mede-moeders review-crew’ om me heen. We delen dan ook graag onze tips die we bij onze zoektocht gaandeweg tegenkwamen. En uiteraard laten we hét stoeltje zien dat uit onze smaak test is komen rollen.

thule yepp fietszitje, het beste fietszitje

Fietsstoeltje

Veiligheid staat voorop, maar laten we wel wezen; mijn kindje moet ook lekker en comfortabel zitten. Er zijn fietszitjes op de markt die zo dun zijn en fragiel dat ik liever voor robuust en comfortabel ga. Ook laat ik de fiets in weer en wind buiten staan, waardoor de kwaliteit optimaal moet zijn. Je ziet niet te wachten op verroeste schroeven, dat ook vaak gebeurt bij als je met goedkopere zitjes veel door de regen fietst.

Daarnaast is het gebruiksgemak cruciaal. Fietsstoeltjes zijn er voor zowel voorop als achterop de fiets. Kinderen van 6-9 maanden tot 3 jaar zitten vaak voorop en als ze wat ouder worden, kunnen ze achterop in een fietsstoeltjes geplaatst worden.

fietszitje, fietsen met, fietsen, bring your ride, bike, thule, mountainbike, fietsendrager, musthaves,

Testen

Met een fietsstoeltje voorop is het wel even wennen geblazen. Voorheen sprong ik op mijn fiets en racete ik zo weg. Met een fietsstoeltje houd je minder ruimte over om op te stappen. Ook raken je knieën bij het fietsen al snel het stoeltje en gaat het sturen ook nog eens lastiger. Een tip die ik overal lees: probeer het uit! Ik heb dan ook mijn stoute schoenen aangetrokken en ben een grote fietsenzaak binnengestapt.

Ze zijn de vriendelijkheid zelfde en helpen je met plezier. Ik heb het toen daar overigens ook gekocht, niet heel netjes om hen het uitleg werk te laten doen en het voor een tientje minder online te bestellen. Ze installeerden het ook goed voor me, ook belangrijk omdat mijn vorige ‘een goedkoper model‘ steeds ging zakken. Daarnaast ging mijn oude zitje kapot…. duurkoop is echt goedkoop!

Bobike

Mamafiets

Ik kwam er al snel uit dat mijn oude barrel gewoonweg niet geschikt is voor fietszitjes. Het kan wel, maar de veiligheid is dan niet om over naar huis te schrijven. Dat willen we niet! Er bestaan ook mama fietsen werd me verteld, waar ik eerder over schreef:

Deze fietsen hebben een extra breed stuur dat meer ruimte biedt. Mama fietsen hebben vaak als extra voorziening een slot waarmee je het voorwiel vast kunt zetten. Misschien toch een idee? We zijn immers van plan om veel kilometers te gaan maken met de kleintjes.

Accessoires

Als je een fietszitje voorop aanschaft is een windscherm aan te raden. Dit zorgt voor net even wat meer comfort en je kindje waait niet het stoeltje uit. Dit ook net even dat extra stukje comfort. Een regenhoes is ook een advies dat veel wordt gegeven als je dagelijks de fiets op stapt. Vooral in ons koude kikkerlandje. Een kussenset is ook nog een optie. Hiermee wordt het fietsen nog comfortabeler voor je kindje en kan het zelfs in slaap vallen.

Met een Thule achterop fietszitje krijgt je kleintje het beste dat er in huis is voor jouw dagelijkse ritjes naar de stad, de creche, dagopvang en voor tijdens langere afstanden.

Onze keuze

Onze keuze is op de Yepp Nexxt mini gevallen zoals hierboven afgebeeld. Ik vind het design bijzonder, de kleurenkeuze top en het is ook nog eens een prijswinnaar van de prestigieuze IF Design Awards en de Baby Innovation Award. Thule bewijst keer op keer dat ze wereldklasse ontwerpers en ontwikkelaars in huis hebben. Dit stoeltje sluit bovendien perfect aan bij de huidige fiets trends en is behalve mooi vooral ook erg veilig en praktisch. Al twijfelde ik wel met onderstaande Thule Yepp Mini, dat ook echt een beauty is!

Mijn advies is ook altijd om te checken of het fietszitje voldoet aan de EN veiligheidnormen, dit zijn Europese veiligheidseisen die gelden voor het design, ontwerp en het gebruik. Er zijn vaak genoeg fietszitjes uit de markt gehaald die hier niet aan voldoen. je wilt echt niet dat het zitje losraakt, of als je onverhoopt valt, je kleintje schade op loopt. Vooral met de E-Bikes zijn er namelijk steeds meer ongelukken! Let hier dus echt op. Goedkoop is duurkoop!

Thule Yelp Next mini

Onze keuze is op Thule gevallen. Ze hebben zoveel voor ‘en achterzitjes v.a 9 maanden tot zo’n 3 jaar. Er worden montage onderdelen voor smallere en bredere stuurpennen bijgeleverd zodat het op elke fiets gemonteerd kan worden. (zelfs mountainbikes) Ik was blij verrast door de kwaliteit van dit stoeltje. De rondingen, Het kliksysteem. Het is veilig, mooi en eenvoudig op de fiets te zitten. Een kind kan de was doen!

Thule Yepp: Slim en functioneel fietszitje met persoonlijkheid, ontworpen voor dagelijkse ritjes

Gordel

De bovensluiting zorgt voor extra veiligheid en zorgt ervoor dat de gordel niet van de kleine schoudertjes afglijden. De voetenbakken zijn met 1 hand te verstellen en ook de 5-punts veiligheidsgordel kun je in lengte aanpassen. Je kids worden immers ook groter. Ik vind het ideaal dat ze snel te verstellen zijn zodat je met de kids kunt wisselen.

Thule RideAlong: Klassiek, veilig en makkelijk te gebruiken achteroverhellend fietszitje.

Hier heeft Thule echt enorm goed over nagedacht, dat mij als overbezorgde mama gerust stelt. Je kindje zit zo veilig voorop.

PLUSPUNTEN Thule fietszitje

Je leest wel dat ik er heel blij mee ben. Hierbij een overzicht met alle pluspunten en eigenschappen:

  • Maximaal comfort en een veilige en goede pasvorm dankzij de verstelbare, vijfpuntsgordel met zachte schouderpads
  • Fraai design en eenvoudig te installeren
  • Goede prijs/kwaliteit
  • Soepele fietsritjes in een het zacht en schokabsorberend zitje
  • Lichtgewicht en tegelijkertijd sterk en robuust zitje waarin een harde buitenkant wordt gecombineerd met een zachte zitting voor optimaal comfort voor het kind
  • Snelheid is een mega pluspunt voor mij als moeder:je zet je kind zeer snel, gemakkelijk en handig vast met de magnetische kindveilige gesp
  • Met één hand verstelbare voetsteunen en voetriemen, waarbij gemak en flexibiliteit verzekerd zijn naarmate het kind groter wordt.
  • Snel en gemakkelijk bevestigen op de bagagedrager van je fiets
  • Ingebouwde reflector voor meer zichtbaarheid
  • Makkelijk te reinigen en droog te houden dankzij de waterafstotende materialen van het fietszitje
thule yepp fietszitje, het beste fietszitje

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief