Delen vinden we super lief

Hoera Lucas kan zelfstandig zitten. Negen maanden heb ik hem in mijn buik gedragen en nu is hij alweer negen maanden oud. Tijd om te gaan fietsen. Voor deze mama een mijlpaal, want je bent toch gebonden aan de kinderwagen, bolderkar of bakfiets met zo’n jonkie. Op de fiets met je kleintje gaat er een wereld voor je open. En met het lenteweer in zicht kunnen we er op uit! Hebben jullie een fietszitje? Wij mochten onze favoriet testen en nog leuker! We mogen er eentje WEGGEVEN. Hoe tof is dat! Lees Bobike fietszitje bestellingsnel verder!

Vrijheid
We kunnen er op uit met Yvette achterop en Lucas voor in een fietszitje Er was alleen 1 probleem; we hadden geen fietsstoeltje voorop. Maar waar moest ik op letten bij de aanschaf? Langleve Dr. Google die je elke vraag weet te antwoorden. Hierbij onze tips die we bij onze zoektocht gaandeweg tegenkwamen en die we graag met jullie delen. En natuurlijk hét stoeltje dat uit onze smaak test is komen rollen. Want deze kritische mama wil en het beste voor mijn kindjes en ook het mooiste!

Fietsstoeltje
Veiligheid staat voorop, maar laten we wel wezen; mijn kindje moet ook lekker zitten. Daarnaast is het gebruiksgemak cruciaal. Fietsstoeltjes zijn er voor zowel voorop als achterop de fiets. Kinderen van 6-9 maanden tot 3 jaar zitten voorop. Als ze wat ouder worden kunnen ze achterop in een fietsstoeltjes geplaatst worden.

bobike
Alvast inhouse testen ;-D

Testen
Met een fietsstoeltje voorop is het wel even wennen geblazen. Voorheen sprong ik op mijn fiets en racete ik zo weg. Met een fietsstoeltje hou je minder ruimte over om op te stappen. Ook raken je knieën bij het fietsen al snel het stoeltje. Daarnaast gaat het sturen ook nog eens lastiger. Een tip die ik overal lees: probeer het uit! Ik heb dan ook mijn stoute schoenen aangetrokken en ben een grote fietsenzaak binnengestapt. Ze zijn de vriendelijkheid zelfde en helpen je met plezier.

Mamafiets
Ik kwam er al snel uit dat mijn oude barrel gewoonweg niet geschikt is voor fietszitjes. Het kan wel, maar de veiligheid is dan niet om over naar huis te schrijven. Dat willen we niet! Er bestaan ook mamafietsen, waar ik hier eerder over schreef:

Blog: Een moederfiets, ik ga er nu echt aan geloven….maar waar moet je op letten?Bobike

Deze fietsen hebben een extra breed stuur dat meer ruimte biedt. Mama fietsen hebben vaak als extra voorziening een slot waarmee je het voorwiel vast kunt zetten. Misschien toch een idee?

Accessoires
Als je een fietszitje voorop aanschaft is een windscherm aan te raden. Dit zorgt voor net even wat meer comfort en je kindje waait niet het stoeltje uit. Dit ook net even dat extra stukje comfort. Een regenhoes is ook een advies dat veel wordt gegeven als je dagelijks de fiets op stapt. Vooral in ons koude kikkerlandje. Een kussenset is ook nog optioneel Hiermee wordt het fietsen nog comfortabeler voor je kindje en kan het zelfs in slaap vallen.

Onze keuze
Onze keuze is de Bobike exclusive mini. Ik vind het design bijzonder, de kleurenkeuze top en het is ook nog eens een prijswinnaar van de prestigieuze IF Design Awards. Dit stoeltje sluit perfect aan bij de huidige fiets trends en is behalve mooi vooral ook erg veilig en praktisch. Wat wil een mama nog meer. De kleuren zijn trendy en cool.

Bobike Exclusive Mini
Dit (voor) fietszitje is voor kinderen v.a 9 maanden tot 3 jaar, (max gewicht van 15 kilo) Er worden montage onderdelen voor smallere en bredere stuurpennen bijgeleverd zodat het op elke fiets gemonteerd kan worden. (zelfs mountainbikes) Een leuk extraatje is het beweegbare stuurtje, zodat Lucas voorop kan meesturen. Dat worden leuke fiets tochtjes. En als hij onverhoopt in slaap valt, blijft hij rechtop zitten door de voorgevormde gordels. Berehandig. Ik was blij verrast door de kwaliteit van dit stoeltje. De rondingen, Het kliksysteem. Het is veilig, mooi en eenvoudig op de fiets te zitten. Een kind kan de was doen!

Gordel
De bovensluiting zorgt voor extra veiligheid en zorgt ervoor dat de gordel niet van de kleine schoudertjes afglijden. De fietszitje Bobike voetenbakken zijn met 1 hand te verstellen en ook de 3-punts veiligheidsgordel kun je in lengte aanpassen. Je kids worden immers ook groter. Ik vind het ideaal dat ze snel te verstellen zijn, want ook Yvette zit wel eens voorop.

Hier heeft Bobike goed over nagedacht, dat mij als overbezorgde mama gerust stelt. Je kindje zit zo veilig voorop. En als de Consumentenbond dit fietszitje ook nog eens het predicaat Best Getest en Beste Koop geeft, dan weet ik het wel. De Exclusive mini is beschikbaar in 4 toffe kleuren. Ik koos voor de blauwe variant. Fris, hip en superstoer. Kijk maar zelf, dit is toch een pareltje!

Over Bobike
Bobike is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van veilige kinderzitjes. Dankzij Bobike kun je je kindje gemakkelijk, comfortabel en ook trendy op de fiets vervoeren. De Bobike fietszitjes zijn stevig en veilig en waar ik extra fan van ben is het strakke en hippe design.

fietszitje

PLUSPUNTEN fietszitje

Je leest wel dat ik er heel blij mee ben. Hierbij een overzicht met alle pluspunten;

 • Comfortabel dubbelwandig zitje voor extra veiligheid
 • Fraai design
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Eenvoudig te monteren
 • 9 maanden tot 3 jaar (9 tot 15 kg)
 • Draaibaar stuurtje waardoor je kleintje actief mee kan fietsen
 • Veiligheidsgordel eenvoudig in lengte te verstellen
 • Best Getest door de Consumentenbond
 • Beste Koop volgens de Consumentenbond
 • Unieke 3-punts veiligheidsgordel
 • Verstelbare voetenbakjes (zonder gereedschap)
 • Duurzaam en goede kwaliteit
 • Made in Europe, Dutch design

Videoimpressie

Winactie
Wij fietsen inmiddels twee weken rond met Yvette en Lucas in dit te gekke Bobike stoeltje. Ik vind hem niet alleen heel mooi maar ook heel fijn in gebruik. En ik heb onwijs leuk nieuws! We mogen deze award winning Bobike stoeltje voor voorop de fiets verloten. Supergaaf.

Meedoen is eenvoudig:

Like Bobike op Facebook en vertel ons hieronder welke kleur jouw hart heeft veroverd. De winnaar wordt bekendgemaakt op onze Facebookpagina. En de winactie delen zou natuurlijk helemaal top zijn.

Wie weet fiets jij straks ook veilig en fashionable rond met je kleintje voorop in dit mooie fietszitje! Veel plezier met meedoen!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief